Ibanez SDGR
Pravidla fóra
Ibanez SDGR
Prosím o radu. Nejsem basák, ale rád bych si pořídil nějakou levnou basu na nahrávání doprovodů a podkladů do looperu. Je k mání na bazaru Ibanezka SDGR za 2000. Vyplatí se to vzít? Díky za odpovědi a názory.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Re: Ibanez SDGR
SDGR není jenom jeden nástroj ale několik odlišných řad. Měl jsem jednu před 8 roky. Nová stála 16500. Středně rychlý krk a slušný sustain. SDGR byly nové od 12000 do 19000 asi tak podle modelu. Ty dražší měly jinou elektriku a možná snímače. Závisí od stavu jestli nemá prasklý krk ta cena je podezřelá.
dalabo píše:SDGR není jenom jeden nástroj ale několik odlišných řad. Měl jsem jednu před 8 roky. Nová stála 16500. Středně rychlý krk a slušný sustain. SDGR byly nové od 12000 do 19000 asi tak podle modelu. Ty dražší měly jinou elektriku a možná snímače. Závisí od stavu jestli nemá prasklý krk ta cena je podezřelá.
Tohle bude asi z tý nejlevnější řady. Někde jsem je tuším viděl snad kolem 6tis. nové. Takhle vypadá ta na bazaru:
Gibson SG-SFWCH
Jestli je to nějaká nižžíš řada. To předpokládám, podle ceny na bazaru. Tak počítej s tím, že snímače nejsou nějak extra. Neříkám, že to tak musí být, ale s největší pravděpodobností. Na domácí nahrávání ti to do začátku asi bude stačit. Ale pokud bych jsi chtěl vysokou kvalitu tak to bude chtít nějaký lepší nástroj.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
tohle je Ibanez GSR 200.. cena tomu odpovádá... na pokusy dobrá:)
Jde mi jen o to naloopovat si základní basovou linku s použitím nanejvýš ekvalizeru. Je to jen na domácí blbnutí.
Před pětadvaceti lety jsem měl Jolanu Iris a potom Vicomt ještě s těma šílenýma zelenýma nylonovýma strunama 
Gibson SG-SFWCH
Jak říkám, na začátek a na to blbnutí to stačit bude.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Fajn, díky. Půjdu po ní 
Gibson SG-SFWCH
To je podle fotografie něco levného. Ta moje byla myslím model 700. Pro začátek bude určitě dobrá.
Tak tu basu mi vyfoukli. Co například tohle za 4500?
Fokus - Peavey Fury V. Krk je org. Peavey, na base namontován již v jejich fabrice... Dodělávaný snímač Seymour Duncan BassLines (trojcívková verze), zapojený rovnou na výstup. Basa ladí ve všech polohách, dohmat přijatelný, snížit se ještě dá.Struny ErnieBall .45 nataženy letos v lednu.
Prosím o vaše názory.
Fokus - Peavey Fury V. Krk je org. Peavey, na base namontován již v jejich fabrice... Dodělávaný snímač Seymour Duncan BassLines (trojcívková verze), zapojený rovnou na výstup. Basa ladí ve všech polohách, dohmat přijatelný, snížit se ještě dá.Struny ErnieBall .45 nataženy letos v lednu.
Prosím o vaše názory.
Gibson SG-SFWCH
Pokud stále platí, že to chceš na domácí blbnutí na začátek. Tak proč ne. Zde bych řekl, že díky snímači by jsi měl mít o poznání lepší zvuk. Takže by to mohlo být ok, pokud je krk v pořádku a vše ostatní taky. Ovšem zvukově to bude dost rozdíl. Na ibanezu jsi měl dva singl snímače a tady máš dva humbuckery. Takže rozdíl tam bude.
To v tom Ibanezu by měli být taky humbuckery, aspoň to píšou na stránkách, že jsou ve velikosti singlů. Nevím co je na tom pravdy, jinak tu GSR 200 sem měl a byl sem s tím spokojenej, podle mě je to v pohodě basa za pár korun.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Tak ten lomený by mohl být humbucker, ale ten kobylkový snímač bude určitě singl.
Jasně, platí pořád to, že je to basa na domácí blbnutí, respektive na nahrávání basových linek v doprovodech do looperu. Mám to všecko jen jako hračku, která mě baví.
Gibson SG-SFWCH