Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
L€nU$k@

Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Příspěvek od L€nU$k@ »

Mám tak trochu problém s vybrnkáváním, na kytaru se neučim dlouho, ale nemyslim, že sem uplnej začátečník, ale k mýmu probému, pomohl by mi někdo určit pořadí strun v této písničce
--> http://www.youtube.com/watch?v=tusG5oSx ... re=related <-- (ODKAZ NA YOUTUBE)
Miluju jí a chtěla bych jí společně s kámoškou zahrát na naší besídce, protože odcházíme, no ale já to zo toho prostě nedokážu určit, tak kdyby byl někdo tak hodnej a pomohl mi, stačilo by prostě jenom čísla, jak jdou ty struny za sebou, už mi někdo řikal, abych se podívala na taby, ale já tomu absolutně nerozumím, tak mě prosím neodkazujte na taby ale pomozte mi...Děkuju :(
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Příspěvek od Saghi »

hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html

Najdi si tam článek o tabech, nauč se je číst a máš vyhráno.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Saghi píše:hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html

Hlavněže sem řikala, neodkazujte mě na taby, ono je to strašně těžký, udělat si pár minut času a napsat mi to poředí těch strun...
cappyy

Příspěvek od cappyy »

opravdu, taby nejsou těžké, přečti si jeden článek o nich a hned budeš vědět ;)
Díky Nero ;)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

L€nU$k@ píše:Hlavněže sem řikala, neodkazujte mě na taby, ono je to strašně těžký, udělat si pár minut času a napsat mi to poředí těch strun...[/b]
No, ono to "pořadí strun" není vlastně nic jiného než TAB... :D Orientace v tabech je opravdu jednoduchá (navíc tenhle song bude mít jednoduchý zápis - žádné záludnosti), a navíc ji využiješ i v mnoha dalších případech... :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

L€nU$k@ píše:Mám tak trochu problém s vybrnkáváním, na kytaru se neučim dlouho, ale nemyslim, že sem uplnej začátečník, ale k mýmu probému, pomohl by mi někdo určit pořadí strun v této písničce
--> http://www.youtube.com/watch?v=tusG5oSx ... re=related <-- (ODKAZ NA YOUTUBE)
Miluju jí a chtěla bych jí společně s kámoškou zahrát na naší besídce, protože odcházíme, no ale já to zo toho prostě nedokážu určit, tak kdyby byl někdo tak hodnej a pomohl mi, stačilo by prostě jenom čísla, jak jdou ty struny za sebou, už mi někdo řikal, abych se podívala na taby, ale já tomu absolutně nerozumím, tak mě prosím neodkazujte na taby ale pomozte mi...Děkuju :(
Je tam pár akordů, taby ani to jaké přesně struny hrát ani nepotřebuješ.
Prostě chytni akord který tam má být a od horních basových strun brnkej k ténkému E a pak zpátky. Jen si pust to video na youtube at ti to k tomu sedi pocet "brnknuti" v akordu a trenuj to. Zadny presny popis strun neni treba kdyz se to hraje akordove, i ten klucina to brnka proste jak mu to padne. Zkus si to a uvidis.

mimochodem hraje to od Gdur a má kapo na 3. pražci
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
wenca77

Re: Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Příspěvek od wenca77 »

Jesli seš trochu hezká tak se sejdeme a je tě to naučím.Teda halavně myslím to vybrnkávání. :twisted:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

mohu naucit vybrnkavat nejakou klasiku od cannibal corpse kdyby byl zajem ozvi se.
samozrejme na nylonku .
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

vy jste ale lofasové vy dva :lol: sry za OT :)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Myslím, že toto téma lze s klidným svědomím zamknout. Slečna už zřejmě na toto fórum nepřijde potom, co ji zdejší gentlemani učinili tak neodolatelné nabídky. Stejně se dozvěděla jen to, že bez kousku snahy to asi nepůjde. A myslím, že tabulaturu musí pochopit i totální ichtyl, kterej umí napočítat do šesti.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Teď je tu jinej problém...Na jiným fóru, kde sem se ptala mi holky řekly,že věděj jak to vybrnkávat, že se ptaly na ofiko Kelly Family fóru ale že je to v nějakym B-majoru....Což vuuubec netušim co to je....xD Je to nějak takhle:
Intro: B
Stanzas: |: c/F/B/g/c/F/B
Chorus: |: B/Eb/F/B/F/
Nedalo by se to nějak předělat do něčeho, co by začátečník pochopil? :D Mimochodem, Ani nemužu najít tabulaturu na tuhle písničku...=oD
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Bmajor je H podle me...
VFjr

Příspěvek od VFjr »

http://www.911tabs.com/link/?299463
Vybrnkávání si oposlouchej, je to tak lepší...pro tebe i pro tvý posluchače...budeš mít k tý písni důvěrnější vztah a lidi ti to budou víc žrát :wink:
VFjr

Příspěvek od VFjr »

Ty akordy jsou na oficiální verzi s tim videoklipem - to je v C dur
Ten záznam je v transponovanej do B (pro Čechy).
už to nechci nikdy slyšet, je to hrozně chytlavý
Séém táám vybleju i rejžiiiii
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Bmajor je H podle me...
H dur.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Tak jako, já vim, že kdybych to odposlouchala, tak je to lepší, ale já když hraju s tim, tak se prostě nechytnu a kdybych se chytla, tak pak stejně zapomenu, v jakym pořadí sem to hrála a sem zase na začátku...xD Navíc, já se ptala, jestli by to nešlo převést do normálního provedení...:)) Protože tohle jaksi nechápu...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

L€nU$k@ píše:Teď je tu jinej problém...Na jiným fóru, kde sem se ptala mi holky řekly,že věděj jak to vybrnkávat, že se ptaly na ofiko Kelly Family fóru ale že je to v nějakym B-majoru....Což vuuubec netušim co to je....xD Je to nějak takhle:
Intro: B
Stanzas: |: c/F/B/g/c/F/B
Chorus: |: B/Eb/F/B/F/
Nedalo by se to nějak předělat do něčeho, co by začátečník pochopil? :D Mimochodem, Ani nemužu najít tabulaturu na tuhle písničku...=oD
Co je na tom nejasnýho?
malé c znamená c moll
velké F je Fdur
velké B je B (Hes) dur
g - g moll
c - c moll
Eb- Es dur

Pokud tyhle akordy nezahraješ, tak si tady na foru najdi kvintkvartovej kruh a podle něj si to přetransponuj do nějaký lehčí tóniny. Např od C dur to bude takhle

Stanzas (asi sloka): d moll, G dur, C dur, a moll, d moll, G dur, C dur
chorus: C dur, F dur, G dur, C dur, G dur
Doufám, že jsem to nezvrtal nemám tady kytaru, abych ověřil jak to zní. Je to psaný jen podle těch akordů, co jsou psaný od tebe.
Samozřejmě to pak musíš taky zpívat v příslušný tónině, tzn. od jinýho tónu.
Vybrnkávání něřeš a hrej to jak ti to přijde pod ruku, stejně by se ti to dost blbě učilo nazpaměť kdybys to měla přesně vybrnkávat podle nich.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Co je nejasnýho na tom, že sem chtěla vědět jak to vyrbnkávat a ne jaký souty akordy...Já vim jaký tam kde maj bejt akordy, zahraju to, ale jenom s jednim brnknutím, takže dycky brnknu na příslušnej akord, ale já jenom nevěděla jak to mám vybrnkávat, kdybys řekl rovnou, že je jedno v jakym pořadí to mám hrát, tak sis ušetřil práci....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

snazili se ti rict to, ze kdyz to budes vybrnkavat z poslechu nebo podle sebe tak ti to da daleko vice nez kdyz se to budes tyden nazpamet ucit z tabu
holkoun

Příspěvek od holkoun »

L€nU$k@ píše:
Saghi píše:hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html

Hlavněže sem řikala, neodkazujte mě na taby, ono je to strašně těžký, udělat si pár minut času a napsat mi to poředí těch strun...
Ty venuj par minut uceni se tabum ano? Nechtej, aby se kvuli tobe tady nekdo nekolik hodin rozepisoval jen proto, ze jsi lina se na neco na 5 minut podivat. A vypni si ten bold.
L€nU$k@ píše:Co je nejasnýho na tom, že sem chtěla vědět jak to vyrbnkávat a ne jaký souty akordy...Já vim jaký tam kde maj bejt akordy, zahraju to, ale jenom s jednim brnknutím, takže dycky brnknu na příslušnej akord, ale já jenom nevěděla jak to mám vybrnkávat, kdybys řekl rovnou, že je jedno v jakym pořadí to mám hrát, tak sis ušetřil práci....
co je na tom nejasnyho naucit se taby? Pak se naucis vybrnkavat a nebudes mit hloupy otazky typu - hele kolik je 1+1, ja neumim pocitat, tak mi to spocitejte, ja pak na hodine matiky reknu, ze je to 2. Presne na takovy urovni je tvuj pristup.... za pet dni od tvyho dotazu si se mohla taby naucit zleva, zprava i pozpatku a tuhle pisnicku mela naucenou uz prevcirem...ono je to trosku o snaze a uceni...bez ty nikdo nikdy nic nedokazal. Takze kdybys venovala pet minut svymu vzdelavani, usetrila si cas i misto ostatnim....v tomhle pripade hledej chybu u sebe.

...EDGE... píše:Bmajor je H podle me...
Nejen podle tebe:-) Anglosaska notace (asi logitectejsi nez germanska od C) zacina od A (B C D....G)...proto oni maj po "a" "b"...

kazdopadne nase H = B, nase Hes/Be = Bb... major=dur, minor=moll
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“