Kde, jak a podle čeho jste se naučili hrát?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Fizzy

Příspěvek od Fizzy »

Název mluví za vše...

..Takže??

díky..
BUDAJ-31

Re: Kde, jak a podle čeho jste se naučili hrát?

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja sam odseba.pokial si zaciatocnik tak na zaciatok je treba sa spoznat s basou,proste si hraj na zaciatku ten prvy mesiac improvizacie co ta napadne (napr pusti si penicku a hraj do toho co ta napadne),musis prist na to co ta basa dokaze,potom postupne sa uc pesnicky ale zacni od tych lahsich lebo ked sa uz budes ucit tie tahsie a zlozitejsie vecy (ako moj kamarad ktory ked sa zacal ucit na gitaru tak uz sa blazen ucil Dani California od RHCP) tak budes mat velke problemy potom.proste s basou to chce pomalu,ad si zvyknou palce na struny a na hrani
heczis

Příspěvek od heczis »

Na basu jsem se začal učit až po tom, co jsem se rozhodl nejít na konzervatoř, takže to asi neplatí, ne? :-)

Ale jak to tenkrát bylo: Vzal jsem si vždycky písničku a naučil se z not zahrát melodii. Po měsíci jsem si koupil první díl Hory, což byl velkej posun dopředu (větší by možná byl, kdybych ho přehrál celýho). To už jsem hrál v kapele (na basu). Pak přišly písničky podle tabů a hned s tím zklamání z toho, že v tabulaturách není napsaných tolik informací jako v notách. Až asi po roce mi došlo, že to jednak nevadí a že tam jsou navíc zase jiný informace.
První učitel přišel asi po půl roce. Choval jsem se k němu hezky, takže mi vydržel až doteď. Učitel je moc důležitej - i Christian Lindberg (trombon) má svýho učitele, kterej třeba nehraje líp než on, ale řekne mu, co dělá špatně.
Pak už to šlo jedno za druhým - hromada not v pdf z netu (ano kradených, stydím se), kapely, kšefty, stahování nahrávek podle sluchu (tj. vlastně skoto to, co říkal Budaj - výborná věc), různý výukový videa, bezpražec, další kapely a kšefty... Fajn je podle mě, když už se pak člověk učí jen to co potřebuje (tj. o čem ví, že to potřebuje) - začátek je blbej v tom, že se v tu chvíli potřebuješ naučit všechno, resp. nevíš co se vlastně chceš naučit (i když si třeba myslíš, že víš) :-D
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
janCH

Příspěvek od janCH »

Já se učil podle guitarpro, tedy taby... Noty taky umím. Ale u tabu nemusíš tak myslet. Jinak jsem se učil doma.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“