Elektroakustika, VAZBY při hraní
Pravidla fóra
Elektroakustika, VAZBY při hraní
hraju na kytaru přes 2 roky, aktivně 2 kapely, ted jsem koupil elektroakustiku na pár písniček popř. unplugged koncert:-) Je to Ibanez V 72ECE, kombo mám Peavey Bandit 112(starý made in USA), háže mi to šílené vazby, duní to jak sviňa
, zkoušel jsem to různě štelovat, ale pořád to chytá vazby, když jsem zkoušel hrát přes mixák a bedny na zpěv taky to házelo vazby, vůbec se v tomto elektrakustic směru nevyznám můžete mi poradit nějaké zákl. finty?... dík
- ...EDGE...
Re: Elektroakustika, VAZBY při hraní
Ten bandita je elektricke kombo vid? Elektroakusticka komba mivaji omezovac zpetne vazby, take se da koupit tlumitko do ozvucnice ktere vazbu omezi.
PS: Predpokladam ze do ni nevalis zkresleni
PS: Predpokladam ze do ni nevalis zkresleni
jj Bandit je elektricke kombo, zkresleně nehraju(to by musel byt fest maras
), zkusím to tlumítko jak říkáš...elektroakustické kombo určitě kupovat nebudu...
To musí přes to elektrické kombo znít strašně hnusně, ne? Zapoj to do PA, bude to mít lepší zvuk a budeš dál od beden.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- miraslozil
Pokud to vazbí i když hraješ přímo do PA,tak už je to divné,protože tam to vazbívá nejmíň.Tu ucpávku zkus,(jednu mám náhodou doma ještě z dob,když jsem měl jumbo),ale pokud hraješ ve velkém rachotu s bicíma-např ve zkušebně,tak to ucpávkou zřejmě nevyřešíš.Problém může být i v elektronice,je to přece jen s těch nejlevnějších.Zkusil bych to ještě někde přes el-ak. kombo,s notch filtrem třeba někde na prodejně a pokud to bude furt hodně vazbit,tak bych zvažoval reklamaci kytary.Předpokládám,že běžné věci jako:nestát přímo u komba atd. znáš.Jinak akustika je v kapele sběrač všech zvuků a veškerého marastu,já jsem se s tím také dlouho potýkal a vyxřešil jsem to kytarou s velmi malým a plýtkým tělem,která vazbí velmi"decentně".
Kdybys měl zájem o tu ucpávku,tak napiš SZ a domluvíme se.
Kdybys měl zájem o tu ucpávku,tak napiš SZ a domluvíme se.
ok, zkusím si s tím ještě pohrát přes PA a potom se popřípadě ozvu.