vybrnkavanie

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
umaxo

vybrnkavanie

Příspěvek od umaxo »

Zdravicko,
chcel by som sa spytat - hram na jumbo a nemam rad trsatka - chcel by som hrat s prstami. bez nechtov to vsak znie velmi tlmene a divne, nehty mat nemozem a na kovovych strunach ani dlho nevydrzia. preto sa chcem spytat ci viete kde zohnat nejake umele nasadzovacie nehty...v hudobninach predavaju len klasicke zahnute a na palci z boku....ja by som chcel vsak priamy palec a nie take ohnute, pretoze ked som hral sa mi v nich struny zasekavali.
dakujem
Homerda

Re: vybrnkavanie

Příspěvek od Homerda »

Nejspis jsi zacatecnik takze bych radil aby sis zadne umele nehty nekupoval a hral prsty. Nehty ti na jumbu nevydrzi, to je pravda, ale briskama se da velmi obstojne(hlasitostne) hrat-hraj, briska ztvrdnou a bude to ok
Stop dreaming, start playing!
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Homerda píše:Nejspis jsi zacatecnik takze bych radil aby sis zadne umele nehty nekupoval a hral prsty. Nehty ti na jumbu nevydrzi, to je pravda, ale briskama se da velmi obstojne(hlasitostne) hrat-hraj, briska ztvrdnou a bude to ok
Přesně tak .. http://www.youtube.com/watch?v=cuNYodd_QIE

Maxímalně si kup tzv. prstýnek, někdo tomu říká trsátko na banjo, ono je to fuk, je to takový nesmysl který se nasadíš na palec ze kterého pak trčí špička. http://banjoteacher.com/images/Fireworks/pickpouch.jpg (to bílé vlevo)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

A kde jste přišli na to, že nehty na kovových strunách nevydrží? Hraju tak 25 let a s nehtama nemám problém.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Jester píše:A kde jste přišli na to, že nehty na kovových strunách nevydrží? Hraju tak 25 let a s nehtama nemám problém.
Tak já si třeba vůbec neumím představit hraní "nehtama" :D
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Jester píše:A kde jste přišli na to, že nehty na kovových strunách nevydrží? Hraju tak 25 let a s nehtama nemám problém.
Tak je mozny, ze pri vybrnkavani je to ok, ale pri strouhani slezou urcite(alespon u mne).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Uncle píše: Tak já si třeba vůbec neumím představit hraní "nehtama" :D
To že si to neumíš představit ještě neznamená, že to nejde. :D
Homerda píše: Tak je mozny, ze pri vybrnkavani je to ok, ale pri strouhani slezou urcite(alespon u mne).
Myslíš strouhání brambor? A byl dotaz na vybrnkávání nebo strouhání? :wink:
Homerda

Příspěvek od Homerda »

To Jester: Dobra, dobra :D :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hrát nehty není žádný problém. Osobně doporučuju si je prostě na pravačce nechat malinko delší, aby se pohodlně hrálo. Ne každému ty umělé nehty sednou a naučí se s nimi hrát...

Jinak co do narůstání nehtů - zase se to nesmí přehánět, jako to třeba dělá John Butler :mrgreen:

Obrázek
(A to tady je má ještě relativně krátké...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Delka nehtu je individualni ale neznamena to, ze delsi nehet=skvely ton.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Přesně tak, jednou jsem je měl tak dlouhé(asi jak ten borec), že ten zvuk se stával plastovým. Struna má jít přes bříško a jemně zakončit špičkou nehtu, aby ten tón byl takový cinkávý a čistý.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě - prostě to chce mít nehty tak akorát. Kolik to je přesně, na to si musí přijít každý sám...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

A pokud máš tak tlusté struny, že si o ně ty nehty lámeš a trháš, nebo tě bere křeč do ruky, natáhni o číslo měkčí. Já mám dvanáctky a uhraju sotva Kometu, protože jsou na moji pravačku moc tlusté, ale většinou hraju trsátkem, takže to neřeším. Na spolužákově kytaře s jedenáctkami mi to ale jde daleko lépe, a je to dost možná i hlasitější, protože se do nich můžu opřít. Na trsátko mi ale zase víc sedí dvanáctky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Přesně tak, jednou jsem je měl tak dlouhé(asi jak ten borec), že ten zvuk se stával plastovým. Struna má jít přes bříško a jemně zakončit špičkou nehtu, aby ten tón byl takový cinkávý a čistý.
Plastovy? :lol:
A pokud máš tak tlusté struny, že si o ně ty nehty lámeš a trháš, nebo tě bere křeč do ruky, natáhni o číslo měkčí.
Nesvadel bych to na struny, jejich chyba to neni-krece, nehty-chyba uzivatele :wink:
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ano plastový, jak když utřihneš kousek pet láhve a brnkneš. Bylo to utlumené a nebyl ten zvuk takový čistý!
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Ano plastový, jak když utřihneš kousek pet láhve a brnkneš. Bylo to utlumené a nebyl ten zvuk takový čistý!
Tak to jsem jeste nezazil... :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Někdo má holt nehty tvrdší, někdo měkčí - žádná věda.

PetrPeter 1975 - 2008
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

http://www.youtube.com/user/mininocurro ... Vcf9K5BTNk
Mrkněte na Grishu, ten nemá nehty skoro žádný a jak mu to jde. Jde o to brnkat ve správným místě ,"where the flesh meets the nail".
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dyť má nehty úplně normální.
Hodně záleží i na vrozených předpokladech - jaký máš tvar bříška prstů. Někdy stačí opravdu malinký nehet, někdo ho potřebuje trochu větší. Myslím, že není problém najít si svoje optimum.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“