Zadní část rámu "ladičky, snímače" či co je to se odlepila

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Delanii

Zadní část rámu "ladičky, snímače" či co je to se odlepila

Příspěvek od Delanii »

Dobrý den,

vidím že je tu několik odborníků a lidí na slovo vzatých, doufám že tedy svým dotazem nespamuju....
Nedávno jsem si koupil novou elektroakustiku, Cort MR710F levorukou a objevil se na ní menší defekt jež si myslím že není tak velký, ale raději se zeptám. Uvnitř kytary se mi odlepila část rámu "ladičky" (nazývá se to snímač nebo ten je jinde?? :) ), takový umelohmotný kousek ještě s lepidlem, tedy si myslím že uvnitř byl přilepen, nikoliv přišroubován šroubky. Má jakési otvory které zdá se jen kryjí ty šroubky za které je "ladička" přišroubována, protože v těchto otvorech nejsou žádné závity. Ptám se zda tenhle defekt chápu správně a tedy odpadnutím tohoto rámu nedošlo ke změně pevnosti přišroubování té "ladičky"?
Moc děkuji za odpověď, jsem ještě začátečník
woro90

Re: Zadní část rámu "ladičky, snímače" či co je to se odlepila

Příspěvek od woro90 »

Snímač to téměř určitě není, základním snímačem elektroakustiky je piezo v kobylce, pod tím bílým plastovým kobylkovým sedlem, u této kytary doplněné jedním vnitřním mikrofonem. To, co se odlepilo, bude asi nějaký kryt předzesilovače nebo mikrofonu. Nicméně podle popisu to může být takřka cokoli, myslím že bez fotky se tu nehneme z místa.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Delanii

Re: Zadní část rámu "ladičky, snímače" či co je to se odlepila

Příspěvek od Delanii »

Děkuji za odpověď,
focení bude problematické, protože je to ta část rámu která je zevnitř kytary a ještě k tomu je to ta strana která je jako schovaná za tou "ladičkou." Tou "ladičkou" myslím elektronické zařízení kde se zapíná ladička, nastavují basy a výšky atp... To zařízení je zasunuté do kytary a odlepil se zrovna ten rám který je jakoby uvnitř za tímto zařízením (strana nejblíže krku kytary), takže není vidět co se stalo, je vidět jen jeden vykukující šroubek který byl původně rámem krytý :) na tom odlepeném rámu nejsou nikde znatelné žádné závity, takže si myslím že má jen krycí funkci.... Jinak "ladička" na svém místě drží....
Můžu ale vyfotit tu část jež se odlepila:
[img][http://pictureup.cz/thumb/verejny/827827obraz0051.jpg[/img]

ohužel se mi opravdu nedaří vyfotit místo kde došlo k defektu... Prostě to co se odlepilo je dle mého názoru jen vnitřní krytka šroubků jimiž je ta "ladička" (pořád nevím jak tomu líp říkat :) ) přišroubována na své místo. Doufám že funkce této součástky není nijak důležitá....
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“