Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
J.J.
Rádce

Re: Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..

Příspěvek od J.J. »

L€nU$k@ píše:Teď je tu jinej problém...Na jiným fóru, kde sem se ptala mi holky řekly,že věděj jak to vybrnkávat, že se ptaly na ofiko Kelly Family fóru ale že je to v nějakym B-majoru....Což vuuubec netušim co to je....xD Je to nějak takhle:
Intro: B
Stanzas: |: c/F/B/g/c/F/B
Chorus: |: B/Eb/F/B/F/
Nedalo by se to nějak předělat do něčeho, co by začátečník pochopil? :D Mimochodem, Ani nemužu najít tabulaturu na tuhle písničku...=oD
Tak tady si se ptala, co to znamená a aby ti to někdo vysvětlil. Tohle jsou akordy s nějakým vybrnkáváním to vůbec nesouvisí. Je vidět, že i na jiným fóru totiž nikdo neřeší jaký struny v kterým akordu brnknout. Vážně mi to přijde jako debata o ničem. To co ty chceš prostě nikdo dělat nebude, stejně by to bylo strašně nepřehledný.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Homerda

Příspěvek od Homerda »

L€nU$k@ píše:Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Jasne, na tuhle pisnicku neexistujou taby :lol:

Kód: Vybrat vše

Výsledky 1 - 10  z asi 210 000 na dotaz Kelly Family - An Angel tab. (0,26  sekund) 
A mela by ses LeNhUsko trochu krotit, toto neni facebook :roll:
Stop dreaming, start playing!
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

L€nU$k@ píše:Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Co vlastně vůbec chceš? Odposlouchat si to nechceš, naučit podle tabů se to nechceš. :roll:
Ono když ti tady někdo bude psát notu po notičce co vůbec máš hrát, tak se z tebe stane jedině tak cvičenej králík. :roll:
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Kristapána to je nářez. Já už z tebe nemůžu. Takže kapodastr ve třetí poloze. Akord G dur přes všechny struny jen jednou, potom a moll - pravačkou palec brnkne strunu A, ukazovák strunu g, prsteník strunu e, palec strunu D, prostředník strunu h, ukazovák strunu g, palec strunu D ;pak akord D dur - struny D, g, h,e,g,h,g,D ; akord G dur struny E, g,h,e,E,h, přechod v base na ton Fis(struna E,druhej pražec) pak struna h ;akord E moll E,g,h,e,D,h,g,D ; akord a moll A,g,h,e,D,h,g,D ; akord D dur D,g,h,e,g,h,g,D; akord G dur E,g,h,e,g,h,g,D a nakonec G dur přes všechny struny a repete. Refrén je hranej brnkáním přes vícero strun. To už snad zvládneš. Jestli se v tom nevyznáš, tvoje smůla. Zapisovat taby se kvůli tobě učit nebudu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Ono když ti tady někdo bude psát notu po notičce co vůbec máš hrát, tak se z tebe stane jedině tak cvičenej králík. :roll:
Kecy v kleci :roll:

to L€nU$k@: Mas taby, tak se je nauc pouzivat. Doufam, ze po teto zkusenosti uz budes moudrejsi :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Homerda: nevím jestli jsi na některej z těch odkazů, cos našel koukal, ale já to taky zkoušel a taby jsem nenašel jsou to vždycky jen texty s akordama. Prostě to v jakým pořadí tam který struny brnkne není vůbec důležitý, ale někdo to prostě nepochopí. Pochybuju, že to Kelly Family zahrajou dvakrát uplně stejně.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Jop. Moje chyba-dal jsem to jen vyhledat, pac mi nejak nesedelo, ze by neexistovaly taby :D :roll:

Asi se to bude hrat na 6-palec, ukazovacek, prostrednicek, prstenicek, prostrednicek, ukazovacek + jeste nejake volne basy mezi nekterymi akordy.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Vážně jsem si to pustil a je to tak jak to píšu o kus vejš plus mínus nějakej ten tón. Ono pak taky záleží jak kdo drží, který akordy. Třeba G dur tam hraje s tónem d na h struně atd., ale to už bych se z toho rezepisování asi po...l Stejně pochybuju, že to naši Lenušku uspokojí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

J.J. píše:velké B je B (Hes) dur
H dur. Anglosaská notace. Dosaď si to do tóniny.
Homerda píše:A mela by ses LeNhUsko trochu krotit, toto neni facebook :roll:
Tam to taky nemá co dělat. To je tak na libimseti nebo jinou žumpu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

muzu poslat taby na pisen Bullshit in your brain .
nahrali ji kely femily v 96.
jako becko singlu an angel.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

woro90 píše:
To jsem nepochopil, právě když si to dosadíš do tóniny, tak tam H dur nemá co dělat.
L€nU$k@

Příspěvek od L€nU$k@ »

Poslouchejte......Já se vám omlouvám, že sem takovej debil......Se mnou je to trošku těžší...Na kytaru se neučim moc dlouho, dalo by se říct, že pořádně se na ní učim asi tak dva měsíce a o teorii vim kulový...Pořád mi ještě dělá problém zpívat a zároveň udržet tempo a hrát, ještě před tejdnem sem ani nevěděla, že něco jako "tab" je, máma mi dala akorát tabulku s akordama a dva zpěvníky s lehkejma písničkama, který začátečník zvládne, ale nějak se mi sem připletlo to vybrnkávání a už sem to trochu nezvládla no...Tak se vám prostě omlouvám...Asi se to zkusim vážně naučit z toho poslechu....Já jenom nechci budit dojem takový tý neschopný krávy, která nic nedokáže sama, ovšem ten už sem každopádně vzbudila...xD Já myslela, že když se někoho zeptám, že mi pomůže a přitom ani nedokážu říct, v čem mám problém...Tak vám prostě děkuu za pomoc a za tu buzeraci, která mě donutila to zkusit bez něčí pomoci...:D
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no nevím jestli když se učíš krátce tak řešit vybrnkávání. Jde o to jestli se už pořádně trefíš do strun a jestli ne tak se na vybrnkávání vykašli a zahraj to normálně. taky to bude znít.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
woro90

Příspěvek od woro90 »

J.J. píše:
woro90 píše:
To jsem nepochopil, právě když si to dosadíš do tóniny, tak tam H dur nemá co dělat.
Jo, sorráč, překouknul jsem se :oops:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Woro: V pohodě, nevím proč to H a B není na celým světě jednotně, nebyly by v tom takový zmatky.
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Tak sem zapátral a strejček google mi prozradil, že za ten zmatek můžou lajdácký německý písaři šestnáctýho století, který, když chtěli napsat naše H, cpali před tón B křížek, kterej si posléze Češi, Slováci, Maďaři a Poláci vyložili jako písmeno H...a vida máme tu nový tón, kterej naprosto nezapadá do stupnice ABCDEFG :-D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“