Zoom G1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Otis
Kontaktovat uživatele:

Zoom G1

Příspěvek od Otis »

Protože mi někdo stihl vyfouknout snímač který jsem chtěl kupovat,přemýšlel jsem o koupi tohoto multiefektu.Chtěl bych se proto zeptat zda s ním má někdo nějakou zkušenost,jaký je zvuk přes aparát,jaký je zvuk přes sluchátka (četl jsem že nic moc) a jaký má sluchátkový výstup.Jestli jde o klasického 3,5 jacka,nebo je tam velký jack.Také by mě zajímalo porovnání kvality tohoto efektu oproti Guitar Rigu,pokud má někdo možnost a zda se dá nastavit více presetů a dále je jen přepínat mezi sebou (slyšel jsem o prodlevě až 30ms).Také jsem slyšel,že při používání automatického bubeníka se vypíná reverb.Zajímalo by mne,zda se při zapnutí aut. bubeníka vypíná i delay. Dále by mne zajímalo,jak jsou na tom overdrive a distortion efekty.Jak moc kvalitní a jak moc zkreslené a jakou škálu jich G1 nabízí.Samozřejmě vím,že tento efekt bude těžko dosahovat kvality PODa (kterého do budoucna očekávám ve svém arzenálu),ale mám zájem se konečně moci odtrhnout od Guitar Rigu na PC a odjet si třeba na chatu a cvičit.

P.S.: Pokud by sem psal někdo kdo má Zoom G1 přímo doma,zajímalo by mne,jak moc dobře jsou zde zpracovány efekty Pitch Shifter,Harmonizer a Slow Gear. Slyšel jsem že jde o jedny z nejlepších efektů na tomto pedále.
jastud

Re: Zoom G1

Příspěvek od jastud »

Ahoj, mám doma verzi G1x s expression pedálem. Po počátečním nadšení (můj první a jediný mulťák) jsem trochu ochladnul. Shrnu dojmy v pár bodech.

Ovládání: vcelku v pohodě, po prolistování manuálu (poměrně slušného) žádný problém.
Konektory: klasika - zdířka na adaptér, vstup a výstup Jack 6,3 (výstup je stereo, lze samozřejmě použít i monofoní kabel),

Možnosti nastavení:
Sekce COMP/EFX - vcelku použitelný kompresor, tremolo a phaser, kvákadla mě moc nevzaly, pěkný ring modulator.
Sekce Drive - 20 modelu zesilovačů + simulace akustiky. Docela se mi líbí jen simulace Twina a Diezela + ta simualce akustiky. U všech modelů je nastavitelný gain. IMHO nejslabší část přístroje.
Sekce EQ - docela slušný třípásmový ekvalizér. Je potřeba ho používat s citem.
Sekce ZNR/AMP - nastavení šumové brány a typu bedny, šumová brána funguje dobře, typ bedny používám obvylke bright combo nemám větší výhrady.
Sekce Modulation: docela pěkný flanger, použitelný pitch bend i harmonizér. Chorus mě moc nenadchnul.
Sekce delay: 4 typy delaye, pěkné, použitelné. Tempo se tá volit kroutitkem nebo pomocí tlačitka tap. povedená část přístroje.
Sekce reverb: 5 druhů reverbu, opět povedená práce. Reverb se vypíná při spuštění aut. bubeníka (má největší nároky na procesor).
Automatický bubeník: 36 patternů, 4metronomy. Na cvičení není zlý.

40 přednastavených presetů, 40 lze nastavit uživatelem, přepínání rozumně rychlé (i když slyšet to je). Kolik je to milisekund nevím, ale problém s tím nemám.

Zabudovaná chromatická ladička funguje jak má.

Čili shrnutí: za dva tisíce obsahuje to co potřebuju, není to profi přístroj, ale když chci trochu reverbu nebo delaye tak pracuje hezky. Zkreslení z něj do zesilovače prakticky nepouštím maximálně tu simulaci akustiky. Jako cvičítko to taky není zlý, ty simulace aparátů jsou sice slabší, ale do sluchátek snesitelný. Věřím, že existuje spousta lepších multiefektů, nicméně poměr kvalita cene je podle mě u Zooma docela přívětivý.

A ještě odkaz na manuál - http://www.zoom.co.jp/archive/English_M ... G1_G1X.pdf . Doporučuju si ho prohlídnout.

EDIT: srovnání s Guitar Rigem nemám, přes PC jsem hrál jen chvilku, ale to mě nijak neuchvátilo. Potřebuju to holt slyšet z komba :-)

EDIT2:

Ještě pár detailů,
Ovládání: jak jsme psal je docela přehledný a v pohodě akorát vzhledem k velikosti (spíš malosti) celého zařízení je všude málo místa, nohama se dají jen přepínat patche

Provedení: je to vyrobený z plastu, ale poměrně robustního, pokud se po Zoomovi neskáče tak s tím není problém, pár pádů už v pohodě přežil

Expression pedál: nemám zkušenost s jinými výrobky, ale mám pocit že chod pedálu je poměrně malý, čili nějaký hodně detailní nastavení se s tím nedělá moc dobře. Nicméně na nějaký to kváknutí nebo pitch shift se použít dá.

A ještě recenze v Muzikusu: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2007/
Naposledy upravil(a) jastud dne 10.08.2011 5:51, celkem upraveno 5 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Díky,vyčerpávající popis. No dost o něm uvažuju,přeci jen z bazaru se nechá pořídit dost levně.Asi bych stál o verzi G1,sice bez pedálu,ale bohužel zatím není financí moc nazbyt,takže levnější varianta přijde vhod.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Otis píše:Díky,vyčerpávající popis. No dost o něm uvažuju,přeci jen z bazaru se nechá pořídit dost levně.Asi bych stál o verzi G1,sice bez pedálu,ale bohužel zatím není financí moc nazbyt,takže levnější varianta přijde vhod.
edit: Toto téma můžete locknout,nebo smazat,už je jist,že ho kupovat nebudu.Díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych to nemizel, třeba to pomůže budoucím generecím :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Nero píše:Já bych to nemizel, třeba to pomůže budoucím generecím :wink:
No dobrá.I když tu kromě jednoho členitého příspěvku defakto není nic. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“