Homemade efekty
Homemade efekty
Ahojte. Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel, vaše názory a recenze efektů co jste si vyrobili
Zajímalo by mě, co jste si už vyrobili a jak to hrálo
Případně zvukové ukázky a odkaz na schémata 
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Re: Homemade efekty
Je tu hromada vláken s efektama a jsou k nim často přiložené ukázky,takže bych se skoro bál,že ti tohle téma Locknou,nicméně bych taky nebyl proti,kdyby se ty ukázky naházely do jednoho tématu,aby si bastlíři mohli podle zvuku vybrat svůj další projekt. 
vono taky zaleží jaká použiješ sočástky (značka ,kvalita nebo jestli je to náhrada za součástku co neseženeš) ,ně se ti zkreslí při nahráváná a něco zase zkreslí YT.takže dokud to nepostavíš a neslyšíš tak nevíč jakej to dělá zvuk. Ale spíš jen takovou představu 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

je ale dobre ,,zhruba,, vedet 
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Distortus Maximus klon:
ja delal distortus maximus a ten hraje moc pekne
. Jednoduchy na udelani a podle meho nazoru, zvukovy vystup daleko prevysuje vynalozenou namahu a mnozstvi penez vlozenych do vystavby. Vrele doporucuju.
Soldano Supercharger GTO klon:
slozitejsi na vyrobu, ale znovu, zvukovy vystup nekolikanasobne prevysuje namahu a naklady. U me ty naklady byly vyrazne snizeny pouzitim napetoveho menice oproti klasickemu transformatoru + vetsinu soucastek jsem mel doma, a krabicku jsem pouzil z toho co byl pred tim pepper shredder. Vice mene to byl maly experiment na vyzkouseni menice napeti. Puvodne jsem chtel udelat matchless hot box, ale vyhral supercharger.
Pepper Shredder:
nebylo to ono - prislo me to jako bez zivota, takze jsem ho zrusil. Zvukove me to prislo takove nejake jako pod dekou a line, vubec to neslo za rukou + na vyssi gain uz to znelo jako fuzz (aspon tak si ho predstavuju - misto sinusoidy pekny square wave)
Ruby tuby
jako jeden z prvnich projektiku docela prekvapeni - docela hlasite, zajimavy prubeh zkresleni, ale nakonec jsem to taky zrusil a potaky a konektory pouzil na neco jinyho, operaky jsou jeste v desce, ale brzy ten jeden pouziju na TS klon.
ja delal distortus maximus a ten hraje moc pekne
Soldano Supercharger GTO klon:
slozitejsi na vyrobu, ale znovu, zvukovy vystup nekolikanasobne prevysuje namahu a naklady. U me ty naklady byly vyrazne snizeny pouzitim napetoveho menice oproti klasickemu transformatoru + vetsinu soucastek jsem mel doma, a krabicku jsem pouzil z toho co byl pred tim pepper shredder. Vice mene to byl maly experiment na vyzkouseni menice napeti. Puvodne jsem chtel udelat matchless hot box, ale vyhral supercharger.
Pepper Shredder:
nebylo to ono - prislo me to jako bez zivota, takze jsem ho zrusil. Zvukove me to prislo takove nejake jako pod dekou a line, vubec to neslo za rukou + na vyssi gain uz to znelo jako fuzz (aspon tak si ho predstavuju - misto sinusoidy pekny square wave)
Ruby tuby
jako jeden z prvnich projektiku docela prekvapeni - docela hlasite, zajimavy prubeh zkresleni, ale nakonec jsem to taky zrusil a potaky a konektory pouzil na neco jinyho, operaky jsou jeste v desce, ale brzy ten jeden pouziju na TS klon.
Díky za infolunchie píše:Distortus Maximus klon:
ja delal distortus maximus a ten hraje moc pekne. Jednoduchy na udelani a podle meho nazoru, zvukovy vystup daleko prevysuje vynalozenou namahu a mnozstvi penez vlozenych do vystavby. Vrele doporucuju.
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Mrkni na tyhle linky,už jsem se po něm taky pídil:jindrak píše:Díky za infolunchie píše:Distortus Maximus klon:
ja delal distortus maximus a ten hraje moc pekne. Jednoduchy na udelani a podle meho nazoru, zvukovy vystup daleko prevysuje vynalozenou namahu a mnozstvi penez vlozenych do vystavby. Vrele doporucuju.
Nemáš někde schéma podle čeho jsi stavěl a jaký součástky jsi použil ? Plánuju stavbu něčeho , co opravdu bude fungovat
Plošňák:
http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... alNumber=1
Schéma:
http://farm3.static.flickr.com/2558/397 ... 9763_o.png
Taky k tomu bude potřeba True ByPass Switch:
http://img693.imageshack.us/img693/1151/llh.png
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Electro-Harmonix LPB-1 Linear Booster Copy: pár součástek, jednoduché zapojení SE, dost velké zesílení k čemukoliv co potřebujete zesílit, solidně dokáže nakopnout lampu, tak jednoduché, že víc neni co říct...
Banana booster: jednoduchý lampový booster s lampou ECC82, napájení 12V, pár součástek na patici, IN + OUT jack a jeden potík na ovládání levelu, jednoduchý na sestavení, překvapivě dobrý - dokáže pořádně nakopnout lampu a když se dá před tranzistor, zpříjemní zvuk nádechem lampy, párkát jsem ho už měl na koncertě mezi basou a basovym aparátem a výsledný zvuk je dynamičtější a lépe lahodí mému uchu
Banana booster: jednoduchý lampový booster s lampou ECC82, napájení 12V, pár součástek na patici, IN + OUT jack a jeden potík na ovládání levelu, jednoduchý na sestavení, překvapivě dobrý - dokáže pořádně nakopnout lampu a když se dá před tranzistor, zpříjemní zvuk nádechem lampy, párkát jsem ho už měl na koncertě mezi basou a basovym aparátem a výsledný zvuk je dynamičtější a lépe lahodí mému uchu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
tady je plosnak vod toho co dělal to schema.tuto je přehlednějšíOtis píše:Mrkni na tyhle linky,už jsem se po něm taky pídil:jindrak píše:Díky za infolunchie píše:Distortus Maximus klon:
Nemáš někde schéma podle čeho jsi stavěl a jaký součástky jsi použil ? Plánuju stavbu něčeho , co opravdu bude fungovat
Plošňák:
http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... alNumber=1
Schéma:
http://farm3.static.flickr.com/2558/397 ... 9763_o.png
Taky k tomu bude potřeba True ByPass Switch:
http://img693.imageshack.us/img693/1151/llh.png

pak sem našel ještě jedno shéma ale z trochu jinema hodnotama součástek http://enoguitar.up.seesaa.net/image/Kr ... aximus.jpg

Moc děkuju za schéma i plošňák.... nicméně ... je to přesně ta verze, co opravdu tak pěkně funguje ?
Nerad bych postavil něco, co pak vyhodim 
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
jestli máš nepájiví pole tak to zkus napřed na něm ,ale tohle by melo funfovat dost lidí na YT to tam předvádělojindrak píše:Moc děkuju za schéma i plošňák.... nicméně ... je to přesně ta verze, co opravdu tak pěkně funguje ?Nerad bych postavil něco, co pak vyhodim

tech schemat k tomu distortusu je nekolik, lisicich se v hodnotach soucastek pro vstupni buffer a mozna pro tonestack. Osobne me prijde, lepsi dat tam ten tonestack cely (vysky, stredy, basy) nez jen nejakou tonovou clonu.
delal jsem ho podle tohodle schematu:

delal jsem ho podle tohodle schematu:
mooc moc dekuju, hned se do toho vrhnu
Mam jeste dotaz.... Plosnak si planuju narysovat a vyzehlit, ale neumim v EAGLOVI .... Nemas nejakej zajimavej tip na program co plosnaky taky umi ? 
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
problém vyřešen sosniho od tud je 100% stejnej http://www.4shared.com/file/185853962/c ... ayout.html
jinak se koukni po programu CIRCUIT WIZARD umí skoro ty samy veci jako eagle ale je jednodussi na ovladani
EDIT pri sestavovani sem narazil na jednu malou chybu v osazovacim planu .prozene hodnoty potenciometru MID a BASSjinak je to 100% funkcni
jinak se koukni po programu CIRCUIT WIZARD umí skoro ty samy veci jako eagle ale je jednodussi na ovladani
EDIT pri sestavovani sem narazil na jednu malou chybu v osazovacim planu .prozene hodnoty potenciometru MID a BASSjinak je to 100% funkcni
Naposledy upravil(a) core88 dne 20.07.2010 23:05, celkem upraveno 1 x.

Tak strašně moc děkuju 
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Co bys doporučil ke kytaře??? Banana booster nebo ten Valvecaster ??? popř. nakou jinou verzi? chci si dělat lampový efekt na 12V ale jeste sem se nerozhodl coStanley06 píše:
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Já teď mám rozestavěný kombíčko, kde mám jako předzesilovač ten valve caster s ECC82. Pak napíšu, jak to hraje...rudie píše:Co bys doporučil ke kytaře??? Banana booster nebo ten Valvecaster ??? popř. nakou jinou verzi? chci si dělat lampový efekt na 12V ale jeste sem se nerozhodl coStanley06 píše:
a co mas v konci??? tranzistor nebo lampu???, ja prave mam ten 15w tranzistorovy konec s bass,mid,treb,vol a chci to dat bud dotoho nebo jako ext efekt.....Pikus píše:Já teď mám rozestavěný kombíčko, kde mám jako předzesilovač ten valve caster s ECC82. Pak napíšu, jak to hraje...rudie píše:Co bys doporučil ke kytaře??? Banana booster nebo ten Valvecaster ??? popř. nakou jinou verzi? chci si dělat lampový efekt na 12V ale jeste sem se nerozhodl coStanley06 píše:
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ten booster je fakt jenom booster... jenom zesílí signál.. pokud není zapojenej před něčim, co by moh přebudit... (ideálně celolampa nebo aspon polo) tak nezkresluje... přebuzenej tranzistor zase neni to pravy... takže pokud to chceš používat jako zkreslovací efekt před tranzistorem, tak to asi moc dobře fungovat nebude... to už by asi byl lepší nějaký overdrive, tubescreamer nebo tak něco 
St.Anley Tube Amps
takze si udelam ten valvecasterStanley06 píše:ten booster je fakt jenom booster... jenom zesílí signál.. pokud není zapojenej před něčim, co by moh přebudit... (ideálně celolampa nebo aspon polo) tak nezkresluje... přebuzenej tranzistor zase neni to pravy... takže pokud to chceš používat jako zkreslovací efekt před tranzistorem, tak to asi moc dobře fungovat nebude... to už by asi byl lepší nějaký overdrive, tubescreamer nebo tak něco