Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera

Příspěvek od Cybermuff »

lunchie píše:Nepisou, ze je prodej zastaven, ale ze se ceka na schvaleni ...
FCC je urad, kde pokud chces prodavat nejaky elektro spotrebic, musi byt schvalen, ze odpovida normam. Nevim, co za obdobu je v cechach, ale taky to tam mate.
Obdobou v CZ je EZÚ, který schvaluje - ale samozřejmě dneska se hodně přejímaj schválení v rámci EU legislativy z jiných podobných ústavů. Viz http://www.ezu.cz/
Jinak už jsem z českých dílen viděl hromadu podstatně horších zesilovačů a "kopií Marshallů", než je kvalita Bugery. V řadě českých konstrukcí bylo nejlepší všechno vyrvat a začít s prázdnou krabicí znovu, to si o Bugeře nemyslím.
Bugera je normální Uliho obchodní značka, takže se to vyrábí v jeho čínským městečku, ale kvůli daním je tahle značka registrována v daňovým ráji.
Jinak pohled do bugera departmentu v jeho továrně je tady:

Jukněte na 2:25 a výběry flašek.
Sice teď žádnou Bugeru doma nemám, ale prošla mi jich rukama hromada a na začátku byly problémy třeba s jedním poddimenzovaným konektorem, ale podle mne žádná trága. Kdybych si měl volit třeba mezi Bugerou a Roždálem (Ruda promine), tak si radši vezmu Uliho produkt. Lampy by mohly mít větší výdrž, ale když je třeba testuju ve svých konstrukcích, tak se mi Uliho EL-34 docela zvukově líbí...
Je jasný, že pokud se rozhodne Uli takhle továrně kopírovat třeba DC-30, tak to nemůže vyrábět shodně s originálem, protože by to bylo mnohem pracnější, a použije normální plošný spoj, ale to ani Ceriatone nedělá shodně jako originál. V rámci těchto limitů na to tedy nenahlížím tak skepticky...
Koneckonců když začínala Laboga, tak kdo věřil polským zesikům, když tady obecně žádná velká důvěra v poláky nepanuje... Jestli to Ulimu vydrží, tak se podle mne dočkáme docela dobrých výsledků - beru to tak, že je to nová značka a sám Uli říkal, že třeba vývoj traf byl hodně velkej roční oříšek. Ale jestli nezblbnou, tak si zahraju rád i na další jejich zesiky. A propos - klasická průpovídka o tom, že zesik potřebuje dobrý ruce, hlavu a hlavně bednu - tohle http://hlavy.instrumento.cz/ je pořád platný. Výměna std. repráků vždycky pomohla i u Bugery.

A vlastně tohle video s Bugera 6262 se mi taky líbí: http://www.youtube.com/watch?v=U7aZS5fs ... re=related
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nero píše:
Teorge píše:
Nero píše: He, proč mě to nepřekvapuje, dalo se to docela čekat :mrgreen: Jinak pozor, Uli to údajně jen exkluzivně distribuuje, vyrábí to nějaká firma z Britských panenských ostrovů. :P
Ano a všude kdysi psali Made in Britain, a na videu z fabriky nevidíš nikoho jiného než samé číňany :-)
Ne, to ne, otevřeně na tom píšou, že to je Čína, i na webu říkají, že to je Čína. Jen ta firma sídlí na těch British Vignin Isles nebo co to je zač. :mrgreen:
Já nemyslel, že to píše bugera, ale skoro každý shop to psal :-D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Včera jsem si na těch jejich stránkách u té jejich slavné Handbuilt (Mimochodem jde vůbec nějaký zesilovač postavit jinak než Handbuilt? Já žádný takový asi neznám.) svítící kopie Matchless přečetl, že těch jejich 30w ve 212 kombu loupe omítku ze zdí i ve větších prostorách :D a taky že to jejich kombo by stálo normálně stejně jako auto, ale že oni jsou tak strašně hodní, že jej prodávají za strašně nízkou cenu :D No nevím, kdo jim dělá propagandu, ale asi to bude borec, co nejspíš kdysi dělal nějakého podomního prodejce pro Herbalife :D Taky je super, jak mají všude napsané "cool" :D a tváří se, jak kdyby všechny ty zesíky oni sami vymysleli a byli na to strašně pyšní. No docela jsem se u toho kácel na zem, když jsem ty jejich tsránky pročítal. Ono to třeba hrát může, ale ta jejich firemní imadge mi tedy přijde k popukání :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pane bože, tak to si se svou propagací a image opravdu pomohli - tohle je děsivý. Ono to bylo hrozný už v době, kdy dělali ty své první kopírky, ale to co tam vymýšlí za básně teď, to je fakt síla.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

qwer píše:Včera jsem si na těch jejich stránkách u té jejich slavné Handbuilt (Mimochodem jde vůbec nějaký zesilovač postavit jinak než Handbuilt? Já žádný takový asi neznám.) svítící kopie Matchless přečetl, že těch jejich 30w ve 212 kombu loupe omítku ze zdí i ve větších prostorách :D a taky že to jejich kombo by stálo normálně stejně jako auto, ale že oni jsou tak strašně hodní, že jej prodávají za strašně nízkou cenu :D No nevím, kdo jim dělá propagandu, ale asi to bude borec, co nejspíš kdysi dělal nějakého podomního prodejce pro Herbalife :D Taky je super, jak mají všude napsané "cool" :D a tváří se, jak kdyby všechny ty zesíky oni sami vymysleli a byli na to strašně pyšní. No docela jsem se u toho kácel na zem, když jsem ty jejich tsránky pročítal. Ono to třeba hrát může, ale ta jejich firemní imadge mi tedy přijde k popukání :D
taky jsem se na ty jejich stranky koukal, ale neprislo me to tak hrozne ... na druhou stranu ja proti bugere nic osobne nemam
kvitek

Příspěvek od kvitek »

tak pořád je to jen zboží a věc spotřeby jako kterýkoliv jiný výrobek (engl,mesa,marshall,peavey...atd)
a bez reklamy to nejde :D
už sem na ty nový bugery zvědavej 8)
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nero píše:Pane bože, tak to si se svou propagací a image opravdu pomohli - tohle je děsivý. Ono to bylo hrozný už v době, kdy dělali ty své první kopírky, ale to co tam vymýšlí za básně teď, to je fakt síla.
No, první kopie od Behringer které jsem potkal, byly mikrofony podle Shure SM58 a bylo to tak někdy v polovině 90.let. Byly to skvělé mikrofony za poloviční cenu Shure. A docela o ně byl zájem, dovážela to sem firma Disk Boskovice a čekalo se na ně i více než měsíc. Také se v té době do republiky vozily mixpulty Behringer a údajně lidem slouží do dneška bez velkých problémů a dají se dobře opravovat. Kolem roku 2000 se se zbožím Behringer u nás roztrhl pytel. Za neuvěřitelně nízké až směšné ceny tu bylo vše pro zvukaře a i nástrojové aparáty pro muzikanty. Ovšem kvalita byla děsná. O konkrétních případech se mi ani nechce rozepisovat, bylo by to na dlouho. Jenže kdyby to člověk stokrát vyřval do světa, stejně se najde spousta lidí, které ta nízká cena zláká. Tohle je business, který prostě funguje a proto Uli vůbec nemá důvod tuhle filosofii opouštět. Je to prosté: ukrást nápad, levně z aušusu v Asii vyrobit, vyhnout se placení daní doma v Německu a zahltit tím trh. A samozřejmě investovat do reklamy a lhát a lhát a lhát. Však jeho právní oddělení už si kličky v zákonech ohlídá. Žvásty o tom, jak celý rok vyvíjeli jeho technici to pravé a ořechové výstupná trafo, aby zvuk aparátů Bugera byl echt kvalitní, omámí opravdu jen hlupáka. I český malý kutil je schopen vydávit z aparátu originál výstupák, naložit ho do kýble s rozpouštědlem, aby se zbavil impregnace a pak dráty odmotávat a počítat závity, sledovat kde a čím jsou vinutí proložena, pak si nechat udělat analýzu chem. složení plechů a za týden můžu dělat kopie jako vyšité. Jenže dělat cokoli z kvalitního materiálu je drahé. Proto Uli použije dostupný asijský materiál, z něho něco jakž takž funkčního stvoří a tímhle vysvětlí, proč mu to hraje jinak. No a hlavně LÉPE! Páč stokrát opakovaná lež se stává pravdou a lidé jsou holt nepoučitelní.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

kvitek píše:tak pořád je to jen zboží a věc spotřeby jako kterýkoliv jiný výrobek (engl,mesa,marshall,peavey...atd)
a bez reklamy to nejde :D
už sem na ty nový bugery zvědavej 8)
Rozdíl je v tom, že některé firmy něco skutečně vyvíjí, přináší na trh nové nápady, kvalitní a plně funkční zboží a chtějí si to nechat zaplatit a pak jsou firmy, které kradou nápady, kopírují, dělají z lidí blbce a relativně zas tak moc peněz za svůj drek nechtějí. Buď si ve vinotéce koupíš za 300,- láhev kvalitního Chardone, nebo si v supermarketu koupíš bílé "archivní" v papírové krabici za 18,-Kč. Je to na Tobě, spotřebiteli.
kvitek

Příspěvek od kvitek »

v zesilovači jsou trafa,nejakej ten plošnňák,poťáky a několik elektronek
a už pár desítek let se to sice vyvíjí ale je to pořád nemlich to samí
a jestli je tam bugera nebo megera(mesa) nápis je mě upřímě fuck hlavně že to hraje tak jak má :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Že je to nemlich to samý, to bych zrovna netvrdil. Vývoj každého nového modelu (a je jedno jak je složitý) stojí peníze a úsilí lidí z R&D týmu. Je rozdíl,jestli firma "tvoří", nebo jen kopíruje cizí nápady. mmjuz má v tomhle pravdu a přirovnání archivní vs. krabicové je docela trefné...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

kvitek píše:a už pár desítek let se to sice vyvíjí ale je to pořád nemlich to samí
Jasne, Time. Srovnej Roadkinga nebo Stiletto a treba VOX AC30.
Stejne "relevantni" analogii by se dalo rict, ze auta uz jsou pres 100 let taky to stejny, maji 4 kola, motor, volant a jezdi :roll:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych treba kopirku peavey od bugery prirovnal ke krabicaku se stejnou chuti jako archivni, nicmene s vetsi pravdepodobnosti brutalni kocoviny :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

mmjuz píše:Kolem roku 2000 se se zbožím Behringer u nás roztrhl pytel. Za neuvěřitelně nízké až směšné ceny tu bylo vše pro zvukaře a i nástrojové aparáty pro muzikanty. Ovšem kvalita byla děsná. O konkrétních případech se mi ani nechce rozepisovat, bylo by to na dlouho. Jenže kdyby to člověk stokrát vyřval do světa, stejně se najde spousta lidí, které ta nízká cena zláká.
Při tom obrovským produktovým spektru se tam najdou dobrý kousky a blbý kousky. Po pořádným startu Behringer City si spuštění takovýho molocha vybralo svou kvalitativní daň, ale neházel bych to všechno do jednoho pytle. Třeba jeho aktivní bedny B412 mám dost rád a jezdím s nima několikrát do týdne a hrajou velmi příjemně, i ty nový D210 odposlechy se mi líbí. Docela se mi líbí i digitální EQ DEQ2496, mám od něj 3 mixy, některý hodně dlouho a ten nejstarší je nejlepší, ADA8000 mi taky funguje slušně, mám tady i hromadu další věcí, který mi fungujou tak, jak mají, ale třeba dynamický mikrofony mne neberou... holt beyery to fakt nejsou. Docela bych od něj vzal i nový digitální pult (připravuje), na 2 DDX3216 se jelo v TV Óčko a problém to podle mne nebyl... To že lampový zesik je v podstatě pořád to samý dokola a kopíruje jeden od druhýho, to je pravda už od doby prvního Marshalla, kterýho Jimi taky vlastně obšlehl. Podobně když se podíváš na kvákadla, tak jich polovina má skoro stejný schéma. Je to smutný, Uli to s kopírací přehání, koneckonců třeba pokuta za ukradení části mixu byla velká, ale není jedinej.
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

kdyz uz tady pisete o 'vykradani' - tak se kouknete na schema slo100 a M/B rectifier - ty schemata jako by si vypadla z oka.
kvitek

Příspěvek od kvitek »

Jak dlouho se vyrábí rectifier 20-15 let?
Sem zvědaví až TTK vezmou Trirec a Triple rectifier vedle sebe a poví ...
"helou bojz and girls" :D
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

lunchie píše:kdyz uz tady pisete o 'vykradani' ....
Jojo... dopisoval jsem si kdysi s Mikem Matthewsem (zakladatel a duše EH) o kopiích jeho krabiček a on už tak smířeně říkal "někteří holt vymýšlejí a druzí jen kopírují". Taky měl jednání s Ulim kvůli vintage sérii, po dohodě změnil Uli potisk krabic, aby to nevypadalo úplně jako originál. Ale i po tý změně mi to přijde pořád blbě podobný...
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nějaký potisk - na tom stejnak vůbec nesejde, minimálně v praktickém světě, jak to je ve světě právníků, to netuším. Střeva a základ těch věcí je pořád stejný, takže to je kopírka tak jako tak. Navíc když si to tak vezmem, tak se tím ani nikdo moc netají... Což je z jistého úhlu pohledu poněkud smutné.

PetrPeter 1975 - 2008
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Zdarec! uvazuju o hlave Bugera 6262. Mam prece jen trochu obavy, ale podle toho co jsem videl za videa a cet ruzny recenze tak to vypada velmi pekne.
Jaky s tim mate zkusenost? A hlavne poruchovost....? Diky
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Nějaký potisk - na tom stejnak vůbec nesejde, minimálně v praktickém světě, jak to je ve světě právníků, to netuším. Střeva a základ těch věcí je pořád stejný, takže to je kopírka tak jako tak. Navíc když si to tak vezmem, tak se tím ani nikdo moc netají... Což je z jistého úhlu pohledu poněkud smutné.
Vem si takový Tube Screamer, kolik jeho kopií po světě běhá, a liší se buď tonestackem nebo vůbec (občas ještě kondíkem na zvýšení gainu, jako bossácká varianta). Kopíruje se všude. První Marshall byl obšlehnutý a překopaný Fender, Orange zase Matamp...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kvitek

Příspěvek od kvitek »

kojas píše:Zdarec! uvazuju o hlave Bugera 6262. Mam prece jen trochu obavy, ale podle toho co jsem videl za videa a cet ruzny recenze tak to vypada velmi pekne.
Jaky s tim mate zkusenost? A hlavne poruchovost....? Diky

mam 6260 cca 8 měsícu a v poho nic neupadlo a neshořelo :D
a dokonce i hraje :D
spíš řešim jaký lampy do preampu nemá někdo zkušenost s touhle hlavou?
A bugeru kup v audiopro to je dovozce a má vlastní servis
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“