Nightwish + PAIN - Nighwish jsem tenkrát neposlouchal a šel jsem vlastně jen na PAIN. Na Petera jsem se těšil a nezklamal. Zapařil jsem si jako nikdy. Pak, po úmorný pauze přišli NIghtwish a od té doby je poslouchám. Ten koncert byl perfektní. Líbilo se mi to. Neměl jsem tenkrát ještě zažitou Tarju, takže jsem tam ani nešel s pochybami o výkonu Anett. Díky tomu mám myslím možnost o něco objektivnějšího srovnání, než mají dlouhodobí fandové, kteří tu první éru zažili. Anett podle mě zpívat umí (co se týče výkonu live - existuje jen málo lidí, co zazpívají živě stejně dobře jako ve studiu), jen by se hodila jinam a to jak zpěvem, tak chováním. Nicméně už jen to, že si ji jako zpěvačku jednohlasně vybral zbytek kapely, o něčem svědčí. Ona to má těžký, protože nastoupila namísto zpěvačky, jejíž kvality byly samozřejmě úplně jinde a spoustu lidí tohle nevidí a dávají jí za odchod Tarji vinu. Držím jí palce, ať vydrží a nenechá se jen tak shodit.
Arakain v Plzni v Šeříkovce - Tohle asi nebudu moc komentovat - podstatně víc se mi líbila druhá předkapela, jejíž jméno už si bohužel nepamatuju. Co vím, je, že jejich kytarista je nějaký Ital a že dost válí.
Zkrátka - kde jsou ty časy, kdy Arakain znamenal Aleš Brichta + Lucie Bílá.
Masters of Rock 2009 - Suprová akce. Opět s Nightwish, bohužel Anett zpívala podstatně hůř než na tour s PAIN a ti, kteří ji tak viděli poprvé, na to reagovali akorát slovy "Hmm, já to říkal." Už mám lístky na MOR 2010.
Primal Fear v Plzni v Šeříkovce - Perfektní koncert, chudák zpěvák měl horečky a bylo mu blbě (bylo to na něm vidět), ale výborně odzpíval celý koncert, i když jeho rozsah na studiových nahrávkách se s tím, co předvedl tady, samozřejmě nedal srovnávat.
Kečup u nás v Rokycanech v klubu Kasíno - Vcelku podceňovaná místní rocková kapela, co hraje už 25 let. Byl jsem na nich poprvé. V celém klubu bylo (a to až ke konci) tak maximálně padesát lidí. Co říct, než že jim to šlo dost dobře. A dostal mě jejich basák - ošlehaný a přošedivělý dlouhovlasý rocker v letech s drsným výrazem, oddaný svým fanynkám (také ne zrovna nejmladším), které obklopovaly místo na pódiu, kde hrál a se kterými se i během produkce neustále vykecával.
No a teď čekám na lístky na Sonicsphere Fest k pódiu.