Dobrý den,
při práci v Sonaru 8 a VST nástroji jsem narazil na problém, který spočívá zřejmě s RAM pamětí. Když mám v sonaru spuštěno více VST nástrojů ( např. 5-6) a otevřu další např. siperior drummer, tak sonar hodí hlášku něco v tom smyslu, že není dostatečená paměť a sonar se ukončí.
Mám v PC RAM 4GB což si nemyslím, že je nějak málo ale spíš je mi divné, že v nastevení sonaru ve složce audio seetings, kde se nastavuje cashování atd. mi to dovoluje nastavit hodnotu RAM max. na 2045MB nikoliv na 4000MB. Nevíte někdo, jak toto má fungovat a co je špatně?
Děkuji
Cakewalk Sonar 8 - RAM paměť
Pravidla fóra
Cakewalk Sonar 8 - RAM paměť
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Vocalist Live Pro - Digitech
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Vocalist Live Pro - Digitech
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cakewalk Sonar 8 - RAM paměť
32bit systém umí adresovat max. jen 2GB. Pokud chceš využít těch 4GB musíš přeinstalovat na 64bit systém a sehnat si 64bit verzi Sonaru.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Buďme přesní
32bit systém umí samozřejmě adresovat 4GB paměti. Otázkou je mechanismus jejího rozdělení na systémovou a aplikační oblast. To by bylo asi tak na úvod
Zdokumentovaný přepínač /3G (jestli si to dobře pamatuju) v jednom z bootovacích souborů umožňuje aplikacím využít 3GB RAM.
Každopádně poznámka o 64bit systému je samozřejmě správná a zde je možnost využití spooooousta paměti
P.
Zdokumentovaný přepínač /3G (jestli si to dobře pamatuju) v jednom z bootovacích souborů umožňuje aplikacím využít 3GB RAM.
Každopádně poznámka o 64bit systému je samozřejmě správná a zde je možnost využití spooooousta paměti
P.
- Jens Ludwig
- Odborník
nesmíme ale zapomínat skutečnost, že 64bitovej systém má i větší nároky na paměť... bo programy maj stejný počet instrukcí, ale ty instrukce maj dvojnásobnou bitovou dýlku, co instrukce 32 bitová
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....