Peavey CLASIC 50/212
Pravidla fóra
Peavey CLASIC 50/212
Máte někdo zkušenosti s tímto kombem?????Jaké jsou výhody a nevýhody. kolik by stem mu dali bodů od 1 do 10 Dik moc
Re: Peavey CLASIC 50/212
Super na čistý zvuk a jemné zkreslení, nádherný reverb. 2x12 combo za parádní bazarovou cenu. Bodovat je těžké, ale líbilo se mi to na čistý zvuk víc, než třeba fender hot rod.
Jj parádní aparát a za cenu co se prodává seženeš těžko něco lepší
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Classic má skvělý čistý zvuk, zkreslený ne každému musí sednout, ale podle mě je hodně kvalitní. Dobrý je, že si parádně rozumí s krabičkama a lze si tak velmi dobře hrát se zvukem. Na bazarech se objevují všechny jeho verze za velmi rozumné peníze. Rozhodně doporučuju.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to zkreslení je dost stedovej oldschool... teda pokud se bavíme o těch novej verzích s EL.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
boycalledtrash
Taky přemýšlím o Classicu 50. Chtěl jsem se zeptat na jednu věc, je to vhodný i na doma? Ptám se proto, že jsem slyšel o Peavey Classic 30 W, že je neobvykle hlasité. Takže co teprve 50.. Nevadí těm lampám moc, když se na ně doma hraje s nízkým volume? Díky moc 
Elektronkám to ani tak moc nevadí, ale zvuk nebudeš mít otevřený (pod dekou). K tomu, aby byl zvuk jasný, je třeba u velké většiny velkowatážních zesilovačů nastavit jejich hlasitost na značně vysokou úroveň, abys byl se zvukem spokojený. K tomu ještě počítej s nutným snížením hlasitosti na kytarách a zvuk se řadě lidí třeba vůbec už nelíbí. Výkon 50W je už na zkušebny a koncertní haly. Doma ti to urve uši. Hlasitost bude poměrně vysoká už při nastavení hlasitosti 0,5 z 10. Pokud bydlíš v RD a nikdo není po většinu času doma, tak proč ne...
Pořiď si zesilovače dva. Jeden nízkowatážní (1W-15W) a jeden (20W a výš...) do zkušebny a na koncerty.
-
boycalledtrash
Mám doma 15ku tranzistor tak si ho asi nechám
a Peavyho do zkušebny a na koncerty, tak sem si to představoval
.. mě šlo jen o to, jestli to nevadí tomu kombu, aby tim netrpělo. Anyway díky 
- Nero
- Rádce
Mno, ono i ta 30W verze je opravdu hodně hlasitá a na doma to moc není... Samozřejmě že se dá hrát na mizivou hlasitost, ale zvuk nebude OK.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
boycalledtrash
Právě.. rozmýšlím se mezi 30 a 50.. možná asi spíš 30 si ted řikám.. jenže nemá standby a má jen 1 reprák. Nevím, jak moc je to nevýhoda (ten reprák.. jinak ten standby mi vadí celkem dost)
A bacha, ono 30 má jiné lampy v konci a taky je jich tam víc, takže je paradoxně dražší na udržbu a zvukově se to taky bude lišit.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to řešeno tím, že se master stahuje na 0, zapne se aparát a po nažhavení přidává master.boycalledtrash píše:Právě.. rozmýšlím se mezi 30 a 50.. možná asi spíš 30 si ted řikám.. jenže nemá standby a má jen 1 reprák. Nevím, jak moc je to nevýhoda (ten reprák.. jinak ten standby mi vadí celkem dost)
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Mám starou třicítku + box 12. Hrál jsem bez ozvučení na venkovních akcí a i přes hlasitého bubeníka jsem ten aparát nikdy netočil víc jak za půlku (umí se dobře prorvat). To zkreslení nesedne každému (mně jo), ale kombo si opravdu náramně rozumí s krabičkama, takže v tom není problém.
Ty ceny jsou fakt směšný, kamarád pořídil 50ku za desítku, hraje taky náramně. Mám pocit, že to je verze 4x10, ale obvyklejší je 212 (jak výraznej rozdíl to je nevím).
Ty ceny jsou fakt směšný, kamarád pořídil 50ku za desítku, hraje taky náramně. Mám pocit, že to je verze 4x10, ale obvyklejší je 212 (jak výraznej rozdíl to je nevím).
-
boycalledtrash
Tak jsem ještě narazil na Peavey Bravo 112 (původní reproduktor nahrazen reprem CELESTION Vintage 30 12"). Co si o něm myslíte, třeba v porovnání s tím Classicem, s tou třicítkou (na 50ku jsem už zanevřel)? Díky 
Proč jsi zanevřel na padesátku? Zkoušel jsi ji? Ten hlasitostní rozdíl mezi 50 a 30 nebude tak veliký a nevím proč, ale z té padesátky mám lepší pocit ikdyž jsem na 30 nehral. Ta padesátka byl fakt dospělý apec se vším všudy.
-
boycalledtrash
No, vlastně jediná věc je její moc velká hlasitost a já vlastně hraju zatím hlavně doma, jednou za měsíc hrajeme s kapelou v klubu (fakt mrňavý) a v létě jeden koncert na festu. Chci lampu ale vím že ještě dlouho aspon rok budu hrát spíš doma. Doma z toho komba na 0,5 hlasitosti moc hezký zvuk nejspíš nedostanu a navíc to bude těžký jak kráva
.. ale já nevim do budoucnosti asi lepší. Tyjo.. tak já nevim.. přesvědč mě
...
..vlastně se rozhoduju mezi 30kou, 50kou a Peavey Bravo. Hmm.. vlastně je ve hře i cena (přiznám že celkem dost), ta 50ka by mě vyšla nejdráž (14000). A právě nevím, jesli jeho výhody zatím využiju... sh*t..
Furt se nemůžu rozhodnout.
To Bravo by mě docela zajímalo, vyšlo by mě i nejlevnějc (10000), jaké na něho máte názory?
..vlastně se rozhoduju mezi 30kou, 50kou a Peavey Bravo. Hmm.. vlastně je ve hře i cena (přiznám že celkem dost), ta 50ka by mě vyšla nejdráž (14000). A právě nevím, jesli jeho výhody zatím využiju... sh*t..
To Bravo by mě docela zajímalo, vyšlo by mě i nejlevnějc (10000), jaké na něho máte názory?
- Nero
- Rádce
Osobně bych šel spíš do Classicu, je to už dost prověřený aparát, který prostě hraje dobř, je spolehlivý a když ho člověk chce prodat, tak se ho zbaví. U Brava takové jistoty nejsou.
PetrPeter 1975 - 2008
já si taky myslim, že stejně na "domácí" hlasitost bude mít 30 stejnej problem se zvukem jako 50...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order=
Jestli je tohle stejné kombo jenom v jiném kabátě, byla by to parádní koupě.
Jestli je tohle stejné kombo jenom v jiném kabátě, byla by to parádní koupě.
-
boycalledtrash
Wooow... no teda.. no vypadá to hodně pěkně. Ale já to asi moc neposoudím. Originál ze 70.let? Bojim se že s tím moc nepujde hrát dnešní muziku co poslouchám.. U2, Radiohead, Muse, RHCP.. Nebo se pletu? Zase za 8000 hodně hezký.. ale cože je to tak "levné"?