rada: lampový konec 50W MONO
Pravidla fóra
-
honzick_guitarman
rada: lampový konec 50W MONO
Zdravím,
potřebuju poradit... sháním nějakej slušnej lampovej konec, cca 50W ale mono... nejlépe s 6l6, ale není úplně podmínkou.
Napadl mě Marshall 20/20 nebo Mesa 20/20... nemáte někdo? je tam pouze stereo 20W a 20W, nebo i mono 40W???
díky
potřebuju poradit... sháním nějakej slušnej lampovej konec, cca 50W ale mono... nejlépe s 6l6, ale není úplně podmínkou.
Napadl mě Marshall 20/20 nebo Mesa 20/20... nemáte někdo? je tam pouze stereo 20W a 20W, nebo i mono 40W???
díky
Re: rada: lampový konec 50W MONO
Mám pocit,že u toho marshallu tam mono není, ale 100% jistý si nejsem. Pokud chceš mono s 6L6 tak zkus kontaktovat Dušana Zemana. Cena takového koncáku je cca 12tisíc....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
-
honzick_guitarman
Dušan Zeman mě taky napadl jako jedna z možných variant:-) dík
-
honzick_guitarman
ještě mě napadlo... nešlo by třeba toho marshalla "překuchat"?:-D když dává ve stereu 2x20W, není na to nějakej můstek co to spojí v jedno?:-D
Pak další varianta by byla, předělat zapojení boxu... mám tam jenom jeden mono 8Ohm vstup... ale chudinka mesa, takhle ji prznit...
Pak další varianta by byla, předělat zapojení boxu... mám tam jenom jeden mono 8Ohm vstup... ale chudinka mesa, takhle ji prznit...
zkus carvin TS100 - jde zapojit na 1x100 v mustku nebo 2x50 stereo, vsichni ho hodne chvali a neni moc drahy.
přidávám se, zrovna se válí jeden na bazaru za 13ku tak ho ber!Kinx píše:zkus carvin TS100 - jde zapojit na 1x100 v mustku nebo 2x50 stereo, vsichni ho hodne chvali a neni moc drahy.
-
honzick_guitarman
s tim carvinem nevím... teď mám 100W zesilovač a ve zkušebně na mě všichni prskaj že jsem nahlas...(teda až na našeho druhýho kytaristu z druhý kapely...
) ale vono to potichu nehraje:-D
-
honzick_guitarman
takže asi jediná možnost je upravit marshalla (jestli je to technicky možný) a nebo DorD:-) ...
50 nebo 40w ti moc nepomuze - bude to totiz hrat skoro stejne nahlas. sel bych byt tebou do toho carvina nebo jinyho srovnatelnyho konce - ostatne jeden kanal by mel jit vyradit tim ze se z nej vytahnou lampy.
Jdi do Carvina. Slušná firma, i když je to Čína. Nedávno byly v inzerátech za 10-12000. A máš to stereo. Mono a ještě dělaný konec za 12000 či kolik je přeháňka. Jestli vadí výkon, tak ten Marshall 2x20W může stačit. Ale má to už takový svůj charakter zvuku. Jestli máš bednu 2x12 nebo 4x12 tak ji můžeš rozpojit na dvě půlky a pustit do toho těch 2x20Watt ani to nemusí mít mono režim 40Watt.
-
honzick_guitarman
to je ale to co bych nerad... přepojoval bednu... sice by to bylo asi nejjednodušší, navíc by to bylo zajímavý, když mám spodek zavřenej a vršek otevřenej... ale ta bedna je tak zapojená víc jak dvacet let, to jí nemůžu udělat:-D
asi to vypadá na DorD...
ten carvin může bejt fajn, ještě jsem ho nezkoušel, ale nemám v něj důvěru
jinak díky za odpovědi
asi to vypadá na DorD...
ten carvin může bejt fajn, ještě jsem ho nezkoušel, ale nemám v něj důvěru
jinak díky za odpovědi
Nechápu tě. Na Carvina hrají tisíce lidí po světě a ty kupuješ nějaký Dord od kterého na netu nenajdeš ani recenzi ani firmu.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Recenze je primo tohle forum. Vyhledej si Dusan Zeman a uvidis, kolil spokojenych uzivatelu tady pise. Navic mu muze udelat presnou kopii cehokoliv a upravit mu ji presne podle jeho prani. Akorat tam neni ta cedulka a timpadem to asi nehraje... 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nebo pořiď levnější hlavu a využívej ji jako konec. Třeba Kubog tady z fora pouíval marshall jcm 900. Dá se to sehnat za slušné prachy a ještě tam máš "rezervní" preamp.
-
honzick_guitarman
... jako koncák teď používám zesilovač Ashton... preamp pouštím do returnu u smyčky... hraje to solidně:-D ale už chce přelampovat, seřídit... to ji asi radši prodám, přišetřím a je...
jinak to bude DorD
přemejšlím nad orange... Dual Terror... ale to je jiná kapitola...
jinak to bude DorD
přemejšlím nad orange... Dual Terror... ale to je jiná kapitola...