http://kytary.cz/bogner-alchemist-hd/HN107183/
BOGNER Alchemist HD 40 W/20 W
Pravidla fóra
-
Flyingpick
BOGNER Alchemist HD 40 W/20 W
zdravim, ma nekdo zkusenosti s timto zesakem ? Jde z toho vytahnout hi-gain ? Po precteni par recenzi jsem si stale neudelal nazor, takze uvitam jakoukoliv zkusenost od vas.. 
Re: BOGNER Alchemist HD 40 W/20 W
ja na to hral a moc me to teda nenadchlo, hraje to hezky ale porad stejne
jako kdyby to uplne ignorovalo nuance hry.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já na to hrál dnes opravdu dlouho, máme ho v hudebninách v Ově u Brauna
opravdu mě to dostalo, zvukově se mi to trefilo přesně do vkusu a ani ta efektová část mi nepřipadala jako nejhorší propadák
to, že bych ji tam sám vživotě nedal je druhá věc...
Nevím, kinxi - mi připadá, že se tam dá zvukově nastavit poměrně dost a vpodstatě všechny zvuky, které jsem našel, mi připadaly dobře použitelné
opravdu mě to dostalo, zvukově se mi to trefilo přesně do vkusu a ani ta efektová část mi nepřipadala jako nejhorší propadák
Nevím, kinxi - mi připadá, že se tam dá zvukově nastavit poměrně dost a vpodstatě všechny zvuky, které jsem našel, mi připadaly dobře použitelné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímal mě, tak jsem ho poslouchal, když už jsem se k němu nedostal. Připadal mi zrnivý a rozsypaný. Zvláštní chrakteristika, ale ne hezky zvláštní. Třeba by mě naživo překvapil.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když už se to oživilo, napíšu i já - nějakou dobu zpět se Alchemist válel v kytarách.cz, tak mi to nedalo. A musím spíš souhlasit s kinxem - přišlo mi, že to vůbec nešlo za rukou, navíc to mělo v podstatě pořád stejný zvuk. Ten sice nebyl špatný, ale bylo to málo. Navíc jako lampový purista bych z toho vyrval ten digitální efektový procesor - delay je podle mě v aparátu k ničemu a reverb by tomu mnohem více slušel pružinkový.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tim ze to hraje porad stejne nemam na mysli ze by potaky nereagovali na krouceni ale spis to ze to nejak semele vsechny vlastnosti hry do takovyho nemastnyho neslanyho salamu kterej mi neni uplne do chuti 
je to o vkusu, nekdo ma rad gothaj ale ja si radsi dam poradnej stejk
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
je možný že se mi to tak líbilo proto, že nemám moc s čím porovnávat 
oproti Bugerám 6262, 333 a 333XL mi to ale připadalo rozhodně o dost lepší
i přes tu nejlevnější bednu Kustom. Valveking tomu podle mě taky nešahá ani po paty
bohužel obě tyhle informace by už jen z ceny měly být jasné
takže vážně nevím, no... možná, že kdybych měl možnost toho vyzkoušet více, mluvil bych jinak 
oproti Bugerám 6262, 333 a 333XL mi to ale připadalo rozhodně o dost lepší
bohužel obě tyhle informace by už jen z ceny měly být jasné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jo jo, s tím souhlasím. Taky mi to tak přišlo - ať jsem hrál, jak hrál, pořád to hrálo jednu a tu samou písničku.Kinx píše:tim ze to hraje porad stejne nemam na mysli ze by potaky nereagovali na krouceni ale spis to ze to nejak semele vsechny vlastnosti hry do takovyho nemastnyho neslanyho salamu kterej mi neni uplne do chuti
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No pánové, vím že si "každá liška chválí svůj ocas", ale řekl bych, že co se tady píše je jen velmi povrchní hodnocení, asi jako srovnávat gothaj se steakem ...
Kombo mám od Vánoc doma a proto si dovolím s některými názory polemizovat. Kombo má možnost režimu 20 nebo 40W a 4 módy 2 na čistém, dva na zkresleném a ty opravdu hrají každý jinak - už jenom co do vstupní hlasitosti a míry nakreslení !! a korekce mají poměrně široký a slyšitelný záběr, což opět dává možnost změnit barvu zvuku a konečně přepínání (přepínač pásma výšek a středů je další vychytávka která se na zvuku projeví). Pokud zapnete boost tak zvuk ještě zmohutní. Čistý kanál je čistý i při jakékoliv úrovni hlasitosti, zkreslený kanál dobře reaguje na úroveň volume kytary ... Co se týče líbivosti zkreslení, tak to je opravdu o uších každého kytaristy a o tom jaký preferuje styl ... a jak se tuším psalo v recenzi, na tvrdší styly to chce bednu 4x12. DigiDelay a Reverb celkový zvuk nikterak zásadně nekazí, pokud se nepřežene. Tapovací tlačítko je dobrý bonus. A teď pár postřehů a srovnání ... poměrně dlouhou dobu jsem hrál na Marshalla DSL401 (taky 40W za podobné peníze) - nehrálo špatně čistý dobrý, ale zkreslený nic moc. Vedle Bognera to však hrálo o polovinu méně a hooodně rozmazaně (v obou jsou V30). Další srovnání bylo s Messou F30 - má kamarád v kapele
Tady se samozřejmě projevuje charakter zvuku každého aparátu (a konc.lamp) takže co do hlasitosti a na čistém a crunch je na tom Bogner možná o něco lépe, Messa je o něco lepší v higainu - každopádně rozdíly minimální a akceptovatelné (tedy kromě peněz - F30 jetá byla za 28 litrů, Bogner nový dnes za 20, před Vánocema stál ještě 28, což byla samozřejmě nesmyslná cena a pánové v Audioteku mi rádi nabídli slevu). Jako zatím největší nevýhoda Bognera se mi jeví váha a velikost, a je otázka jak si soudruzi v Číně dali záležet při výrobě. Myslím, že kombo je dobře zpracované, transformátory robustní a zřejmě naddimenzované, nehřeje tolik jako výše zmíněné značky a zvuková variabilita je každopádně a větší. S kapelou hrajeme zábavy (převážně popík) takže i z tohoto pohledu s kombem více spokojen, než s předchozími (vše samozřejmě lampy Laney LC, Fender B Junior a zmíněný Marshall.) A navíc mi na kytarách.cz udělali radost výprodejem reproduktorů Alnico Gold
PS: Gothaj mi chutnal ještě před 20-25 lety - ale to ještě "stejky" moc nefrčely a do salámů se tolik nemlely kosti ...
Kombo mám od Vánoc doma a proto si dovolím s některými názory polemizovat. Kombo má možnost režimu 20 nebo 40W a 4 módy 2 na čistém, dva na zkresleném a ty opravdu hrají každý jinak - už jenom co do vstupní hlasitosti a míry nakreslení !! a korekce mají poměrně široký a slyšitelný záběr, což opět dává možnost změnit barvu zvuku a konečně přepínání (přepínač pásma výšek a středů je další vychytávka která se na zvuku projeví). Pokud zapnete boost tak zvuk ještě zmohutní. Čistý kanál je čistý i při jakékoliv úrovni hlasitosti, zkreslený kanál dobře reaguje na úroveň volume kytary ... Co se týče líbivosti zkreslení, tak to je opravdu o uších každého kytaristy a o tom jaký preferuje styl ... a jak se tuším psalo v recenzi, na tvrdší styly to chce bednu 4x12. DigiDelay a Reverb celkový zvuk nikterak zásadně nekazí, pokud se nepřežene. Tapovací tlačítko je dobrý bonus. A teď pár postřehů a srovnání ... poměrně dlouhou dobu jsem hrál na Marshalla DSL401 (taky 40W za podobné peníze) - nehrálo špatně čistý dobrý, ale zkreslený nic moc. Vedle Bognera to však hrálo o polovinu méně a hooodně rozmazaně (v obou jsou V30). Další srovnání bylo s Messou F30 - má kamarád v kapele
Tady se samozřejmě projevuje charakter zvuku každého aparátu (a konc.lamp) takže co do hlasitosti a na čistém a crunch je na tom Bogner možná o něco lépe, Messa je o něco lepší v higainu - každopádně rozdíly minimální a akceptovatelné (tedy kromě peněz - F30 jetá byla za 28 litrů, Bogner nový dnes za 20, před Vánocema stál ještě 28, což byla samozřejmě nesmyslná cena a pánové v Audioteku mi rádi nabídli slevu). Jako zatím největší nevýhoda Bognera se mi jeví váha a velikost, a je otázka jak si soudruzi v Číně dali záležet při výrobě. Myslím, že kombo je dobře zpracované, transformátory robustní a zřejmě naddimenzované, nehřeje tolik jako výše zmíněné značky a zvuková variabilita je každopádně a větší. S kapelou hrajeme zábavy (převážně popík) takže i z tohoto pohledu s kombem více spokojen, než s předchozími (vše samozřejmě lampy Laney LC, Fender B Junior a zmíněný Marshall.) A navíc mi na kytarách.cz udělali radost výprodejem reproduktorů Alnico Gold
PS: Gothaj mi chutnal ještě před 20-25 lety - ale to ještě "stejky" moc nefrčely a do salámů se tolik nemlely kosti ...
No mě by taky zajímalo, jak to hraje. Co jsem četl na zahraničních forech, tak lidem "vadí" taková poměrně malá dynamika a velká komprese. Co jsem mluvil s jedním člověkem, který hrál na Shivu, tak ta měla pro něj na zkresleném kanále taky hodně komprese a málo dynamiky, o tom jsem tedy četl i na pár zahraničních forech. CO jsem slyšel ukázky bognerů, tak ten zkreslený zvuk byl pro mě opravdu takový trochu "vysavačový". Jestli to prostě není takový klasický "bognerismus" tenhle zvuk, příjde mi totiž divné, že by měl potřebu Bogner do světa vypouštět něco, co by hrálo jako vyložený sh*t, třeba to jen hraje "jinak"
to elpos: pak napiš co ten Gold, jestli ti sedne. Taky jsem využil slev a budu jej mít taky, ale docela silně zatím váhám s osazením do komba, které má za úkol kreslit trochu "tvrděj". Doma totiž v jednom kombu už jeden gold mám a když jsem jej připojil k tomu mému "nejtvrdšímu" aparátu, tak jsem byl docela na vážkách jestli jej tam dávat nebo ne, něco ve zvuku to "poléčilo", něco tomu zase ale chybělo, navíc zmizela taková ta keramická dravost
Pořád se docela rozmýšlím, jestli tam ten Gold dám, nebo ne, až dojde. Pak napiš, jak jsi dopadl ty, docela by mě to zajímalo
Lidí, kteří cpou alnico repráky do moderních aparátů moc není.
to elpos: pak napiš co ten Gold, jestli ti sedne. Taky jsem využil slev a budu jej mít taky, ale docela silně zatím váhám s osazením do komba, které má za úkol kreslit trochu "tvrděj". Doma totiž v jednom kombu už jeden gold mám a když jsem jej připojil k tomu mému "nejtvrdšímu" aparátu, tak jsem byl docela na vážkách jestli jej tam dávat nebo ne, něco ve zvuku to "poléčilo", něco tomu zase ale chybělo, navíc zmizela taková ta keramická dravost
Re: alnico repro offtopic
nevite jak muzou znit ty alnico celestiony treba v porovnani s Altecem 417-8H kterej je taky alnico ale ma treba mimo jine hlinikovou kopulku (a chodi hooodne do vysek, presence nedavam nad dvojku
) ? dost bych bral jeste jeden tenhle reprak nicmene jsou dost nesehnatelny, posledni dobou me bavi vic a vic, prave ze i s docela modernima aparatama
na cisty zvuky nema konkurenci a na zkresleny je osobitej (coz znamena ze nesedne uplne kazdymu, neni to uplne konvencni zvuk), ma trochu vanu na stredech jako V30 ale jinak se to neda srovnavat protoze tohle repro chodi dost jinak.
jinak ta extra komprese a mala dynamika mozna opravdu bude poznavaci znak bogneru, kamos mel shivu ve studiu a kvuli tomuhle ji nakonec na nic nepouzil. schvalne to jeste nekdy prubnu jestli nezmenim nazor:)
jinak ta extra komprese a mala dynamika mozna opravdu bude poznavaci znak bogneru, kamos mel shivu ve studiu a kvuli tomuhle ji nakonec na nic nepouzil. schvalne to jeste nekdy prubnu jestli nezmenim nazor:)
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Bognery, co já vím hrávaly vždycky klobásovitě...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Ten Altec jsem slyšel jednou na koncertě jedné kapely a zvuk byl super, ale to je vše, co o něm vím. Pravděpodobně je to ale repro s trochu jiným výkonem a taky zvukem než 15w Blue a nebo 50w Gold od Celestion.
Ten Gold se snaží hrát na Alnico Blue (celestion to takhle i zamýšlel - dát světu "blue s větším výkonem"), ale je trochu jinačí a všechny ty odlišnosti od Blue jsou pro mě spíše velké +, hlavně teda pro použití v non-Vox aparátech kde nejde o "klasiku". Gold má patrnější basy a je celkově takový pevnější, což mi vyhovuje, Gold má taky takovou o malinko větší dravost, není tak "měkký" jako ty nízkowatážní alnica repráky. Pořád je to ale alnico a zvuk je v porovnání s keramikou jinde. Na čisté zvuky je prostě daleko líbivější, vintage zkreslení z něj taky leze super a myslím, že by se většině lidí líbilo, zlom nastává při větším zkreslení, stačí i trochu tvrdší crunch - tam to prostě hraje hodně odlišně oproti keramice a myslím, že by ten zvuk spousta lidí nezkousla. Taky jsem si všiml, že se mi to 50w repro docela daří slušně odrovnávat i výkonem nějakých 20-25w, pak už to komprimuje docela dost a na modernější zvuky je to podle mě skoro nepoužitelné, nebo možná lépe řečeno hodně "nestandardní".
Co vím, tak Scumback, Warehouse a Weber dělají i nějaké 50-100w alnico repra, co by sem člověk dostal asi tak za cenu toho Celestion Gold, ale o nich teda nemám info naprosto žádné.
Ten Gold se snaží hrát na Alnico Blue (celestion to takhle i zamýšlel - dát světu "blue s větším výkonem"), ale je trochu jinačí a všechny ty odlišnosti od Blue jsou pro mě spíše velké +, hlavně teda pro použití v non-Vox aparátech kde nejde o "klasiku". Gold má patrnější basy a je celkově takový pevnější, což mi vyhovuje, Gold má taky takovou o malinko větší dravost, není tak "měkký" jako ty nízkowatážní alnica repráky. Pořád je to ale alnico a zvuk je v porovnání s keramikou jinde. Na čisté zvuky je prostě daleko líbivější, vintage zkreslení z něj taky leze super a myslím, že by se většině lidí líbilo, zlom nastává při větším zkreslení, stačí i trochu tvrdší crunch - tam to prostě hraje hodně odlišně oproti keramice a myslím, že by ten zvuk spousta lidí nezkousla. Taky jsem si všiml, že se mi to 50w repro docela daří slušně odrovnávat i výkonem nějakých 20-25w, pak už to komprimuje docela dost a na modernější zvuky je to podle mě skoro nepoužitelné, nebo možná lépe řečeno hodně "nestandardní".
Co vím, tak Scumback, Warehouse a Weber dělají i nějaké 50-100w alnico repra, co by sem člověk dostal asi tak za cenu toho Celestion Gold, ale o nich teda nemám info naprosto žádné.