Box 2x15

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Johny Nebster

Box 2x15

Příspěvek od Johny Nebster »

Zdravím všechny,
rád bych se zeptal (jak už je z titulku patrno) jaký je váš názor na používání boxů 2x15. Potřebuju něco, z čeho vytlačím pořádný basy a nebude to huhlat. A nebo stačí 1x15? S 15kama nemám zkušenosti mám doma 4x10.
Předem díky všem za vaše odpovědi. Johny
BUDAJ-31

Re: Box 2x15

Příspěvek od BUDAJ-31 »

zalezi podla toho co hras,ale ajtak kludne staci 1X15 (pokial nehras nejaky brutal black/grind/... metal alebo ze chces uplne hlucnu basovu basu) a pritom pripojena 4X10 alebo 2X10
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Mam taky 4x10 a používám jí samostatně. Už asi milionkrát jsem na bazarech a aukru pošilhával, že bych přikoupil ještě 1x15 nebo 2x15.
Přecijenom dříve jsem hrával jen na 1x15 a to co jsem přechodem na 4x10 získal, to jsem na druhý straně ztratil.
Pokud jsi si jistej, že tu 2x15 k tomu využiješ, tak bych do ní šel. Pokryješ tím pěkně celé basové pásmo. I když já bych s ohledem na transport a skladnost volil spíš tu 1x15. Ale ten rozdíl je už fuk. To je asi ten důvod, proč jsem si jěště žádnou 15ku nekoupil. Na podiích kde hrávám bych jí nevyužil, tam mi stačí 4x10 až až a to neříkám ve zkušebně. A hlavně kdo by se s tim tahal :)
Ale na druhou stranu. Musí to bejt boží pocit mít za sebou full stack :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Johny Nebster

Jo díky moc za rady, asi do toho pudu, protože jak říkaš pokryje to celý spektrum, a s boxem 4x10 to bude ideální. Je sice celkem možný že to nikdy neviužiju na plnej výkon ale určitě to bude mít hutnější tón a dodá to tomu basy.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Mimochodem, jakou bednu 2x15 chceš? Mě se vždycky vybaví ta od Hartke a boxy hartke nemaj moc dobrou pověst, především ta jejich 4x10.
Já jsem tedy hrál od Hartke na tu jejich 1x15 a hrálo to v pohodě, tak by mohla i ta 2x15.
rene

Příspěvek od rene »

Nevim no. Ono to bude znít hustě, ale vyplatí se ti to v našich podmínkách? Na naprostou většinu ti postačí 4x10 box, protože pokud je kvalitní, tak to často bude mít větší tlak a koule než tyhle veliký obyč fullstacky. Plus je to tahání navíc, plus jsou to větší výdaje. Je to stejný jako s těma obříma hradbama Marshallů na koncertech, který stejně nebejvaj vůbec využitý. Pokud ty repra budou mít do hloubky dostatečnej frekvenční rozsah tak ti to zahuhlaně znít nebude.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Johny Nebster

Dík za rady. To Pepe: jo beru to Hartke, byl sem to zkusit přímo v hudebninách a hrálo to pěkně takže to bude v poho ,až to příde, určitě sem ještě napíšu jak to dopadlo
garde

Příspěvek od garde »

Johny Nebster píše:Jo díky moc za rady, asi do toho pudu, protože jak říkaš pokryje to celý spektrum, a s boxem 4x10 to bude ideální. Je sice celkem možný že to nikdy neviužiju na plnej výkon ale určitě to bude mít hutnější tón a dodá to tomu basy.
....ak to chceš k 4x10" boxu tak 2x15" box je zbytočnosť.....druhá taká vec je, že treba dať pozor na citlivosť oboch boxov aby bola vyrovnaná, alebo čo najbližšie k sebe, lebo jeden z boxov bude počuť viac ako druhý.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Osobně 2*15 mám a už nikd víc.. Velký, pomalý, moc to duní... Radši 4*10...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Nesst píše:Osobně 2*15 mám a už nikd víc.. Velký, pomalý, moc to duní... Radši 4*10...
Máš jí samotnou? Čím to krmíš? Co je to za značku?
Trochu se nám tu rozepiš, když už se tu ukázal někdo, kdo má s 2x15 přímou konfrontaci :wink:

Nebo si to vypiš do podpisu :wink:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Peavey..
Krmím to Peavey 450 max. Zesák je super, kdyby teda měl i nějaký použitelnější impedance, ten box je evidentně stejná "série". Ale říkám, je to strašně pomalý a hlavně velký....
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“