Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
ja pouzivam na vsechno drat 22 gauge lanko nebo pevne jadro - bohuzel nevim kolik to je v metricke mire. Zatim me v sasi nikdy nebehal tak velky proud (ten 22 gauge je snad do 7A), ze by to nestacilo. Cim je sirsi drat, tim hure se s nim pracuje - uz jen tim, ze se blbe dava do pajecich ok na socketech ... Na signalovou cestu mam 18-vlaknovy koak, myslim, ze je to taky ta 22. Koupil jsem ho 15 metru na ebay.
Tady neco malo o tlousce dratu a jaky proud to snese ... Jo a na vsech dratech mam 1000V izolaci.
http://ax84.com/faq.html#wire-gauge
jeste k tomu usmernovani mimo sasi - ten mustek ti z toho bude trcet - tim padem odhalujes daleko vice mist na to, aby se nekdo toho dotkl. Ja mel 3 transformatory (OT), ktere maji odhalene pajeci oka a jsou chasis mount - s tim, ze to stoji na chassis. Ja to pomoci shrink tubingu pekne zaizoloval, aby ani kousek mista nebylo mozne se dotknout ani nahodou (na OT se privadi B+). Nikdy nevis, kdo se ti kolem toho bude motat a pokud se toho dotkne, tak to muze byt dotek posledni. Ja mam doma 2 spunty a ta jedna uz je tak zvidava, ze to radsi vypinam i ze zasuvky, kdyz nejsem doma a nehraju na to ...
Tady neco malo o tlousce dratu a jaky proud to snese ... Jo a na vsech dratech mam 1000V izolaci.
http://ax84.com/faq.html#wire-gauge
jeste k tomu usmernovani mimo sasi - ten mustek ti z toho bude trcet - tim padem odhalujes daleko vice mist na to, aby se nekdo toho dotkl. Ja mel 3 transformatory (OT), ktere maji odhalene pajeci oka a jsou chasis mount - s tim, ze to stoji na chassis. Ja to pomoci shrink tubingu pekne zaizoloval, aby ani kousek mista nebylo mozne se dotknout ani nahodou (na OT se privadi B+). Nikdy nevis, kdo se ti kolem toho bude motat a pokud se toho dotkne, tak to muze byt dotek posledni. Ja mam doma 2 spunty a ta jedna uz je tak zvidava, ze to radsi vypinam i ze zasuvky, kdyz nejsem doma a nehraju na to ...
To s tim vytahovanim veci ze zasuvky znam, akorat u me je to kvuli matky a psovi
. Matka ma sklon to vseho kopat, pes zase vsecko ocuchavat (i kdyz myslim ze tech par facek co dostal od vetraku v kompu ho uz trosku proskolilo
).
Ohledne toho usmerneni, radeji ten mustek teda umistim nekde v sasi.
Ted me jeste napadlo, jak umistujete ty velke filt elyty? Koupil jsem ted JJcka 50+50M a zvazuju, ze je dam na sasi podobne jako lampy. Myslim ze je to celkem dobre reseni, az na to ze se budu muset srat s dalsima dvema dirama.
Ohledne toho usmerneni, radeji ten mustek teda umistim nekde v sasi.
Ted me jeste napadlo, jak umistujete ty velke filt elyty? Koupil jsem ted JJcka 50+50M a zvazuju, ze je dam na sasi podobne jako lampy. Myslim ze je to celkem dobre reseni, az na to ze se budu muset srat s dalsima dvema dirama.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Dan Rohanský
Zdravim, stavím lampovou hlavu a rád bych na ní měl takové knoby: http://www.boogiestan.com/content/image ... 6e5bc2.jpg jenže jich potřebuju 12 a 62Kč za kus na BaCHu se mi za ně dávat nechce. Ani by nemusely být kovový, dělaj se i plastový (mám je na base), jenže je nemůžu nikde najít. Tak kdybyste někdo o něčem věděl, budu rád.
taky by se me libily takove
. Kdyby na ne nekdo narazil za rozumny peniz ...
Tady se daji sehnat za 40 korun: http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... ;vyr;13177
- Dan Rohanský
Jo na ty jsem už koukal, ale 40 Kč mi pořád přijde dost.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zdravim,
tak jsem prozatím dokončil další zesilovač
vycházel jsem z P1, ale má to jenom jednoduchý Tone (Marshall 1974 - 18W) a jenom Gain (mezi první a druhou triodou)
fotka tady http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1_07.jpg gainu a hlasitosti to má dost, skoro jako moje plexi, akorát je to menší a jednoddušší
trošku to brumí (a to i se ztlumenou kytarou), dělič mezi žhavením 100R+100R vytaženej na zem tam mam, koukal jsem i na tu "heater elevation", ale nějak nepomáhala, možná jsem měl špatnej poměr odporů... nebo to může bejt taky z něčeho úplně jinýho...
no ještě to poladim... snad to brzo bude uplně ok 
tak jsem prozatím dokončil další zesilovač
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
nice..a jak to vypada uvnitr? daval si to na tu pajeci listu z gesu ne?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Díky
lištu jsem nedělal, protože P1 má pár součástek akorát na patice a potíky...
vnitřek vypadá asi takhle... http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1_11.jpg, já vim, nic moc, ale je to pořád pracovní verze, furt se v tom rejpu... než to půjde k majiteli, tak si s tim ještě pohraju
pak jsem zkusil nahrát ten "šum" http://www.nhmaniaci.wz.cz/sum.wav, je to při zapojenej ztlumenej kytaře, nejdřív volume na 0 a tone úplně vlevo (basově), ten první nárůst šumu je volume, ten druhej je tone, pak jsou nějaký kombinace obou potíků... nevíte někdo, čím by to mohlo být? to volume by až tak nevadilo, ale to tone šumí jakmile se přidaj středy a vejšky... signálovou cestu mam stíněnou... před EL84 jsem dal dělič 220K na 470K a z jeho středu jsem to vyved na EL84 aby nebyla naplno a kleslo to, ale pořád to tam je
možná, že to bude tim, že je to celý v tak malym prostoru a vyřešit to nepůjde, kdyby ale někdo věděl, co by mohlo pomoc, budu moc rád 
lištu jsem nedělal, protože P1 má pár součástek akorát na patice a potíky...
vnitřek vypadá asi takhle... http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1_11.jpg, já vim, nic moc, ale je to pořád pracovní verze, furt se v tom rejpu... než to půjde k majiteli, tak si s tim ještě pohraju
pak jsem zkusil nahrát ten "šum" http://www.nhmaniaci.wz.cz/sum.wav, je to při zapojenej ztlumenej kytaře, nejdřív volume na 0 a tone úplně vlevo (basově), ten první nárůst šumu je volume, ten druhej je tone, pak jsou nějaký kombinace obou potíků... nevíte někdo, čím by to mohlo být? to volume by až tak nevadilo, ale to tone šumí jakmile se přidaj středy a vejšky... signálovou cestu mam stíněnou... před EL84 jsem dal dělič 220K na 470K a z jeho středu jsem to vyved na EL84 aby nebyla naplno a kleslo to, ale pořád to tam je
St.Anley Tube Amps
tak me to prijde jako sum od heateru - je divny, ze nepomohl ten heater elevation.
Ja to versinou delam pres 2 odpory - 180k/50k a ten mensi premostim elektrolytem - 10-100uF aby to drzelo stabilne. Podle napajeciho napeti se dostanu cca na 50V - ja to delam uz jenom kvuli tomu katodovymu sledovaci, abych neprekrocil max. povoleny napeti mezi heaterem a katodou (myslim, ze je to kolem 150-160V u 12ax7). A pokazde me to pomohlo tak, ze jsem vice mene uplne ztratil tenhle typ sumu.
Mohl bys taky zkusit zkratit signalovy kabely, ikdyz nevim ... ja je v jednom ampu mam z jedny strany na druhou a nekolikrat (propojeni pro efektovou smycku, propojeni 2 kanalu ...) a sum tam nemam zadny.
Ono taky asi zalezi na topologii, jak to tam je napajene - aby kabely s vysokym napetim nebyly moc blizko k signalove ceste, atd. atd. vezmi drevene palicky a zkus tam pohybat nejakyma dratkama a uvidis, jestli to nema vliv na ten sum co z toho leze.
Ja to versinou delam pres 2 odpory - 180k/50k a ten mensi premostim elektrolytem - 10-100uF aby to drzelo stabilne. Podle napajeciho napeti se dostanu cca na 50V - ja to delam uz jenom kvuli tomu katodovymu sledovaci, abych neprekrocil max. povoleny napeti mezi heaterem a katodou (myslim, ze je to kolem 150-160V u 12ax7). A pokazde me to pomohlo tak, ze jsem vice mene uplne ztratil tenhle typ sumu.
Mohl bys taky zkusit zkratit signalovy kabely, ikdyz nevim ... ja je v jednom ampu mam z jedny strany na druhou a nekolikrat (propojeni pro efektovou smycku, propojeni 2 kanalu ...) a sum tam nemam zadny.
Ono taky asi zalezi na topologii, jak to tam je napajene - aby kabely s vysokym napetim nebyly moc blizko k signalove ceste, atd. atd. vezmi drevene palicky a zkus tam pohybat nejakyma dratkama a uvidis, jestli to nema vliv na ten sum co z toho leze.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak už asi vím, čím to bylo... mám tam akorát gain pot mezi první a druhou triodou, takže ta EL84 v konci jela pořád na max a chytala prostě všechno... tak jsem před ní dal dělič a šum šel dolů... teď jsem ještě změnil hodnoty v děliči před 2. triodou, která už byla taky dost vytavená (mam tam o něco větší napětí, než je původně navržený na P1), takže teď už je šum minimální jako u tý mý plexi head
takže momentálně jsem s tim spokojený 
St.Anley Tube Amps
Cg stanleym, mas to moc pekne. Jen ten vnitrek bych trosku uklidil
. Mel jsem stejny problem s tim sumem, nepodarilo se mi prijit na to cim to je. Myslim ze to ale sum od zhaveni nebude, pak by to nemelo reagovat na zmenu volume a clony na kytare, ale jen na gain a master vol, ne?
Jinak dneska mi dorazil vystupak, tak bych snad mohl o vikendu dat dokupy ten p1x.
Jinak dneska mi dorazil vystupak, tak bych snad mohl o vikendu dat dokupy ten p1x.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem tu P1 zkusil nahrát... s tou 4x10 bednou
na kvalitu hry moc nekoukejte, jsou tam chyby, ale jde spíš o ten zvuk...
nahrávky: http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1.rar
legenda k nahrávkám: http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1.txt
nahrávky: http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1.rar
legenda k nahrávkám: http://www.nhmaniaci.wz.cz/P1.txt
St.Anley Tube Amps
pekne Ti to hraje
. Me vcera dorazily 6p6s elektronky z Ruska, tak jsem vyzkousel jednu (jestli vubec funguje po tak dlouhe dobe - sly az z Vladivostoku
) v tom svem hi-octane. A tak si tak rikam, ze je skoda, ze jsi misto toho p1 neudelal ten hi-octane - ja tam dal prepinac, ktery vyrazuje 2 gain stages a udela z nej p1. Vice mene za cenu 1 elektronky, 1 patice a paru odpurku a 2 kondenzatoru dostanes daleko vice zvukove variability + zkresleni porovnatelne s jcm800 on steroids
.
Jinak jsem vcera dodelaval sasi na ten svuj 'hybrid' - dovrtal diry na prepinace, zasrouboval patice a transformatory. No uz jen jeste zvetsit jednu diru na ledku a vyvrtat 1 diru na prepinac clean/lead a muzu se do toho pustit. Zdroj uz jsem napajel na takovou univerzalni desku. Jeste musim vyzkouset na breadboardu napajeni pro bias (nemam na trafu central tap, tak musim vyzkouset bias napajeni ve stylu jcm900 nebo ampeg ... ). A jsem teda hoodne moc zvedavy, jak me vyjde ten parallel push-pull konec
.
Jinak jsem vcera dodelaval sasi na ten svuj 'hybrid' - dovrtal diry na prepinace, zasrouboval patice a transformatory. No uz jen jeste zvetsit jednu diru na ledku a vyvrtat 1 diru na prepinac clean/lead a muzu se do toho pustit. Zdroj uz jsem napajel na takovou univerzalni desku. Jeste musim vyzkouset na breadboardu napajeni pro bias (nemam na trafu central tap, tak musim vyzkouset bias napajeni ve stylu jcm900 nebo ampeg ... ). A jsem teda hoodne moc zvedavy, jak me vyjde ten parallel push-pull konec
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
lunchie: ono to už takhle bylo "objednáno" od toho pro koho je to určený
zadání bylo jednoduchý celolampový zesilovač na doma s volume a tone za dobrou cenu
což jsem tímto asi splnil...
tak držim palce, ať to doděláš, já tady mám ještě rozdělanej ten ECL86 Hi-Gain amp, tak to taky budu muset dodělat
tak držim palce, ať to doděláš, já tady mám ještě rozdělanej ten ECL86 Hi-Gain amp, tak to taky budu muset dodělat
St.Anley Tube Amps
tak potom jo
.
no nemam ted moc casu, takze delam po castech a po vecerech, az jdou vsichni spat
no nemam ted moc casu, takze delam po castech a po vecerech, az jdou vsichni spat
No tak jsem prave dokoncil parallel push-pull se dvema 6n8s double triodama. Hodil pred to digitech rp250 a brnkal tak 2 hodiny. Tak jeste do toho dodelat ten pre-amp a bude to ....
Cg lunchie, a jak to hraje? Soudim ze asi dobre, kdyz si u toho 2 hodky sedel
. Ja uz taky pokrocil, konecne se mi podarilo vyvrtat sasi, nakonec mi to kamos udelal za 200 na CNC freze, takze sem pak vrtal jen diry na sroubky. Uz sem stihl i neco zapojit, dneska sem to chtel dodelat, ale podle toho jakeho mam king-konga ze vcerejska tak to vidim ze to odlozim, zitra asi nepujdu smigrustit a budu sedet pekne doma a pajet
. Tady je par fotek:

Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Mas to moc pekne. Co to tam budes mit za pre-amp - 3x 12ax7?
no hraje to moc pekne
. Osobne jsem hodne zvedavy, jak si to bude rozumet s tim pre-ampem co do toho planuju.
Jinak mam tam presence potak a prijde me, ze nema na zvuk skoro zadny vliv - je to mozna tim, ze jsem jeste nezapojil zpetnou vazbu z vytupu na reprak. No uvidim. Ja zatim chtel vyzkouset, jestli vubec ten PA bude fungovat a teda hlavne zdroj pro nastavovani pracovniho bodu
.
no hraje to moc pekne
Jinak mam tam presence potak a prijde me, ze nema na zvuk skoro zadny vliv - je to mozna tim, ze jsem jeste nezapojil zpetnou vazbu z vytupu na reprak. No uvidim. Ja zatim chtel vyzkouset, jestli vubec ten PA bude fungovat a teda hlavne zdroj pro nastavovani pracovniho bodu
jestli si dobře pamatuju tak tam Lukus chtěl dát jako preamp smoldano supernabijec tdi 
a jedna ECC83 jako "buffer"
a jedna ECC83 jako "buffer"
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net