AMEN.Disasterpiece píše:Hele kdyz si koupis Fendra MIM tak pochybuju ze bys tam nejak extra potreboval menit snimace, ty singly jsou tam uchazejici a ty tvoje Iron Maiden tak vytahnes uplne v klidu, pri spravnym nastaveni se da hrat i prasonater metal.Tam bych opravdu nevidel duvod menit snimace za SD, leda tak pro lepsi pocit.Stejne me pripada kdyz Fender tak twang.
Dotaz na Strata
Pravidla fóra
-
dlouhovlasac
Re: Dotaz na Strata
Můžu mít dotaz jaké jsou nevýhody tohohle řešení?dlouhovlasac píše:Fuuuuuj... Dávat minihumbuckery na strata jenom proto, že na to paří Murray... No, občas bych Maidnistum usekal ruce,
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Žádné, jen prostě někdo takový zvuk hledá, ale úzkoprsý strat-puristé, to nemohou ani vidět. Je každého věc, jak má osazený nástroj a držet se "zavedeného" zvuku žene hudební obec, jenom ke stereotypnosti.mtmccox píše:Můžu mít dotaz jaké jsou nevýhody tohohle řešení?dlouhovlasac píše:Fuuuuuj... Dávat minihumbuckery na strata jenom proto, že na to paří Murray... No, občas bych Maidnistum usekal ruce,
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
No, pokud jde jenom o osobní preference tak nevím k čemu sekat ruce
ale nevermind
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Někteří lidé totiž považují za zradu to, že vidí strata a slyší něco jiného. Já bych všechny ty humbuckery a metaly zakázala. Strat je nedotknutelný, musí mít vždycky tři singly, protože když o tak Leo Fender navrhnul, musí to tak být. Měl by na to být nějaký zákon. Ovšem nevím, jak by se řešily LP, když byly původně s P-90 a teď mají téměř bez výjimky všechny HB. A co se superstraty, které se osazují úplně vším, nebo Telecastery Deluxe, které mají už z fabriky dva HB. Když to vypadá jako něco, tak to tak přece i musí znít, ne?
Počkejte, puristi, nakopu vám zadnice humbuckerem u krku
Ale trochu vážně: Za nejhezčí zvuk na Stratocasteru se považuje buď kobylková mezipoloha nebo krkový singláč, kobylková mezipoloha může "znít jak má" pouze pokud má kytara uprostřed i u kobylky klasický úzký SC. Fat strat tak nezní, stejně jako strat s P-90 či HB ve velikosti SC. Nezvoní tolik, a hlavně má rezonanční frekvenci snímače níž, takže nemá ten sklovitý twang, to kváknutí je posazené níž. Toho zvuku nelze dosáhnout s jiným než klasickým osazením. Ale pokud někdo ten twang nepotřebuje a líbí se mu tvar strata, nevím proč by na tom mělo být něco špatného. Mám pod postelí kytaru, která jako kytara vypadá, ale nezní tak. A líbí se mi to. Jsem zločinec? Trochu mi to připomíná jednoho nejmenovaného uživatele, který si koupil Jacknife a nadával, jak je to špatná kytara, že ani HB nemá. Jacknife je totiž jedno z méně typických véček, a má P-90ky. Podle mě fajn kytara, která je zas trochu jiná, podle něj podvod.
Autorovi dotazu: Klidně si na to dej optické snímače, pickguard zaplň přepínači fáze, osaď hi-pass tónovou clonu a varitone, a nalakuj si hmatník na růžovo, hlavně když ti to bude sedět. Sice ti možná občas bude nadávat nějaký člověk, co nemá dost fantazie aby si našel svůj zvuk na kytaře která se mu líbí a je mu pohodlná, ale to bude čistě jeho problém, ne tvůj.
Počkejte, puristi, nakopu vám zadnice humbuckerem u krku
Ale trochu vážně: Za nejhezčí zvuk na Stratocasteru se považuje buď kobylková mezipoloha nebo krkový singláč, kobylková mezipoloha může "znít jak má" pouze pokud má kytara uprostřed i u kobylky klasický úzký SC. Fat strat tak nezní, stejně jako strat s P-90 či HB ve velikosti SC. Nezvoní tolik, a hlavně má rezonanční frekvenci snímače níž, takže nemá ten sklovitý twang, to kváknutí je posazené níž. Toho zvuku nelze dosáhnout s jiným než klasickým osazením. Ale pokud někdo ten twang nepotřebuje a líbí se mu tvar strata, nevím proč by na tom mělo být něco špatného. Mám pod postelí kytaru, která jako kytara vypadá, ale nezní tak. A líbí se mi to. Jsem zločinec? Trochu mi to připomíná jednoho nejmenovaného uživatele, který si koupil Jacknife a nadával, jak je to špatná kytara, že ani HB nemá. Jacknife je totiž jedno z méně typických véček, a má P-90ky. Podle mě fajn kytara, která je zas trochu jiná, podle něj podvod.
Autorovi dotazu: Klidně si na to dej optické snímače, pickguard zaplň přepínači fáze, osaď hi-pass tónovou clonu a varitone, a nalakuj si hmatník na růžovo, hlavně když ti to bude sedět. Sice ti možná občas bude nadávat nějaký člověk, co nemá dost fantazie aby si našel svůj zvuk na kytaře která se mu líbí a je mu pohodlná, ale to bude čistě jeho problém, ne tvůj.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Přesně! To je důvod, proč bych si nikdy na strat HB ke kobylce nedal.woro90 píše: Za nejhezčí zvuk na Stratocasteru se považuje buď kobylková mezipoloha nebo krkový singláč, kobylková mezipoloha může "znít jak má" pouze pokud má kytara uprostřed i u kobylky klasický úzký SC.
Já taky ne, ale někdo ten zvuk nepotřebuje a chce místo něj jiný.Jester píše:Přesně! To je důvod, proč bych si nikdy na strat HB ke kobylce nedal.woro90 píše: Za nejhezčí zvuk na Stratocasteru se považuje buď kobylková mezipoloha nebo krkový singláč, kobylková mezipoloha může "znít jak má" pouze pokud má kytara uprostřed i u kobylky klasický úzký SC.
at si tam kazdej dava co chce, ale pro me je humbucker u krku na stratu nebo teleti uplne k nicemu.
Asi tak každému podle jeho potřeb ale podle mě správnej strat má mít 3 krát S. Teda na svůj bych HB necpal pnáč by to byla svatokrádež
.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Správnej strat. A když to 3 SC nemá, je to co? Špatnej strat? Kytara strata připomínající? Je svatokrádež mít tvar kytary, který mi vyhovuje, osazený pro zvuk, jakým se chci prezentovat? Klika že u Gibsonu nikdo svatokrádeže neřešil, jinak bychom neměli LP s humbuckerynecross píše:Asi tak každému podle jeho potřeb ale podle mě správnej strat má mít 3 krát S. Teda na svůj bych HB necpal pnáč by to byla svatokrádež.
tyve proc to tak resis ?
tomu se libi tohle, tomu zas tohle. nekdo ma rad humbucker u krku a nekdo zas singl.
přečti si to ještě jednou prosím a zkus popřemýšlet jestli si to napoprvé pochopil správně. Já sem napsal pro Mě!!!! A každej podle svých potřeb. Jinak mě je jedno kdo si tam co narve.
Marshall
Marshall
Já jen reaguji na výraz svatokrádež. Ani já bych si ke kobylce HB nedal, jenže ne proto, že to tak "má mít správnej strat", ale proto, že se mi u kobylky víc hodí SC. Nezávisle na tom, na jaké je to kytaře. A je mi jedno co tam kdo má. Jen jsem reagoval na slovní spojení, že to strat "má mít".
Jistě, dáme melošům do kytary singly, ono když si to správně nastaví ....
Já mám ve svojem fenderu humbucker a ta kytara dostala úplně nový rozměr(do mě)
Já mám ve svojem fenderu humbucker a ta kytara dostala úplně nový rozměr(do mě)
no ja tam chcu dat asi prave nejaky ten distroction rails protoze ten singl coid tam huci na ten kobylkovy snimac ( na dolni poloze) a navic to tak pisti ze se to az neda poslouchatworo90 píše:Já jen reaguji na výraz svatokrádež. Ani já bych si ke kobylce HB nedal, jenže ne proto, že to tak "má mít správnej strat", ale proto, že se mi u kobylky víc hodí SC. Nezávisle na tom, na jaké je to kytaře. A je mi jedno co tam kdo má. Jen jsem reagoval na slovní spojení, že to strat "má mít".
hele říkej si co chceš. Já sem jen řekl svůj názor že pro mě prostě Fender strat má mít 3 krát singl. Ale když ta kytara někomu vyhovuje s HB tak mu to neberu. Pro mě za mě at si tam třeba narve aktivní EMG. Ale když mi někdo řekne Fender strat automaticky si vybavím model se 3 singlama tak jak byl před lety postavenejworo90 píše:Já jen reaguji na výraz svatokrádež. Ani já bych si ke kobylce HB nedal, jenže ne proto, že to tak "má mít správnej strat", ale proto, že se mi u kobylky víc hodí SC. Nezávisle na tom, na jaké je to kytaře. A je mi jedno co tam kdo má. Jen jsem reagoval na slovní spojení, že to strat "má mít".
Marshall
Marshall