zacinat v 19 letech?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Patyzone

Re: zacinat v 19 letech?

Příspěvek od Patyzone »

Já jsem poprvé držel kytaru ve dvaceti a Sluneční hrob, který mé okolí poté nenávidělo, mě přiměl hrát dál, až doteď :D :D :D Lepší pozdě, než-li nikdy!
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Hrochan

Příspěvek od Hrochan »

Paprik: já sem na tom dost podobně jako ty... je mi 16, nikdy sem nehrál, a chtěl bych začít s klavírem.
Zkoušel jsem starej u tetky jenže některý klávesy ani nešly, tak si plánuju koupit keyboard... na hodiny nemám peníze, ale na netu a v knížkách nějakej video/materiál je (jasně, neni to zdaleka ideální ale nemířim vysoko, prostě takový hobby :) ) + pár známejch hraje a je schopno sem tam poradit...
Teď mám trochu dilema s výběrem kláves... Nějaký levný pro začátečníky (s dynamikou), rozhoduju se mezi Yamaha PSR-E313 a Casio CTK-3000... Yamaha má ''prý'' lepší zvuk piana (o to mi víceméně jde, ale pochybuju že to poznám), na druhou stranu Casio má normální vysoký klapky (a kdyby to bylo nerozhodný, mnohem líp vypadá :D )
Co vy na to, máte s nima zkušenosti?
Předem díky :)
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
pianoFORTE.cz

Příspěvek od pianoFORTE.cz »

Tady se to tedy rozjelo! Rád bych se přidal s trochou názorů. Asi před měsícem jsem psal článek http://pianoforte.cz/psychologie-hry/v- ... t-na-piano ,kde popisuji vlastní začátky. V každém případě si cením lidí, kteří se i v pozdním věku vrhnou na hru klavíru. Držím palce a ať se to povede! ps. možná autor ocení články věnované začátečníkům - klavíristům http://pianoforte.cz/pevne-zaklady.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hehe, nechce se mi to celý číst, ale:

sestra několik let hrála na klávesy... jednou se k nám přijel podívat známej (cca 65 let) a zalíbilo se mu to... teď už má asi první keyboard dostal od syna k Vánocům nějaký z těch nejlevnějších, teď má asi čtvrtý za nějakých 30kKč a už kouká po lepším, protože mu nestačí ;)

A pokud vím, tak i Serj Tankian začínal pořádně s hudbou až někde na VŠ ;)
Hrochan

Příspěvek od Hrochan »

to Pianoforte: dobrej článek :) je fakt že to asi je hlavně o tom kam člověk míří... třeba já si koupil klávesy před měsícem (Yamaha PSR-E313 - do začátků :) ) a docela mě to chytlo, sice neberu žádný hodiny ale snažim se podle knížek, videí, apod.. (a když je problém tak znám pár hráčů :wink: ) .....na takovou každovšednovečerní pohodičku je to fajn zábava, žádnej maestro ze mě sice nebude, ale užívám si to, a uvidim za nějakej čas... hrát na klávesy v kapele (prej) zas TAK náročný taky není :wink:
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
pianoFORTE.cz

Příspěvek od pianoFORTE.cz »

to: Hrochan - no trochu bych polemizoval s tím hraním v kapele. Zas tak úplně to snadný není. Mám pár lidí co učím na piano a kteří by v budoucnu chtěli hrát v kapele, ale nevidím to moc optimisticky. Hlavní problém je úplně jiný způsob používání levé ruky. Není totiž třeba používat basovou linku (tu hraje basista), ale jen zvýrazňovat důležité harmonické tóny a to už chce cvik. Dále se docela potýkám s lidmi co si v rytmu drží jen tu svou a nejsou ochotni poslouchat ostatní a třeba se přizpůsobit no a to pak nefunguje... Prostě kolem a kolem je to složitější, ale v každém případě do toho běžte ... nechci tímto někoho odradit :shock: Nejlepší škola je hrát jazzové standarty, tam se člověk naučí všechny možné hudební vychytávky.
gingaa

Příspěvek od gingaa »

Ahoj, zkus Hudební školu Yamaha, tam asi nebude problém, ani s dospělými začátečníky. Mají x poboček po celé republice a můžu vřele doporučit, že je to lepší než Liduška. Najdi si jejich stránky a mrkni, jestli nejsou někde pro tebe blízko :-)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Já znám jednoho postaršího pána a ten začíná hrát a je mu kolem 60ti :) frajer 8)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“