Hledá se nezničitelná kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
charliealpha

Hledá se nezničitelná kytara

Příspěvek od charliealpha »

Po té co mi odešla moje outdoor kytara (10 let stará Epifonka) do věčných lovišť se zlomeným krkem, jsem si pořídil starší celomasiv, kterej se logicky nehodí na venkovní prasení. Tudíž sháním nějakou nezničitelnou překližku, která se nerozpadne ani když jí naplním po okraj ozvučného otvoru pivem a nedopalky, a nerozladí ani když ji ze zšeřelého pivního sklípku vynesu na odpolední slunéčko, a neupadne jí hlava při prvním berserkiálním útoku fanynek.
Moji kandidáti:
Z levnějších krajů.
http://kytary.cz/ibanez-v72e/HN082672/
http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
Z o trochu dražších krajů.
http://kytary.cz/washburn-d10sb/HN103505/
http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... /HN082656/
http://www.musiccenter.cz/Cort-Earth200 ... e/:3:28687

Zvukově jsou mi tyto nástroje známy, ale nevím naprosto nic o jejich reakcích ve zhoršených podmínkách. Pokud tedy máte nějaké zkušenosti s těmito stroji od táborových ohňů a zpoza hospodských stolů, podělte se o ně. Ocením samozřejmě i zkušenosti s jinou kytarou než mnou uvedený seznam, která se ukázala jako nezničitelná. Limitem je cena do 5500Kč.
(Sem zvědavej který střevo mi doporučí jako nezničitelnou tu kamennou kytaru :-D)
...EDGE...

Re: Hledá se nezničitelná kytara

Příspěvek od ...EDGE... »

Zkus nejakou tu preklizkovou Washburnku, mam polomasiv (jako ta D10), a prijde mi, ze by mohl neco vydrzet. Ladeni drzi skvele i po prenaseni v mrazu v platenem futralu.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

...EDGE... píše:Zkus nejakou tu preklizkovou Washburnku, mam polomasiv (jako ta D10), a prijde mi, ze by mohl neco vydrzet. Ladeni drzi skvele i po prenaseni v mrazu v platenem futralu.

To samé moja CORTKA, mám tam třináctky struny, tahám jí všude možně ven a do hospod, párkrát mi spadla, jednou mi na ní spadnul asi půlkilovej model letadla a taky drží. Dokonce ji s sebou tahám do horkého vlhkého počasí v Itálii a v Chorvatsku, vozím jí i na chalupu, kde je vlhko, že se nám rosí okna...

Jedninej problém byl, že se jí sloupnul černej pickguard a udělala se tenká vstvička rzi na hlavičce šroubů u mechanik... nevím, jak to popsat, ale na funkčnost to zatím nemá vlilv...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Moje Stamarka taktéž, třináctky, hospoda, pády, louka, chlast, plnění víčky od lahváčů, poblitý hmatník, rány hranou těla o schody (má oboustranné lemování imitací želvoviny, vypadá to dobře a chrání to parádně), podle mě je vhodná jakákoli. A pokud by moc nezáleželo na zvuku, o kus níž je téma o nějaké té malé SX - pokud bys našel dobrý kus, byla by na to ideální, je malá, takže s ní tak často netřískneš o stůl nebo schody, má volných 12 pražců, takže se tak snadno nevylomí krk, a tvar těla je asi nejbytelnější co existuje. Nejchoulostivější částí všech kytar je ale hlava, já mám sice koncepci, která by tyto problémy měla omezit, ale to by sis musel nechat tu kytaru udělat na zakázku a to bych ti ji musel rozkreslit. Ještě pozor u mahagonových krků (drtivá většina kytar), oproti javoru se víc štípou a snadněji se udělá díra do hmatu, což není zrovna příjemné. Nedávno mi moji kytaru nějaký idiot shodil na ostrou hranu a mám tam pěknou díru přesně pod 6. pražcem. Asi ji zatmelím, vždycky jsem si na té kytaře totiž chválil (a nejen já, většina lidí co ji dostali do ruky) krom nízkého dohmatu hlavně pohodlný krk.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Děkuji mnohokrát, přesně tohle sem potřeboval vědět.
Edge... tou překližkovou vašburnkou si myslel kytary Oscar Schmidt? Protože mě se žádnýho překližkovýho washe vygooglit nepodařilo.
...EDGE...

charliealpha píše:Děkuji mnohokrát, přesně tohle sem potřeboval vědět.
Edge... tou překližkovou vašburnkou si myslel kytary Oscar Schmidt? Protože mě se žádnýho překližkovýho washe vygooglit nepodařilo.
Modely D8 a D9, viz nas oblibeny shop kytary.cz. Ale Oscar Shmidt taky nemusi byt spatne a mohly by byt levnejsi, jak me tak napada. Urcite taky zkusit.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

...EDGE... píše:Modely D8 a D9, viz nas oblibeny shop kytary.cz. Ale Oscar Shmidt taky nemusi byt spatne a mohly by byt levnejsi, jak me tak napada. Urcite taky zkusit.
Oscar Schmidt jsou levnější, ale co jsem měl možnost jich pár v Music City zkusit, určitě bude ta D9 lepší...takže jestli mohu doporučit, tak ji...ale zkus je, vzhledově nejsou špatné a třeba jsem jen měl smůlu na špatné kusy...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

Kdyz jsem sel se Stenem kupovat kytaru, tak jsme v Music City zkouseli i par Oscaru, neprisly mi spatne, aspon jsme v prodejne do peti tisic nic lepsiho nenasli.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“