Looper (podklad)
Pravidla fóra
Looper (podklad)
Ahoj
Viděl sem už v hodně videii jak on šlápl na pedal a hrál mu podklad jako např tady..
http://www.youtube.com/watch?v=Kgu0w0KSgQU
Jen mě zajímá o co de a hlavně jak to funguje dík..
Viděl sem už v hodně videii jak on šlápl na pedal a hrál mu podklad jako např tady..
http://www.youtube.com/watch?v=Kgu0w0KSgQU
Jen mě zajímá o co de a hlavně jak to funguje dík..
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 15.04.2010 17:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
Důvod: upraven název
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: podklad
Je to looper. Dělá to víc firem. Nahraješ něco a ono to potom donekonečna opakuje. Ty smyčky můžeš vrstvit na sebe takže se s tím dá různě čarovat. Když si na youtube zadáš guitar loop nebo looper tak toho najdeš spoustu. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Díky moocc.A dotoho to nahraju rovnou přes kytaru nebo nák pře comp či něco jinýho??
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z kytary jde signál do té krabičky, ta krabička si ho zapamatuje a zasmyčkuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
eště se ptám našel jsém ten digitech jam man ale je mooc drahej
neexistuje náká levnější varianta toho looperu klidně i bazar díky...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Boss RC-2. Na bazaru se prodává tak okolo 3500. Když najdeš za 3000 budeš mít štěstí. Před nedávnem jeden na bazaru byl. Možná tam ještě je.
tak to by bylo supr kolem těch 3500 se to už dá určitě po něm kouknu dík moc hochu

eště tada malej dotaz takže u toho bosse normálně dupnu na ten pedál hraju a až dohraju tak zas dupnu a pak se mi to teda bude opakovat pokud to dobře chápu?
- Nero
- Rádce
Tak tak - prostě hraješ, dupnutím pedálu zahájíš nahrávání smyčky, hraješ dál, druhým dupnutím označíš konec smyčky a efekt tu smyčku zaloopuje a bude opakovat pořád dokola.
Jinak při koupi RC-2 si ještě pořid externí FS, výrazně se tím zvyšuje ovladatelnost a v podstatě dostaneš (co do ovládání) stejný systém jako RC-20.
Jinak při koupi RC-2 si ještě pořid externí FS, výrazně se tím zvyšuje ovladatelnost a v podstatě dostaneš (co do ovládání) stejný systém jako RC-20.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Moh bys prosimtě nákej ten FS nadhodit??? a řesněji mi nák říct v čem by byl výhodou dík mooc
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nic proti ale jedna věc je ptát se na něco co ti není jasný a co potřebuješ vysvětlit a druhá lenost si něco najít sám a chtít to po druhých.Richard píše:Moh bys prosimtě nákej ten FS nadhodit??? a řesněji mi nák říct v čem by byl výhodou dík mooc
Tohle máš do 2 minut s googlem.
Re: Looper (podklad)
eště kam bych ho měl na pedalboardu zapojit??má náký specifický místo nebo je to fuk?
No fuk to samozrejme nie je, pokial by si ho mal na zaciatku, tak si mozes nahrat akurat tak smycku cisteho zvuku a nasledne zapnutie efektov ti ju bude skreslovat, co asi vacsina ludi nechce
Takze jednoznacne na koniec celeho retazca.
Takze jednoznacne na koniec celeho retazca.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Tak jdi do mulťáku Digitech RP 155 nebo 255. Maj looper, první je za trojku, druhý lehce přes čtyřku. Já sám, jak choroba a sopečnej prach dovolí, vyrážím pro 255.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
aha to teda jedno neni ok bude na konci=D a po tom multáku koknu ale myslim že mám vybráno=D
- Nero
- Rádce
Looper jednoznačně patří na konec řetězce. A tečka
Moc si neumím představit jeho (praktické) využití na jiném místě v řetězci...
Ohledně toho FS - koukni se do manuálu, který k tomu doporučují. Mám dojem, že u tohohle musí jít o ten pulzní, ale nejsem si zcela jist.
Ohledně toho FS - koukni se do manuálu, který k tomu doporučují. Mám dojem, že u tohohle musí jít o ten pulzní, ale nejsem si zcela jist.
PetrPeter 1975 - 2008