Aktivní vs. Pasivní snímače
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivní vs. Pasivní snímače
No prave. Kazdy povazuje za tvrdost neco jineho. Proto se nejde mylit v tom, kdo ma tvrdsi zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
relativní a asi eště víc subjektivní, kreator moc naposlouchaný nemam, takže si to zjednodušim na slayer versus metallica co do tvrdosti zvuku kytar a ať dělam co dělam tak to cejtim obráceně než ty, když teda odhlídnu od posledních alb obou závodníků protože ty maj podle mě obě zvuk z jednoho nejmenovaného tělního otvoru.Matty píše:Slayer tvrdej zvuk nemaj, hodně to podbarvuje Tomova basa, jinak pod tvrdym zvukem mám uložený Kreator nebo Mettallicu... i když zas "tvrdej" je relativní pojem... já mám na mysli říz..
čistě pro zajímavost, kam ty bys v tomhle závodu zařadil Arise vod Sepultury?
já si myslim, že každej by se měl nejdřív zamyslet co od toho snímače chce než začne řešit jestli chce pasivy nebo aktivy... když zůstanu u tvrdý muziky tak:
chceš živelnost či barevnost, vobojí? potřebuješ pasiv
chceš kovovost, sterilitu nebo dobře prostrkat signál přes vysílačku? potřebuješ aktiv
já myslim, že je to celkem jednoduchý
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
člověče nvm jestli to co si napsal je nějakej vtip bo to myslíš vážněshmootik píše: chceš živelnost či barevnost, vobojí? potřebuješ pasiv
chceš kovovost, sterilitu nebo dobře prostrkat signál přes vysílačku? potřebuješ aktiv
já myslim, že je to celkem jednoduchý
můžeš mi napsat jak dlouho a zda vůbec si aktiv/pasiv snímače a jaké testoval?
ja mam za sebou:
SBS electronics, R.M, B.C.Rich stock, SD SH13, EMG81, SD Blackouts AHB1, Bill Lawrence L500XL snímače a tuny dalších věcí s a na kterých jsem je testoval , ale neodvážil bych se napsat takové srovnání
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
omg co s etda porad resí jen "aktivy jsou jen na tvrdej metal" a podobný h***a to vubec neni pravda aktivi akorát nejsou tak zachrchlaný při velkym zkresklení jako pasivy. Jinak na kytaře mam dva aktivy ,hraju s tim hardrock a jsem maximálně spokojen zvuk naprosto bezchybný nehledě na to že čistému kanálu se nedá vubec nic vytknout takhle brilantní bechybný zvuk z pasivu nikdy nedostanu.např Lyrnyd skyrnyd taky hrajou na aktivy a metal to teda fakt neni
. Já bych bylů zásadně proti rozřazování akrivu jako snímaču jenom na tvrdou hudbu a pasivu na zbytek to je zásadní omyl celý týhle debaty.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
No asi takhle... s tim tvrdym zvukem se nikdy neshodne víc lidí najednou... Já mám Slayer rád ale když si poslechneš EP Haunting the Chapel, je z toho sice cejtit syrovost a hrubost, ale ty kytary mě oproti prvním albům Metallicy přídou prostě když to tak řeknu "tupý"...
A to samý je diskuse aktivní vs. pasivní... každej má prostě to svoje co se mu líbí a to bude preferovat... obojí mají plusy a mínusy... jako všechno ostatní...
A to samý je diskuse aktivní vs. pasivní... každej má prostě to svoje co se mu líbí a to bude preferovat... obojí mají plusy a mínusy... jako všechno ostatní...
gibson 490r/498t, sd sh8, dimarzion tonezone, sd sh6, sd sh4, emg81/60 jsem měl v ruce, první 4 z nich vlastnim.člověče nvm jestli to co si napsal je nějakej vtip bo to myslíš vážně
můžeš mi napsat jak dlouho a zda vůbec si aktiv/pasiv snímače a jaké testoval?
ja mam za sebou:
SBS electronics, R.M, B.C.Rich stock, SD SH13, EMG81, SD Blackouts AHB1, Bill Lawrence L500XL snímače a tuny dalších věcí s a na kterých jsem je testoval , ale neodvážil bych se napsat takové srovnání
je jasný že jsem mega hodně zobecnil a tim pádem znepřesnil, ale vpodstatě si za tim stojim, každý technický řešení má svoje pro a proti, nikdy nebude existovat jeden na všechno nejlepší snímač. samozřejmě že je na trhu mraky snímačů a každej zní jinak ale to už se dostáváme mimo tohle téma, který je tajky zobecnující a zkreslující jako to co jsem napsal.
nicméně co člověk to názor, což je naprosto v pořádku si myslim.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Když EMG jsou v černé verzi, stříbrné, zlaté, mění to zvuk nebo né?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
urcite, ale podle me je to minimalni a soro neslysitelne
pokud se bavíme o aktivech EMG tak si myslím že určitě ne tak to dělá hlavně ta elektronika, a ta je ve dřevě!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Jak se to vezme může i nemusí. Mě třeba překvapilo, když jsem sháněl krytky na snímače tak mi R.M Pickups napsali, že kovové nemění zvuk.Joey01 píše:Když EMG jsou v černé verzi, stříbrné, zlaté, mění to zvuk nebo né?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne, zvuk to nemění. Těch pár mikronů zlata nebo stříbra opravdu nic nezmění.Joey01 píše:Když EMG jsou v černé verzi, stříbrné, zlaté, mění to zvuk nebo né?
A kdyby náhodou někdo chtěl spekulovat, tak vzhledem k tomu, že jde o aktivní snímače, tak opravdu nemá smysl to moc řešit... Ani u pasivů ten vliv není znatelně (a objektivně) měřitelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://www.youtube.com/watch?v=WkLU_CkQNRQ
Ten borec, prý seškrábal černý povrch, dokud tam nebyla zlatá a kvůli tomu má takový zvuk, nechápu...
Ten borec, prý seškrábal černý povrch, dokud tam nebyla zlatá a kvůli tomu má takový zvuk, nechápu...
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
- tallicaman
tak proc by potom tvrdili, ze chteli udelat kovove kryty uz davno, ale dlouho hledali, jak a z ceho, aby to zasadne nemenilo zvuk a priznavaji, ze zvuk to ma stale mirne jiny, ale neni to uz tak hrozne...Nero píše:Ne, zvuk to nemění. Těch pár mikronů zlata nebo stříbra opravdu nic nezmění.Joey01 píše:Když EMG jsou v černé verzi, stříbrné, zlaté, mění to zvuk nebo né?
A kdyby náhodou někdo chtěl spekulovat, tak vzhledem k tomu, že jde o aktivní snímače, tak opravdu nemá smysl to moc řešit... Ani u pasivů ten vliv není znatelně (a objektivně) měřitelný.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Ruku na srdce-poznal bys to?tallicaman píše:tak proc by potom tvrdili, ze chteli udelat kovove kryty uz davno, ale dlouho hledali, jak a z ceho, aby to zasadne nemenilo zvuk a priznavaji, ze zvuk to ma stale mirne jiny, ale neni to uz tak hrozne...Nero píše:Ne, zvuk to nemění. Těch pár mikronů zlata nebo stříbra opravdu nic nezmění.Joey01 píše:Když EMG jsou v černé verzi, stříbrné, zlaté, mění to zvuk nebo né?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- tallicaman
jak to mam vedet?
jen pisu, co pisou a rikaji... samozrejme sem to doma nemel, ale je z toho jasne, ze museli laborovat, aby to clovek nepoznal...
jinak si ale troufnu tvrdit, ze poznam nekrytovany a krytovany snimac, respektive, dycky, kdyz se mi to vylozene nelibilo, tak byl nekrytovany, ten kryt meni charakter a za tim si stojim
zvuk je jemnejsi s kulatejsimi basy a ne tak ostrymi vyskami a attackem, min primocary, min tvrdy s krytem
jinak si ale troufnu tvrdit, ze poznam nekrytovany a krytovany snimac, respektive, dycky, kdyz se mi to vylozene nelibilo, tak byl nekrytovany, ten kryt meni charakter a za tim si stojim
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak souhlasím s tebou, že kryt poznáš. Sehnal jsem si krytky na své pasivní snímače a mají kulatější flažolety a jemnější palmuting. Čistý zvuk je daleko osobitější.
- Nero
- Rádce
Ten kryt má vliv asi takový, jako vzdálenost strun od snímače. Tzn. vliv tam je, ale lze ho více méně eliminovat (v závislosti na konkrétních parametrech snímače).
tallicaman: já reagoval na to, jestli je rozdíl mezi černým, zlatým nebo stříbrným krytem. Ne mezi krytým a nekrytým snímačem.
tallicaman: já reagoval na to, jestli je rozdíl mezi černým, zlatým nebo stříbrným krytem. Ne mezi krytým a nekrytým snímačem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Záleží na materiálu krytu. Na některé snímače se dají na ebay dokoupit mosazné nebo chromové kryty a sakra to mění zvuk. Je to hlavně na čistém zvuku, tak jazz, blues a tak. Dělal se kdysi tuning že se z nails snímačů ten kryt dával pryč a tak.
- Nero
- Rádce
Tak samozřejmě že mluvíme o kovových krytkách. Plastové nemůžou mít vliv žádný.
PetrPeter 1975 - 2008
On myslí různé kovy, pravděpodobně..Nero píše:Tak samozřejmě že mluvíme o kovových krytkách. Plastové nemůžou mít vliv žádný.
I´m wheels... movin´wheels