Naše věcičky - recenze

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše věcičky - recenze

Příspěvek od Red Bull »

dayslypper píše:
Ten systém kladení otázek k recenzím se mi zdá takový .... no, přílišná složitost v jinak jednoduchém systému, nebo jsem jen blbej a pořádně ho nechápu. :shock: .... Ten proces schvalování bude probíhat při každém dotazu? Proč u toho musí být moderátoři? Proč je neobejít tak, že prostě tazatel dá dotaz do již existující diskuze s linkem na konkrétní recenzi, případně citaci kousku recenze, čeho se dotaz týká, a zároveň pak sám kontaktuje autora recenze, aby mu v diskuzi odpověděl.
Od čeho tu asi jsme? My se tu snažíme udržovat nějakou úroveň celého fóra, a když chce někdo psát recenzi, tak k něčemu musí vypadat. Jednu už jsem byl nucen zamítnout, protože to byl neskutečný blábol. Takže osobně bych mody neobcházel.

Naší kontrolou a schvalováním se vyhneme špatným recenzím, které by pravděpodobně mystifikovaly ostatní uživatele, tohoto fóra.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

To je nedorozumění. Měl jsem namysli pouze moderování OTÁZEK K RECENZÍM. Proti schvalování recenzí samotných nic nemám a zcela s tím souhlasím.

Jestli to dobře chápu, tak moderátor tak jako tak povolí všechny dotazy, tak proč přes něho musí procházet?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ad přílohy - Problém tkví v tom, že pro přílohy je na serveru omezený prostor, tudíž to není řešení. Při nahrávání fotek, videí a zvukových ukázek by se tento prostot brzo zahltil a měli bysme po srandě.

Ad obchodní foto - to nehodlám řešit, podle mě je zbytečné být papěžtější než papež.

Ad celkově
- oficiální stránky nejdou, když už se produkt nedělá, odkaz kytary.cz nejde, když to není v nabídce, toto jsou uživatelské recenze uživatelů fóra, takže nevidím důvod odkazovat na HC (které taky na jiné recenze neodkazuje) a uživatelé nejsou blbí, takže si na youtube nebo googlu budou moc hledat sami.

Ad první post - nemožné zařídit, ledaže bychom měli skrytý 6. smysl poznat, že se někdo chystá přidat recenzi na daný produkt dříve, než ji vlastně přidá.

Ad "recenze na žádost zájemce" - pane bože, co to je za šílenosti, opakuju, jde tu o uživatelské recenze, hodnocení našich věcí, co vlastníme, kterými se chceme "pochlubit"

Ad diskuze hned po 1. postu - hmm, a od čeho máme všechny sekce nad subfórem recenze?

Ad systém schvalování - kdyby sis pročetl FAQ k těm dvoum sekcím, dozvěděl by ses, že to vše pracuje takto:
Krok 1: uživatel 1 napíše recenzi - bude schválena
Krok 2: uživatel 2 se do threadu s recenzí zeptá, moderátor schválí dotaz, ale přesune ho do druhé sekce a vytvoří tak diskuzní thread
Krok 3: Uživatel 3 dojde do sikuzního threadu, položí dotaz, ten již nepodléhá schvalování

Ad SZ vs. post - to jest věc každého, co mu lépe vyhovuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Pro dayslyppera nebude nikdy nic dokonalý.

Nevím co je za problém, snaž se trochu spokojit s tím co je, mít z toho radost že se tady konečně něco děje, nevím proč musíš ke všemu mít 1000 připomínek a to nemluvím jen o tomto, nikdy sem se do tebe nějak nenavážel, ale vím co všechno si tu navrhoval.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Krok 3: Uživatel 3 dojde do diskuzního threadu, položí dotaz, ten již nepodléhá schvalování
Četl jsem pozorně, takže budu opravdu blbej, jak jsem psal. Protože toto mi z toho vůbec jasně nevyplynulo.

Myslim, že jsem evidentně blbě pochopil celkově ten systém recenzí. Čekal jsem něco ve stylu Recenze + volná diskuze k věcem i bez ohledu na recenze

Ale podle toho, co píšeš, je to tedy Recenze + diskuze jen k recenzím?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Narozdíl od sekce Vaše recenze bude v zde, v Diskuzích k recenzím, vedena volná, běžně moderovaná debata jako na zbytku fóra, tudíž nebude třeba, aby vaše příspěvky byly schvalovány mody.

Dotazy k recenzím nicméně vkládejte do threadu se samotnou recenzí, modi se pak o vše postarají... Jinak to ani nejde, protože v téo sekci můžete odpovídat na posty, ale nemůžete zakládat nová témata.

Pro volnou diskuzi k věcem bez ohledu na recenze je jaksi celý zbytek fóra (hmm, tak jo, zrušíme ho, k čemu ho mít, že, když to může být tady...) :roll: Zde to má být opravdu jen a jen diskuze k recenzím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

čtete to někdo ty recenze že všechny bez jedinýho komentáře?:) to mi neříkejte že máte všichni stejnej názor a tiše mlčíte :D
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Recenze nění o sdělování názorl lidí, co ty nástroje nemají. Recenze sděluje názor recenzenta. Čtenář může vložit dotaz typu "hodí se XY k tomu, abych to použil na FG", ale nemá smysl psát "hmm, kecy, ten efekt tak dobrý není". Takové věci má smysl řešit v horních sekcích fóra, ne u recenzí.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Měl bych jednu připomínku k recenzím. Nechci kritizovat systém recenzí, ten je daný. Má ale za následek jednu věc. Když přijdu na fórum, dám si zobrazit nové příspěvky a objeví se mi tam příspěvky od poslední návštěvy fóra. V pořádku. Když ale někdo napíše recenzi dejme tomu o půlnoci, tak já ráno přijdu na fórum a recenzi mezi novými příspěvky nevidím, protože není schválená. Nicméně mi fórum, resp. php, příspěvek zřejmě označí, jako že jsem ho už viděl, když jsem přišel na fórum v době, když už tento příspěvek tady byl. Když ale dojde ke schválení recenze (což může být x hodin poté), a já přijdu na fórum po schválení recenze, tak jej taky mezi novými příspěvky nevidím.
Je to zřejmě dané pauzou mezi napsáním příspěvku a dobou schválení - když jsem kdykoliv mezi touto dobou na fóru, recenzi nikdy mezi novými příspěvky neuvidím. Tak mi už uteklo spoustu recenzí, jak jsem zjistil.
Měl bych návrh, nešlo by danou recenzi třeba po schválení "oživit", aby se objevila v nových příspěvcích?
Nevím jestli jsem to napsal srozumitelně ... Taky může být závada na mém přijímači, ale myslím že ne.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

V phpbb3 na oživení tématu tlačítko je, takže by to mělo jít.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zajímavý, s tímto jsem se nikdy nesetkal a ani nemám od nikoho jiného zprávy, že se tak děje. Měl jsem dojem, že to funguje tak, že recenzi phpBB zaregistruje jako nový post až po jejím schválení a tedy až potom ho ukáže jako nepřečtený.

Navíc te´d to má fungovat (a funguje) tak, že se ti nezobrazení posty neodznačují ani po odejití z fóra a zůstávají zvýrazněné, i když si několikrát přišel a zase odešel mezi odesláním postů a tvým zhlédnutím tohoto příspěvku. Tudíž nechápu, proč by ti ji to nemělo zobrazit.

Jestere, nevíš, jestli to takhle hapruje krom výpisu nových threadů i v rámci označování nepřečtených vláken / postů při klasickém prolézání fóra přes sekce?

Pokud jde o oživení, to je možné - nicméně oživit příspěvek může pouze autor. Což je na nic, nechápu, proč jako admin nemůžu oživovat cizí posty.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:Zajímavý, s tímto jsem se nikdy nesetkal a ani nemám od nikoho jiného zprávy, že se tak děje.
Možná, že se ještě někdo ozve. Jinak jestli jsem sám, tak to opravdu může být chyba u mě. Ale myslím, že by to neměl být problém odsimulovat - to jest napsat nějakou fiction recenzi a podívat se, jak se to chová.
Jinak samozřejmě nic mi nebrání tomu, abych se jednou za čas do recenzí podíval.
Nero píše: Navíc te´d to má fungovat (a funguje) tak, že se ti nezobrazení posty neodznačují ani po odejití z fóra a zůstávají zvýrazněné, i když si několikrát přišel a zase odešel mezi odesláním postů a tvým zhlédnutím tohoto příspěvku. Tudíž nechápu, proč by ti ji to nemělo zobrazit.
Ano to tak funguje, ale mám pocit, že jenom po určitou dobu, potom se to stejně někdy smaže (logicky to tak musí být, nemůžou tam viset ty příspěvky dva roky). Já navíc chodím na fórum ještě přes dva PC, takže v tom může být taky trochu problém.
Nero píše: Jestere, nevíš, jestli to takhle hapruje krom výpisu nových threadů i v rámci označování nepřečtených vláken / postů při klasickém prolézání fóra přes sekce?
To jsem bohužel nezkoušel.
Nero píše: Pokud jde o oživení, to je možné - nicméně oživit příspěvek může pouze autor. Což je na nic, nechápu, proč jako admin nemůžu oživovat cizí posty.
No comment.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zkoušel jsem to odsimulovat na svém "testovacím" účtu vše se chovalo zcela regulérně. Tak teď nevím nevím. Bylo by dobrý, kdyby se někdo ozval, že má podobný problém...

Co se týče toho označení nových postů - určitě to trvá dost dlouhou dobu, a tím myslím určitě v řádu několika měsíců. To mám ozkoušeno. Je možné, že dva PC to mohou komplikovat, ale nemyslím si, že by to dělali. Leda že by tam bylo nějaké problemtické nastavení cookies. Já na fórum chodím většinou z jednoho PC, ale čas od času jsem tu z ntb nebo z mobilu a nemám žádné problémy.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Co se týče toho označení nových postů - určitě to trvá dost dlouhou dobu, a tím myslím určitě v řádu několika měsíců.
Já už třeba posty ze včerejška nemám. To ale bude dané taky tím, že občas dávám "označit všechny fóra jako přečtené" - tehdy, když už mám sice nepřečtené posty, ale nezajímají mě. Zajímavé je, že když nejsem na fóru delší dobu (cca 14 dní?), tak se tam všechny nové příspěvky neobjeví (ty staré chybí). Ale jsou normálně označené jako nepřečtené, když procházím jednotlivé subfóra.
Nicméně já bych počkal, jestli se ještě někdo ozve, že má stejný problém jako já s recenzemi a když ne, nechal bych to plavat. Opravdu to můžu zmrvit tím, že dám občas "označit všechna fóra jako přečtené" - to by mohlo mít za následek, že vlastně označím neschválenou recenzi jako přečtenou a potom se mi už v nových příspěvcích neobjeví. Takže že by závada skutečně byla na mém přijímači?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli používáš "Označit fóra jako přečtená", tak je to jasný - problém je v tom.

Jinak jako směrodatné je označení fór / threadů při prolézání sekcí, tam opravdu informace zůstávají dlouho, tam to mám potvrzené. U toho výpisu nevím, ten osobně nepoužívám.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Náhodou jsem zavadil o tohle téma, tak si tu rovnou zahulákám: Co ta mašina dělá když mi posílá upomínky do mailu tak na každé druhé téma?!
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

woro90 píše:Náhodou jsem zavadil o tohle téma, tak si tu rovnou zahulákám: Co ta mašina dělá když mi posílá upomínky do mailu tak na každé druhé téma?!
Nemáš nastevené sledování témat? Jinak všechno tohle nastavení by si měl mít v uživatelském panelu, tak to zkus prolétnout.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90 píše:Náhodou jsem zavadil o tohle téma, tak si tu rovnou zahulákám: Co ta mašina dělá když mi posílá upomínky do mailu tak na každé druhé téma?!
Asi máš zapnuto upozornění na odpovědi na tvé posty, případně se ti nějak dostaly thready do kategorie sledovaných. Proto jsi upozorňován. V uživatelském panelu si to můžeš nastavit dle tvé libosti.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vzhledem k tomu, že dnes se tu docela hrabu ve struktuře fóra (zdravíme dayslyppera! :mrgreen: ), napadla mě drobná úprava v oblasti recenzí - navrhnul bych sloučit Recenze výbavy a Recenze alb do jedné kategorie se dvěma subfóry, stejně jako je tomu ted u Kytarářů a spol (kytarari-opravari-a-zvukari-f53/) a u Diskuzí k recenzím (diskuze-k-recenzim-f56/) Bylo by to asi poněkud systémovější, přehlednější a čistší. Nicméně bych rád znal i názor ostatních...

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pro
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“