Tip na chorus

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Tip na chorus

Příspěvek od Skiner »

Ahojte! Má někdo tip na ňákej dobrej chorus? Spíše analogovej, ale dobrej digitál může být taky. Výhledově se po něčem poohlížím... Díky!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Small Clone od Electro-Harmonix ... analogovy, krasny a jednoduchy :)
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

DigiTech Chorus Factory CF-7, Small Clone od Electro-Harmonix ma v sobe :lol: + dalsi 6, zajimava vecicka ;)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

v Lidlu maji chorus od Johnsona, kterej se dost poved a je za skvelou cenu ;) A jestli mas penez dost, tak zkus shanet napr. Boss CE-2...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak je hezké , že ho má v sobě(digitech ehx), ale raději jeden originál, než šest simulací-legenda je legenda-ještě bych se porozhlédl po ehx clone theory(popřípadě po polychorusu-tam je i flanger a krátký delay)-stereo chorus/vibrato...
Trpaslík

Příspěvek od Trpaslík »

+1 na Small Clone, krasny zvuk. Ale vyzkousej si ho pred koupi, nektere kousky pry byvaji sumive.
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Taky mám Small Clone, bohužel již novou verzi, ale je úžasnej. Kam se hrabe Boss...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mám CF7 od digitechu a můžu jen doporučit 7 různých zvuků od cinkavých až po hutné - a ke každému zvuku ještě obrovská variabilita úprav
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Mastr píše:Mám CF7 od digitechu a můžu jen doporučit 7 různých zvuků od cinkavých až po hutné - a ke každému zvuku ještě obrovská variabilita úprav
zase digitál.... tak toto bych já rozhodně nedoporučil...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Mám s digitály jen dobrou zkušenost (DIGITECH). Zrovna modulační efekty se digitalizujou docela v pohodě. Nebo co si myslíte,že se používá ve studiích?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tak, staci se podivat na profi rackovy efekty, tam je to drtiva vetsina digital a pouzivaji se ve studiu...
Somnus Aeternus
noc33

Příspěvek od noc33 »

A proč si myslíte, že analogový efekty tu jsou pořád? A proč si myslíte, že zrovna digitech má dobrý zvuk? Já jsem původně taky uvažoval o digitechu, ale to co jsem slyšel, mě teda rozhodně nepřesvědčilo.Samozřejmě nikomu neupírám digitál, ale doporučil bych něco jiného než digitech(boss-ten zní uplně strašně!).Chce si to dobře promyslet, co od efektu člověk chce, jestli zůstane u analogu či to bude míchat s digitálem-to bych nedoporučoval, protože jeden digitál v řetezci to komplet zmrví(a nasampluje, přesampluje, vysampluje, ořeže, nastaví, sestaví,0,1,0,0,0,1,...).
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

přesně... člověk se snaží kupuje kvalitnáí krabky tre by pass pak za to postaví digital delay a z původního krásnýho signálu sou 1011001011000...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ehm a mate vubec prehled, kolik dnes vyrabenych krabek je ciste analogovych? To by me opravdu zajimalo... Mne prijde stupidni neco odsoudit jen na zaklade toho, ze je to digital, dnes uz ma i Behringer 24bitovy prevodniky, tam nemuzete poznat rozdil... Leda ze by nebyl dobre naprogramovanej samotnej efekt, ale to uz je zalezitost kazdyho modelu.
Somnus Aeternus
noc33

Příspěvek od noc33 »

tak nevím, zda je digitech 24bit, záleží i na samplovací frekvenci,...ale na zvuku to znát je! když jsem poprvý slyšel polychorus od ehx, tak to bylo úplně jinde, navíc jsem digitál nezatratil, jen jsem napsal, že není dobrý(spíš zbytečný) míchat digitál s analogem-jedním digi se zničí celý analogový řetěz.Komu se líbí chemie či rádoby dobrý zvuk bosse, tak mu to neberu.Někdo zas nemá rád EHX, já je rád mám.Konec.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rozkoly analog vs. digitál se tady už několikrát řešily... Většina z nás to není schopná pořádně rozpoznat, ale je modní digitály sborově odmítat... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Já je neodmítám, jen vyvracím doměnky, že simulace(digitální) znějí jako předlohy.Komu se líbí, tak ať je používá, ale na dotaz hledám chorus doporučit simulaci...a je jedno, jestli digitech či line 6, obojí je strašný.Pokud dotyčný napíše, že hledá simulaci chorusu, potom je to v pořádku.Navic jak wohma psal/la že se chorus dobře programuje-tak zatím jsem v žádným digitálu nenarazil na tak vzájemnou provázanost parametrů, že to dělá až neskutečný zvuky na hranici vazbení/samovolných oscilací...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já nereagoval přímo na tebe, noc33, bylo to takové zvoléní v plém. S tebou souhlasím, ty simulace bych taky nebral, a je jedno jestli jde o simulaci chorusu, distortion nebo čehokoli jinýho. Mě se zvuk těhletěch digitech factory taky moc nelíběj, ale je to můj osobní názor. Chtel jsem předtím jenom říct, že je zbytečný, aby tady všichni řvali, jak je digitál na h***o, s odpuštěním, když většina z nich by to ani nebyla schopna poznat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Koukám, že jsem rozjel velmi živou debatu na nesmrtelné téma analog vs. digitál. Vzhledem k tomu, že jsem minulej týden přesedlal na apec ve kterým jsou i někaký ty flašky, asi bych rád analogovej efekt. Ted se dívám, že Small Clone není ani o tak moc dražší (vidím ho asi za 2400,-). No uvidíme, faktem je, že jsem do smyčky zapojil mulťík, přes kterej hraju na akustiku a bylo to "divný", takový o ničem...
Naposledy upravil(a) Skiner dne 25.05.2008 8:39, celkem upraveno 1 x.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

digitál je dobrej před tranzistorový kombo, nebo na doma na vyblbnutí.... Pokud si někdo na zvuku zakládá, digitál tam nedává...

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“