Metallica - lehčí songy ?!
Pravidla fóra
Re: Metallica - lehčí songy ?!
docela v pohodě je i Wherever i may roam, pak bych doporučil So What a Blitzkrieg
Jackson js30kv, Epiphone Les Paul Gothic Studio
Bugera 6262
Dunlop GCB95 Crybaby Wah
Bugera 6262
Dunlop GCB95 Crybaby Wah
- Leatherface
jak už se říkalo , Kirk kvákadlo používa pomalu všude , mrkni na koncert Metly z 91 v Moskvědfleischer píše:jj (dá se říct že sem si ho koupil jenom kuli tomuhle solu...ale jinak sem rád že ho mam,využívam ho dost)
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Je to lehci, ve smyslu rychlosti...ale v rytmu ne:-)axi12 píše:Hoj, pls poraďte mi, které songy jsou podle vás od Metallicy nejlehčí?Zkoušel jsem nějaký, který bych chtěl zkusit, ale je to na mě nějak moc rychlé (přeci jenom 200bpm je 200 bpm a to nedávám
) -> tím jsem myslel Battery, Jump In The Fire, Of Wolf And Man, Creeping Death a Blackend... Ale třeba u Enter Sandman zvládám Jamesovu kytaru, rád bych i Kirokovu, ale tamty jeho sóla jsou jaksi moc rychlý!
![]()
![]()
![]()
Tak mi pls poradte nějaký další pomalejší songy (tím nemyslím jen balady....)
Dík, Axi12
KEM - Seek & Destroy
RTL - Fade to Black, Call of Ctulhu
MoP - Sanitarium, Orion, The Thing That Should Not Be
AJFA - One, Harvester of Sorrow, To Live is To Die
91 - Nothing Else Matter, Unforgiven, Enter Sandman, Wherever I may Roam, Sad but True
Load - Until it Sleeps, King Nothing, Mama Said, Hero of the Day
Reload - Low man´s Lyric
dalsi alba neresim:-)
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak tedy v Seek & Destroy mě ten riff před sólem a samotné sólo moc pomalé nepříjde
To už sem můžeš dát rovnou Ride The Lightning a podobné songy. Tam ty riffy nejsou omoc rychlejší.
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
a to mě vždycky dokáže naštvat..Wocass píše:Tak tedy v Seek & Destroy mě ten riff před sólem a samotné sólo moc pomalé nepříjde![]()
To už sem můžeš dát rovnou Ride The Lightning a podobné songy. Tam ty riffy nejsou omoc rychlejší.
Asi je to dost individuální. Já bych v životě Kirkova sóla nezahrál, ale naučit se tenhle riff do jeho plné rychlosti, mi trvalo lehce přes hodinu.kytarákjames píše:a to mě vždycky dokáže naštvat..Wocass píše:Tak tedy v Seek & Destroy mě ten riff před sólem a samotné sólo moc pomalé nepříjde![]()
třeba u Seek.. dá se říct že na zahrání v pohodě ale vždycky se najde jeden riff kterej mi dělá problémy...samozřejmě myslím ten před sólem..
ale už se to lepší díky bohu...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
dfleischer
to nikdy neřikej...ještě před půl rokem sem si taky řikal "to nikdy nezahraju,takle rychlí prstny má snad jenom on,nechápu jak může dělat ty jeho suprrychlí sola jako na Kill em all" atd. chce to prostě trénink,začít pomalu,mít trpělivost,učit se to po kouskách a postupně to zrychlovat až do původního tempa...ale myslim u těch jeho sol je nejpotřebnější trpělivost ...takže ultimate-guitar.com a jeduJá bych v životě Kirkova sóla nezahrál
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zmizeny zbytečnosti, nyní prosím debatu jen k tématu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jednoduché sólo mi příjde v The Day That Never Comes (album:Death Magnetic) na začátku, zdá se mi celkem pomalé a bylo to asi první sólo co jsem od metallicy uměl, tak ti to třeba taky půjde 
Nobody is perfect
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
jestli myslíš ten úvodní riff, tak ten bych sólem nenazývalRICO píše:Jednoduché sólo mi příjde v The Day That Never Comes (album:Death Magnetic) na začátku, zdá se mi celkem pomalé a bylo to asi první sólo co jsem od metallicy uměl, tak ti to třeba taky půjde
Podle mě myslí to první sólo jakože to první sólo...co tam najede při tom prvním brnkání. Stejně jako u Fade to black a všech vostatních.Wocass píše:jestli myslíš ten úvodní riff, tak ten bych sólem nenazýval
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No vždiť říkám, to bych zrovna sólem nenazýval.
Ale jo.
Jo myslím přesně to sólo (vyhrávku) při vybrnkávání
jako sólo mi to celkem příjde ale nebudu se dohadovat 
-
dfleischer
Solo to neni ani náhodou
to pak můžu říct že je solo to Kirkovo vybrnkávání na začátku Unforgiven

Myslím, že nemáš pravdu.dfleischer píše:Solo to neni ani náhodouto pak můžu říct že je solo to Kirkovo vybrnkávání na začátku Unforgiven
![]()
-
woro90-1
Sólo znamená že někdo sám hraje něco podstatně výraznějšho než ostatní a zbytek kapely ho doprovází nebo mlčí. Solo = sám. Takže ano, sólo to je. Není to shred, ale kde je psáno, že sólo musí být nechutně rychlé?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se hádat, ale já měl vždy za to, že sólo se neopakuje je "jedinečné" v té písničce. Tato pasáš se opakuje. To sám tam také není splněno, že ho zbytek doprovází? To snad všude ne? A jak už tu bylo řečeno, to potom se za solo dá považovat téměř všechno.woro90-1 píše:Sólo znamená že někdo sám hraje něco podstatně výraznějšho než ostatní a zbytek kapely ho doprovází nebo mlčí. Solo = sám. Takže ano, sólo to je. Není to shred, ale kde je psáno, že sólo musí být nechutně rychlé?
Je to kravina dohadovat se kuli prkotině, navíc je jedno zda je to solo nebo jen riff, jen jsem chtěl obhájit svůj názor.
Výstižně popsáno...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je zajímavé, jak všechny thready aspoň lehce se týkající Metallicy mají statisticky vyšší potenciál ke vzniku zbytečných dohadů a flamů ohledně blbostí...
Každopádně jste OT, takže bych to neřešil.
Každopádně jste OT, takže bych to neřešil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008