Tělo - z kolika kusů je vyrobeno?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
MrB14ck

Re: Tělo - z kolika kusů je vyrobeno?

Příspěvek od MrB14ck »

Flajtr píše:Tak jsem dneska dělal na kytaře ( už to dělám od února protože není čas ) a moje Ibanez GRX 70 :lol: je z 5ti kusů dřeva ( nevím co je to zač, každý kousek vypadá trochu jinak, měla by to být lípa )
Je to drevo gratuluji!! :-D
taky plánuju ze to z gaxky nekdy shodim ale je to moc prace a mezitim bych nemel na co hrat...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

MrB14ck píše:
Flajtr píše:Tak jsem dneska dělal na kytaře ( už to dělám od února protože není čas ) a moje Ibanez GRX 70 :lol: je z 5ti kusů dřeva ( nevím co je to zač, každý kousek vypadá trochu jinak, měla by to být lípa )
Je to drevo gratuluji!! :-D
taky plánuju ze to z gaxky nekdy shodim ale je to moc prace a mezitim bych nemel na co hrat...
Snad víš jak jsem to myslel :D :D jo a je to dost práce pokud to budeš dělat poctivě ! Mě už to nebaví a chcu to mít z krku :shock:
hanz158

Rada ohledně mé kytary

Příspěvek od hanz158 »

Ahoj chci se zeptat....mám novýho fendera blacktopa jaguara v černý barvě. Zezadu na těle jsou vidět linky přechodu, že je kytara z více kusů. Ale když přejedu přes jednu tu linku tak lehce cejtim přechod.....je to vada? Díky moc
carver

Příspěvek od carver »

je to vada len estetická . . . ak ti to nevadí, tak to nie je vada :wink:
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

já jen právě aby se to nemohlo nějak zhoršovat....? :)
carver

Příspěvek od carver »

ono tie jednotlivé kusy z ktorých je to telo zlepené, mali zrejme pred zlepením mierne rozdiely v hustote alebo vlhkosti, to znamená že každý z nich inak reaguje na zmenu prostredia (vlhkosť, teplota . . .) Ale nemusíš sa báť, gitara sa ti nerozsype :D
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Super...tak díky moc :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Taky bych se nebál. Mám japonskýho Fendera z roku 92, z 5 kusů, a taky je to hodně vidět i přes dost tlustou vrstvu laku, a dokonce poznat hmatem. Zatím drží a hraje čím dál líp. Počínající "rozklad" bys poznal nejdřív nejspíš prasknutím laku.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Fořt píše: Počínající "rozklad" bys poznal nejdřív nejspíš prasknutím laku.
Přesně tak.
Pružné laky tohle "dýchání dřeva" unesou a pak se to projeví jen jako propadnutí lepené spáry. Navíc to olšové dřevo je poměrně měkké a tak víc reaguje na změnu vzdušné vlhkosti a to je právě nejvíc vidět na lepených hranách.
Jak ti tady pár lidí už psalo, je to běžný jev a neboj, že se ti kytara od Fendera rozpadne.
Ona se nerozpadne ani od Stagga :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

MilanT píše:Ona se nerozpadne ani od Stagga :)
tu drží pohromadě lak :lol: :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já osobně se přikláním k názoru, že pokud kytara hraje slušně, pak je lepší někdy nevědět. Viz. Burny les paul, který se kolikrát dělal z 6 a více mahagonových špalíků...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“