Nebyly přinuceny, prostě se rozhodly snížit kvalitu, aby měly místo i na rychle se rozvíjejícím trhu extrémně levných kytar. Nikdo do toho nikoho nenutil, Čína je v tom nevinně. Prostě objevili díru na trhu, a když se do ní chtěli nacpat i renomovaní výrobci, dopadlo to tak jak to dopadlo.Atkins píše:Ty renomované firmy (Ibanez, Epiphone) byly tou čínskou expanzí, expanzí levných noname nástrojů (Stagg, Tenson, Sounder), přinuceny k přesunu výroby svých levných (U Epi i těch řekněme středních) řad také do číny aby se alespoň částečně dostaly do podobných cenových relací, důsledek je zjevný! Razantní pokles kvality i u značkových nástrojů: U Epin obecně a u Ibaneze v akustikách, měl jsem v ruce spoustu čínských ibáň - ani jedno se mi nelíbilo. Takže Worro, žádný nacionalismus - to by bylo příliš krátkozraké. A kdo hraje alespoň trochu déle, než je existence tohoto fóra, mi tento veskrze smutný fakt potvrdí.
Sounder
Pravidla fóra
Re: Sounder
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ale byly přinuceny - trhem a to trhem neseriozním (Jak jsem již napsal, Čína nedodržuje ani základní zákony, patenty, tržní pravida o v podstatě otrokářské práci ani nemluvě).
Na světě je jen velmi málo firem, které by uživila výroba jenom dráhých a vysoce kvalitních modelů zpravidla musejí mít produci také střední a nižší třídy - stačí se podívat, jak se v tomto ohledu po*rala třeba taková Sony.
Na světě je jen velmi málo firem, které by uživila výroba jenom dráhých a vysoce kvalitních modelů zpravidla musejí mít produci také střední a nižší třídy - stačí se podívat, jak se v tomto ohledu po*rala třeba taková Sony.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Ano, a výroba nástrojů střední a nižší třídy se vyplatí pouze v zemích s levnou pracovní silou, protože pokud to tam jedna firma vyrábět nebude, prodělá na tom, protože ostatní budou stejně kvalitní nástroje za nižší ceny, a méně kvalitní ještě levněji. Pokud by se zavedly přísnější kontroly kvality, sice by byla výroba nákladnější, ale podstatně by se zlepšila kvalita výrobků. To je prostě obchodní strategie, žádné donucení zločinnou Čínou, že se třeba Epi snaží víc a víc ušetřit.Atkins píše:Ale byly přinuceny - trhem a to trhem neseriozním (Jak jsem již napsal, Čína nedodržuje ani základní zákony, patenty, tržní pravida o v podstatě otrokářské práci ani nemluvě).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tady se jednoduše neshodneme, třeba proto, že Epi se nesnaží ušetřit ale udržet se na trhu, otázkou pak je nakolik jsou etické praktiky takovýchto firem, proč je v některých zemích levná pracovní síla,. za jakou daň, můžeme se dostat až k takovým dilematům, zda je etické (a křesťanské) nakupovat zboží ze země, která porušuje lidská práva, zneužívá dětskou práci, krade patenty a technologie, hrubě a beztrestně poškozuje životní prostředí atd. atd.
Téma příliš široké a značně přesahující toto vlákno. Mám rád tržní prostředí ale né tržní prostředí pokřivené...
Pro ilustraci "čínského trhu" ocituji ještě jednoho zdejšího kolegu, jehož názory považuji za značně relevantní:
Téma příliš široké a značně přesahující toto vlákno. Mám rád tržní prostředí ale né tržní prostředí pokřivené...
Pro ilustraci "čínského trhu" ocituji ještě jednoho zdejšího kolegu, jehož názory považuji za značně relevantní:
Jinak chválím žes znečitelnil sériový číslo kytary
(pro ostatní na vysvětlenou: nemá se to dávat na web, aby číňan nemoh číslo použit na ňákou kopii .. a tím jí legitimizovat -kdyby si jí pak někdo vyhledal podle č., tak mu to vyhodí, že je to origoš - pokud teda sám nepozná padělek...)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
diky za to videjko - aspon uz vim kdo mi stvoril kytaru 
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Souhlasím na 100%.Atkins píše:Tady se jednoduše neshodneme, třeba proto, že Epi se nesnaží ušetřit ale udržet se na trhu, otázkou pak je nakolik jsou etické praktiky takovýchto firem, proč je v některých zemích levná pracovní síla,. za jakou daň, můžeme se dostat až k takovým dilematům, zda je etické (a křesťanské) nakupovat zboží ze země, která porušuje lidská práva, zneužívá dětskou práci, krade patenty a technologie, hrubě a beztrestně poškozuje životní prostředí atd. atd.
Ano toto téma dalece přesahuje toto fórum, i výrobu kytar a je v podstatě hlavním mottem nového století, bohužel.
-
kristynatrochtova
Zdravím kytaristé,
mám v plánu koupit si novou, avšak levnou elektrickou kytaru - našla jsem na aukru takovou rock/metalovou kytaru, která by snad neměla být špatná. Tak kritizujte, vyvracejte.
http://aukro.cz/item954484852_elektrick ... cerna.html
mám v plánu koupit si novou, avšak levnou elektrickou kytaru - našla jsem na aukru takovou rock/metalovou kytaru, která by snad neměla být špatná. Tak kritizujte, vyvracejte.
http://aukro.cz/item954484852_elektrick ... cerna.html
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aukci vystavil někde, kdo si ani správně nezjistil, jaká kobylka na té kytaře je.
Já bych do toho nešel.
1. Není možnost vyzkoušet před koupí - jedině, že by ses tam hned vydala.
2. Neznámé neuoznačené snímače s plastovými kryty.
3. No name mechaniky, které nemusí udržet ladění.
Jinak to vintage tremolo co tam je, je lepší než kdyby tam bylo něco jako floyd z měkkého kovu. Vintage kobylku zašpalkovat a modlit se, že ladící kameny jsou k něčemu.
Moc rizika - radši levný Squier, Cort o kterém je nějaké povědomí a dají se o něm zjistit informace mezi uživateli tohoto fóra.
Já bych do toho nešel.
1. Není možnost vyzkoušet před koupí - jedině, že by ses tam hned vydala.
2. Neznámé neuoznačené snímače s plastovými kryty.
3. No name mechaniky, které nemusí udržet ladění.
Jinak to vintage tremolo co tam je, je lepší než kdyby tam bylo něco jako floyd z měkkého kovu. Vintage kobylku zašpalkovat a modlit se, že ladící kameny jsou k něčemu.
Moc rizika - radši levný Squier, Cort o kterém je nějaké povědomí a dají se o něm zjistit informace mezi uživateli tohoto fóra.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Mastr: Mohl bys mi prosím říct,jak je na tom to kombíko GX60 ? Protože 60W za 3000,no to je masakr. 
Tak to nevím... přes něco jsem tam hrál, mají tam něco ve zkoušecí místnosti. Dokonce to bylo i podobně velké, ale fakt si nepamatuju jestli to bylo tohle. Každopádně to na co jsem hrál nebylo nejhorší. čistý zvuk byl v klidu, ale zkreslení jsem měl svoje takže netuším jaký byl zkreslený.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr: Škoda,kdybys tam někdy šel,tak se na to koukni prosím. 
já si nedávno koupil kytaru Sounder FG-260
http://www.cz-kytary.cz/?30,kytara-elek ... erna-matna
ale nevim co si o ní myslet. je to moje první kytara tak že nemůžu porovnat s jinou kvalitou, ale zvuk linoucí z ní se mi zdá byt poněkud zkreslený, v některých případech až nepěkný.. hraju prřes PC a program amplitube, ale i když tam uberu gain tak při brnknutí powerchordu na struny H, G, D, je to až takový moc upištěný a né moc srozumitelný zvuk.. když brnknu na E, H, G, tak je to lepší poněvač to éčko je tam víc znít o proti ostatním..
Nevíte co s tím? nepomohla by třeba výměna strun za lepší když jsem se tu dočetl že na kytary Sounder se dávají ty nejlevnější? nebo bude potřeba vyměnit snímače?
ale nevim co si o ní myslet. je to moje první kytara tak že nemůžu porovnat s jinou kvalitou, ale zvuk linoucí z ní se mi zdá byt poněkud zkreslený, v některých případech až nepěkný.. hraju prřes PC a program amplitube, ale i když tam uberu gain tak při brnknutí powerchordu na struny H, G, D, je to až takový moc upištěný a né moc srozumitelný zvuk.. když brnknu na E, H, G, tak je to lepší poněvač to éčko je tam víc znít o proti ostatním..
Nevíte co s tím? nepomohla by třeba výměna strun za lepší když jsem se tu dočetl že na kytary Sounder se dávají ty nejlevnější? nebo bude potřeba vyměnit snímače?
Tak ona kvalita nebude valná, s tím ale každý počítá před koupí, další fakt je ten, že když hraješ přes PC pravděpodobně přes nějakou integrovanou zvukovou kartu tak nemůžes kytaru moc soudit podle zvuku, struny určitě vyměň, ať kvůli zvuku, pohodlnosti a i ladění ( vydrží déle naladěná ), je to tvá první kytara tak to nehroť nauč se základy a pak si kup kytaru lepší a aspoň nějaké malé kytarové kombo na doma, časem by na to stejně došlo....a jestli budeš hrát v kapele tak už dávno ZASE budeš potřebovat jinou a lepší výbavu. Do začátku je dobrá a i hraní přes PC stačí !!! Hodně zdarujerry.s píše:já si nedávno koupil kytaru Sounder FG-260
- Skořepný Šokátor
Tu kytaru mám, celkem v poho, snímače nejsou tak špatný, ale já tam měl jednu zásadní chybu z fabriky - kobylka byla jakby "vytržená" i s dřevem, jeden kytarář to sice slepil, a teď jakžtakž ladí oktávy, ale ta vada byla docela fatální (no jo, já vůl to kupoval před rokem a něco přes net
) tak se podívej, jestli tam nemáš taky nějakou vadu...brzo tu kytaru asi prodám, moje SG mi stačí 
fekál.
jj já s tím počítal že kvalita bude nic moc za ty prachy, ale co se s te kytary občas line za zvuky tak to je slabota.. ještě mě napadlo jestli za to nemůžou repra ze kterych to leze (creative 5.1) ale to bych řekl že snad ne.. mam to přes externí zvukovku speciálně na kytary M-AUDIO JamLab tak že tam bych problém taky neviděl.. samozřejmě hrotit to výmněnou kytary za lepší samozřejmně nebudu, tohle mi na to moje brnkání stačí, ale rád bych to doladil k mím představám.. tak že říkáš ty struny určitě vymněnit?? můžeš mi doporučit nějaké kvalitnější? díky
- Skořepný Šokátor
Mě stačí EHX 10ky, zkus Dean Markley, párkrát jsem měl Carl Martin...pak hodně lidí používá DRka
fekál.
a jak to máš s tím skreslením? myslíš že bude chyba v nastavení programu resp. ve mě než v kytaře? jinak kytara se zdá byt neporušená. i kobylka je v poho..Skořepný Šokátor píše:Tu kytaru mám, celkem v poho, snímače nejsou tak špatný, ale já tam měl jednu zásadní chybu z fabriky - kobylka byla jakby "vytržená" i s dřevem, jeden kytarář to sice slepil, a teď jakžtakž ladí oktávy, ale ta vada byla docela fatální (no jo, já vůl to kupoval před rokem a něco přes net) tak se podívej, jestli tam nemáš taky nějakou vadu...brzo tu kytaru asi prodám, moje SG mi stačí
- Skořepný Šokátor
Tak to máš štěstí, když to máš bez vady
Jinak ty snímače mi přijdou docela v poho - rozdíl mezi humbuckerem v té kytaře a v mém SG je menší, než bych předpokládal - takže buď je vada na snímačích, nebo...nebo fakt nevim 
fekál.
-
woro90-1
Tak co, zkoušel někdo nějakou z nich v poslední době? Spolubydla si chce pořídit kytaru a chce nějaký levný stratoidní suprerkrám - stačí aby to bylo funkční, mělo jakžtakž slušný krk a pražce, a správně vyměřenou menzuru, tzn. jakýkoli čínský šmejd, který nemá hadovitý nebo zkroucený krk, a pražce při doteku nevypadávají ven. Jsou ještě použitelné nebo šli s kvalitou prudce dolů, jak to bývá po dobytí nového trhu?
Zkoušel jsem 3 ty ghotic black straty - kámoš si ho chtěl koupit. A krk byl v klidu na všech akorát na dvou neladily oktávy úplně dokonale, ale to je jen věc seřízení.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.