Ibanez RG350 výměna snímačů ano či ne

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
cervajsss

IBANEZ RG450 výměna snímačů za SD

Příspěvek od cervajsss »

Zdravím, mám tuhle 9 let starou japonku a chtěl bych ke kobylce pořídit nějakýho seymora, mohl by jste mi prosim nekdo poradit, po pravdě se ve snímačích moc nevyznám. Zvuk bych chtěl hutnej, trochu víc bassovej na styl hardrocku. Dík moc

Obrázek
ObrázekObrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ibanez RG 550 seymor duncan

Příspěvek od Nero »

Jistě víš, kolik existuje HB od SD a věz, že značná část z nich splňuje tvé požadavky. Možností je opravdu mnoho. Doporučuju se podívat třeba na to, jaké snímače používají tví oblíbení kytaristé a podle toho se trochu zorientovat (magnet keramika vs. alnico), popřemýšlet o tom, jaký parametry co do ekvalizace má dřevo tvého nástroje a jak ekvalizovaným snímačem ho doplnit, aby zvuk byl podle tvých představ, na základě požadovaného zkreslení a aparátu, kterého používaáš pak zapřemýšlet nad tím, jak silný snímač potřebuješ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Ibanez RG350 výměna snímačů ano či ne

Příspěvek od prcek »

Ahoj všem.
Mám dotaz ohledně výměny snímačů na mé RG350 http://www.musiccenter.cz/Ibanez-RG350E ... e/:3:16360
mám tam stále originální, nehrají špatně, ale přece jen ve mě hlodá myšlenka, zda by kytara ještě nezískala výměnou za EVO potažmo EVO2 od Dimarzia. Měnil bych asi jen Humbackery, single používám sporadicky.
http://www.musiccenter.cz/DiMarzio-Evo2 ... E/:3:26676 ke kobylce
ke krku bych si nechal i poradit :-)
Díky za poznatky a zkušenosti.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Nero
Rádce

Re: Ibanez RG350 výměna snímačů ano či ne

Příspěvek od Nero »

Výměna snímačů rozhodně pomůže, oproti INFům mají pořád snímače typu SD nebo DM co nabízet.

Pokud se ti líbí ke kobylce EVO, tak proč ke krku taky nedal třeba Evolution Neck nebo Breed Neck? Ono těch možností je hrozně moc, těžko se radí a těžko vybírá... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Příspěvek od prcek »

Díky za návrh necků, trochu jsem to studoavl a mám ještě otázečku rozdíl např mezi Evo a Evo2 jsou
pro EVO
• Síla výstupního signálu: 404 mV
• DC Rezistance: 13,84 kOhm
apro EVO 2
• Síla výstupního signálu: 375 mV
• DC Rezistance: 12,81 kOhm
ještě jsem koukal na breed
• Síla výstupního signálu: 356 mV
• DC Rezistance: 17,07 kOhm
tam je navíc místo keramického nějaký magnet Alnico 5 místo keramického u Eva.
Otázka je, kromě zvukového projevu jak se projevují DC Rezistance? Pochopil jsem, doufám správně že čím víc má mV tím víc signálu z toho leze.
Nejsou někde tabulky parametrů pro INF? :-)
Díky
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DC rezistenci bych na tvém místě moc neřešil, nevím, k čemu by ti tento údaj byl z hlediska praktického. Zajímavější veličinou je ten výstup. Tam samozřejmě platí, že čím vyšší, tím je signál silnější, je víc "hot". Čím silnější snímač, tím (opravdu hodně jednoduše řečeno) snadněji se zesilovač žene to zkreslení a tím víc se na zvuku podílí samotný snímač a méně dřevo.

Rozdíl v magnetech je zásadnější, mezi zvukem keramiky a AlNiCo je podstatný rozdíl. Subjektivně mi keramika zní moderněji, poněkud sušeji, ostřeji a možná o něco méně barevně. Osobně preferuju keramiku u kobylky, AlNiCo u krku.

Co se týče INF, pochybuju, že najdeš nějaké bližší specifikace. Nicméně většinou se označují jako středně silné, tudíž bych předpokládal výstup někde kolem 350 mV, hodně odhadem.

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Příspěvek od prcek »

Díky moc Nero, myslím že takto je to dostačující :-) začnu se ohlížet který kam usadím :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zas taková věda to nebude, ne? :wink: Až to dozraje do finále a budeš je mít v kytaře, tak určitě poreferuj, jak ti to hraje...

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Příspěvek od prcek »

určitě sem dám ohlas, teď jsem viděl zajímavou sestavu na JS1200 EVO2 Bridge a PAF Joe Neck a zní to tak jak bych měl asi představu tak uvidíme, ještě něco naposlouchám a po stěhování se na to vrhnu :-D
Amid

Příspěvek od Amid »

hele prcku, takový dotaz mimo téma když je tu ta Rg350: není na te kejtře nějaký problém s tremolem? Uvažoval sem že si v budoucnu možna tuto kejtru pořídím, akorát mám strach, že v této cenové relaci bude to tremolo spíše dělat problémy...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tremolo na rg350 pouzivam a problemy s nim nemam. Dokonce me prijde pohodlnejsi nez to co je na jacksonovi. Jen kdyby ta vibro paka zustavala, tam kde ji necham :).
prcek

Příspěvek od prcek »

Ahoj Amide, před koupí kytary jsem o problémech s Edge III taky četl, nicméně jako správný srdcař firmy Ibanez jsem do toho šel. Výsledek je naprostá spokojenost. Opravdu věřím, že hodně lidí má problémy s ulaďováním/ujížděním. Dle mého názoru jde spíš o to, že si nevyhrajou s nastavením, pokud ti to udělá kytarář máš pokoj, ale jde to i doma, poprvé to zabere trochu času, ale pak už při výměně strun to jde hned a tremolo drží, neulaďujě se a podobné problémy. Na jedny struny povoluju zámky na ladění cca 2x jinak vše doladím na tremolu a neladím nikterak často, takže bych se toho rozhodně nebál :-)

edit: vlákno o seřízení tremola EDGE III snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/i ... 11375.html
prcek

Příspěvek od prcek »

lunchie píše:tremolo na rg350 pouzivam a problemy s nim nemam. Dokonce me prijde pohodlnejsi nez to co je na jacksonovi. Jen kdyby ta vibro paka zustavala, tam kde ji necham :).
stačí přitáhnout šroub k tremolu a bude držet ;-)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

kde je? ja ho hledal a nenasel :)
Amid

Příspěvek od Amid »

diky za comment :-), tak ja tedy asi pujdu do te ibanezky ja chudak levacek stejnak nemam z ceho vybirat
prcek

Příspěvek od prcek »

lunchie píše:kde je? ja ho hledal a nenasel :)
:twisted:
dej vybrapáku rovnoběžně s krkem směrem k lavě kytary a zatlač k tělu a tremolo se vyklopí (jako když snížuješ tón :wink: ) zatlač úplně k tělu a šroub pro utahování je zezadu na tremolu v úrovni vybrapáky, je to imbus
Naposledy upravil(a) prcek dne 10.04.2010 8:42, celkem upraveno 1 x.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja si rikal, ze je tam nekde schovany ... :) diky
prcek

Příspěvek od prcek »

Tak to vypadá na celý Evolution set z Améra, jen musím počkat až se ozvou známý kdy přifrčí :-D vyjde to tam na 180$ no nekupte to :twisted: to si klidně počkám za třetinu ceny
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hehe, parádní cena - congrats :wink:

Jinak jistě bys to našel i na eBay. Poštovný by tě vyšlo někde kolem 30 babek (hodně odhadem) a měl bys to tu tak za 14 dní.

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Příspěvek od prcek »

ha na ebay jsem se nekoukal :D jen na amazon :twisted: no uvidíme kdy přijedou, příští týden bych měl vědět přesněji :-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“