Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Kinx »

pokud jses zvyklej na zavrenou velkou bednu, openback kombo ti bude pripadat malo. kdyz uz tak bych sel do zavreny 2x12 kvuli transportu
DirX

Příspěvek od DirX »

Kinx píše:pokud jses zvyklej na zavrenou velkou bednu, openback kombo ti bude pripadat malo. kdyz uz tak bych sel do zavreny 2x12 kvuli transportu
Nebo dvě 1x12 bedny :D Počet vždycky zvolíš podlesituace v autě :lol:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

DirX píše:
Kinx píše:pokud jses zvyklej na zavrenou velkou bednu, openback kombo ti bude pripadat malo. kdyz uz tak bych sel do zavreny 2x12 kvuli transportu
Nebo dvě 1x12 bedny :D Počet vždycky zvolíš podlesituace v autě :lol:
Souhlas. ale 1x12 to chce pořádný ať to tlačí. Já si jako dost lidí nenechal vymluvit 4x12 a teď se s tim nevejdu do auta s bubnama...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Souhlas. ale 1x12 to chce pořádný ať to tlačí. Já si jako dost lidí nenechal vymluvit 4x12 a teď se s tim nevejdu do auta s bubnama...
na co si vozit bubny v osobáku? :D:D dvě 4x12 do auta plus kytary a k bicím základ ne? :D

Jinak taky jsme dlouho vozili dvě kostky ale prostě 4x12 se mně osobně vyplatí páč často hrajem bez zvučení (díky bohu-nesnáším zvukaře)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

4x12 nic nenahradi. spousta lidi freneticky na forech masturbuje nad thiele a jinejma kostickama, ale doporucuju si to pak srovnat na nahravce ve vyslednym mixu - je to uplne jinej zvuk. tim to neodsuzuju, pouze podotykam :) a to vubec neberu v potaz HC punk akce bez zvukare kde se jede z podia :D
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak ono má všechno něco do sebe, pokud je to bedna s větším objemem tak problém z hutností až takový nebude....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tam jde ale spise o vetsi headroom se 4 leprakama.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nejde imho ani tak o headroom jako o ten charakter a frekvence ktery mala bedna proste nema a nikdy mit nebude.
DirX

Příspěvek od DirX »

Jasně to máš pravdu, ale chtěl sem jenom říct, že malým bednám chbí samozdřejmě i basy a to se věgším rozměrem dá dohnat...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
WladaHC

Prosím o RADU-Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od WladaHC »

Zdravím, pánové muzikanti moc bych potřeboval poradit. Vlastním Peavey ULTRA Plus 120W, tři kanály atd..jistě znáte a mám možnost ho prakticky vyměnit za ROCKWELL Biohazard 120W. Myslíte že udělám dobře? Na mém Ultra se mi líbí zvuk jen když stáhnu Středy uplně dolů, nevím jestli na to mají větší podíl starší lampy v předzesilovači nebo ne, ale mám dilema jestli mi zvuk na Rockwellu bude vyhovovat lépe. Mám přečtené celé toto vlákno takže o chvále vím, ale peavey Ultra je teprve můj druhý aparát a bylo těžké ho sehnat. Jestli by nebylo lepší vzít ho k panu Vladykovi na úpravu, ale zas jestli to není zbytečné.. Třeba někomu bude Ultra vyhovovat a já ho budu předělávat na něco co můžu mít hned v podobě BIOHAZARDU..
Děkuji moc za případné odpovědi...
Schecter Hellraiser C-1,ESP-LTD MG-750, Peavey Ultra Plus 120W, Zoom G2(hlavně jako ladička), na cvičení BOSS Micro BR
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Spis si poloz otazku jestli se ti zvuk co mas libi. Jestli ano tak bych to neresil. Urcite rockwella nekde vyzkousej jestli ti opravdu nejak vyborne nesedne a uvidis.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

T1-4 píše:Spis si poloz otazku jestli se ti zvuk co mas libi. Jestli ano tak bych to neresil. Urcite rockwella nekde vyzkousej jestli ti opravdu nejak vyborne nesedne a uvidis.
No na to právě není čas:-(
Každopádně zvuk se mi líbí ale jen když mám gain i volume na plno (master na půlku) a skoro úplně stáhlý středy...Nevím právě jestli by něco změnily nové lampy..Ale hlavně mám dilema vyměnit nevyměnit:-) Je to začarovanej kruh
Schecter Hellraiser C-1,ESP-LTD MG-750, Peavey Ultra Plus 120W, Zoom G2(hlavně jako ladička), na cvičení BOSS Micro BR
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tuším asi jak zní nastavené peavey s gainem naplno a se staženýma středama, ale jestli se ti ten zvuk líbí tak nevím, jestli je třeba řešit jiný aparát páč to musí hrát hrozně :D jinak jestli už to nekreslí a nefachá tak přelampovat. Ultra je super hlava, určitě zajímavější oproti biohazardu a navíc má už určitou hodnotu, kterou jen tak neztratí a v budoucnu bude určitě prodejnější než biohazard...v tomhle stavu bys ji prodal za pakatel páč je nutný servis pokud to s tebou chce někdo vyměnit tak buď ten rockwell není taky v poho a nebo je hold kupec hluchý :D ale znám lidi co hrajou s totálně vymlácenýma lampama a nestěžujou si :D
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

xmarox píše:Tuším asi jak zní nastavené peavey s gainem naplno a se staženýma středama, ale jestli se ti ten zvuk líbí tak nevím, jestli je třeba řešit jiný aparát páč to musí hrát hrozně :D jinak jestli už to nekreslí a nefachá tak přelampovat. Ultra je super hlava, určitě zajímavější oproti biohazardu a navíc má už určitou hodnotu, kterou jen tak neztratí a v budoucnu bude určitě prodejnější než biohazard...v tomhle stavu bys ji prodal za pakatel páč je nutný servis pokud to s tebou chce někdo vyměnit tak buď ten rockwell není taky v poho a nebo je hold kupec hluchý :D ale znám lidi co hrajou s totálně vymlácenýma lampama a nestěžujou si :D
Ona to není přímo výměna protože mám kupce na Ultra za 15 a prodejce Biohazardu za 16 (výroba únor 2009)
Nejsem typ co dá gain naplno aby se všechno zahulilo a vymizely chyby. Není to o tom že bych byl lama. Hraju na kytaru už přes 10 let, jen jsem dlouho hrál na Plexinu a ted jsem se dal na tvrdší muziku a koupil z ebay Ultra, ale nehraje to dokud to neudělám tak tupouncky jak jsem říkal..takže asi není opravdu něco v pořádku. Zas ale nemám čas ani peníze na investici 5-7 tisíc do rekonstrukce aparátu.. Slyšel jsem že pan Vladyka dělá divy, ale jestli není rozumější koupit rovnou jeho aparát. Máme ted dost koncertů a nemůžu si dovolit být třeba 14 dní bez apce. Navíc tu Ultra jsem koupil za 13000 a po investici dalších 7 jsem na 20 000 to jsem mohl rovnou koukat po něčem jiným..Ale pochopil jsem dobře tvou radu nechat si ho a dát na rekonstrukci...?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ošemetné - nedokážu si představit zvuk bez středů. Já osobně ani nechápu nastavení nekompromisního V atp., ale je to věcí v kusu. Nejlepší by bylo, kdybys nám poskytl zvukovou nahrávku toho Peavey Ultra, jinak si těžko představíme zvuk. Je možnost, že tam je něco v nepořádku. Osobně, bych se snažil o to, abych nemusel Ultra prodávat, protože je to originální aparát, jehož hmotná cena bude i časem alespoň nějaká u Rockwellu bude časem téměř nijaká. To je bohužel osud většiny českých maloovýrobců. Jinak Rockwell aparáty jsou dobrou volbou, pro spoustu českých kytaristů, ale osobně trpím značnou skepsí, a to proto, že se veřejně hlasí k tomu, že to je kopie mesy, nebo chcete-li, že zvukově z Mesy vychází.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

Vyhrabal jsem něco ze zkoušky je to sice děsně zahraný ta písnička byla v počátcích, ale alespoň malá zvuková ukázka..http://bandzone.cz/oversight hned první - nahrávka ze zkoušky..Bude to asi k ničemu zvuk je celkově hodně špatný, nicméně neříkám že ve zvuku nějaké středy nejsou ale jakmile středy přidám víc tak se to toho zvuku dostávat takový zvláštní charakter, který se mi nelíbí a souhlasí semnou i moji spoluhráči.. Je pravda že celkově moc středů nemusím níkde ani na nahrávacím studiu ale nikdy je nestahuju pryč jen klasická uprava ekvalizéru, ale tady se děje výše zmíněný problém..Ale děkuji moc za užitečnou připomínku..tenhle aparát rozhodně cenu ztrácet tak jako rockwell nebude.Když byl vyroben 1996 v USA..Otázka zůstává zda investice do servisu (čas a peníze) něco změní, ale na to mi bohužel nikdo neodpoví:-(
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No tak pokud ti sedí tenhle zvuk tak je to krapet škoda, protože je to klasický "scoop" bez středů - takže na koncertech to bude koule, ve studiu ve výsledném zvuku to samé, středy jsou pro tvrdou muziku základ, tenhle zvuk co je na té ukázce ze zkoušky ti neproleze ničím, kór když máte podlazeno. Možná je Ultra v poho a prostě ti jen nesedí charakter aparátu protože peavey má zrovna dost specifické baso-středy a záleží i hodně na bedně - třeba 5150 s mesáckou 4x12 hrála hrozně a s orange jsem se z toho málem pokakal :D ...nevím co máš za box, to je taky otázka..jinak investice do přelampování je cca 1500-2000...a ber to tak, že máš lampový aparát, který je prostě čas od času potřeba přelampovat a momentálně máš dobrý základ a originální zvuk...ty středy bych řek, že je čistě záležitost tvého ucha, spíš jde o to že musíš tavit gain naplno aby to nějak hrálo, to už vypadá na blbé lampy...jinak jestli jsem se dobře díval na BZ, tak máš bednu od valvekinga??což je taky krapet škoda... a ta plexina to bylo origo nebo kopie??
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

Vím úplně přesně jak to myslíš a vím to. Zvuk je bez středů,ale jen proto že jakmile je přidám tak jakoby se ořezala dravost a zvuk zní pak opravdu divně, mám naposlouchaný zvuky peaveyů živě z koncertů, ale tenhle to prostě není. Právě proto sem chtěl měnit za něco jinýho protože jsem myslel že ta ultra tak prostě hraje,prostě to není 5150 a nikdy nebude..Ta Valvekingová byla půjčená..Bednu mám dělanou někdy z 90 let a docela poctivě, žádná dřevotříska. Je teď nově osazena Cel. V60 kama. Je pravda že bedny mění zvuk hodně, ale bedna která by zlepšila ninější zvuk by musela být kouzelná:-). Lampy jsou tam určitě špatný, ale nejsem si jistej jestli po přelampování bude zvuk jakej chci
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Myslím že jsi v několika věcech trochu (hodně) vedle. Jednak přelampování není žádná "rekonstrukce" ale běžná údržba kterou je prostě potřeba jednou za čas udělat a pár tisícovek z kapsy vytáhnout. Dravost ve zvuku udělají jedině středy, scooped zvukje pro matláky do dětských pokojíčků... Repráky V60 jsou totální lowend (přesto nebo právě proto že je cpe do předražených boxů Engl), ta kouzelná bedna co ti změní zvuk bude osazená V30 a tečka. No a na závěr důkaz že Ultra není žádné ořezávátko, akorát ty nevíš jak z něho vytáhnout maximum (anebo máš špatnou představu): http://hlavy.instrumento.cz/
arnytomas

Příspěvek od arnytomas »

zdar,mám biohazard.jak se pozná že jsou v háji lampy?dotaz jak od blbce ale radši se zeptám a budu pitomec chvíli než se nezeptat a bejt furt:)jde mi o to že hrajeme old school death a mě se prostě hraje líp přes čistej a krabku metal muff od EHX.Vysílačka LINE-6 Relay G 30.Kytara B.C.RICH BC KK SIGNATURE JRV.Jinak zkreslenej at oranžovej nebo červenej:gain 7,master 6,presence 7,basy 5,středy 7,vyšky 5.Ale stejně to neni ono.někde jsem slyšel že když poklepi na hlavu a uslyším v repráku flašky,že je to zralý na přelampování.že jsou jako mikrofonní.Možná že by stačilo jen dát novou do preamru,co dělá zkreslenej,nevim.tak hlavně je to asi rukama a ušima:)Ještě jeden dotázek,nevíte jaký lampy se cpou jak do preampu ta do konce na Pavey5150?Jestli nemájí nějaké zvláštní označení.Možná že bych je zkusil,jestli mi to nebude sedět víc.Díky za případné info.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“