janse fotky posilejNik 555 píše:Určitě.. Pořád něco hledam a čtu.. Začínam to fakt žrát tohle.. Člověka to zabaví a je rád když si něco postaví sám![]()
Jo, pak ještě pošlu nějakou fotku až to bude..
Jak zjistit u součástek kde je plus a mínus?
Re: Jak zjistit u součástek kde je plus a mínus?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Já jí sem dával menší no.. Bylo to točený kamerou a z toho jsem dělal screen..
Jinak nevim no kdy to bude hotoví.. Zatim nemam ten rezistor 2M2 a žádnej jinej M tu nemam.. Mam tu jen ty co jsem tam dával asi tři ještě.. Dalo by se to tim nahradit myslíš??
Jinak nevim no kdy to bude hotoví.. Zatim nemam ten rezistor 2M2 a žádnej jinej M tu nemam.. Mam tu jen ty co jsem tam dával asi tři ještě.. Dalo by se to tim nahradit myslíš??
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
no nahradit se to da ale jinej odpor = jinej zvuk tak tam zkus dat ten kterej je hodnotou nejblíz tomu co tam patri .jinak to M je MEGA milion ten odpor 2M2 toje 2 200 000 ohm ale to je jen aby si mel predstavu predstavuNik 555 píše:Já jí sem dával menší no.. Bylo to točený kamerou a z toho jsem dělal screen..

Tak jsem to zkusil ale jde mi z toho jen čistý zvuk.. Ale je aspoň znamení že je to správně propojený ne? Že přes to leze signál?
Edit: Teď jsem tam dal jiný rezistor a zvuk už je zkreslený
Tak to vypoadá že začnu experimentovat..
Edit: Teď jsem tam dal jiný rezistor a zvuk už je zkreslený
no tak to gratuluju k prvnimu uspechu . jeste jeden takovej tip kdybys das misto toho odporu 2M2. potenciometr 2M2 a zapojis jen pacicky 1 a 2 tak budes moct regulovat to zkreslení. (pripohledu ze zadu sou ty pacicky serazený takle 3 2 1) .Nik 555 píše:Tak jsem to zkusil ale jde mi z toho jen čistý zvuk.. Ale je aspoň znamení že je to správně propojený ne? Že přes to leze signál?
Edit: Teď jsem tam dal jiný rezistor a zvuk už je zkreslený![]()

Jo to není špatnej nápad.. Takže skusim udělat ten poťák hlasitosti k výstupu a poťák na gain.. Ale jinak mam radost.. Sice to není bůh ví jaký zkreslení ale stejně mam z toho dobrej pocit
Ještě jsem tady našel diody (přesně tu co tam mam) tak co když zkusim nacpat ještě tuhle jednu vedle ní?
Edit: Nebo tam nacpat čtyři diody?
Ještě jsem tady našel diody (přesně tu co tam mam) tak co když zkusim nacpat ještě tuhle jednu vedle ní?
no ale to uzž bude vorezavat moc ale zkusto a nebo tam zkus dar scitivý diody to taky jde. a zapoj se stene jako ty co tam byli .pak by taky bylo dobrý si sehnat nepájivé pole http://blackhole.sk/files/images/pb240787.preview_0.jpg supr vec kdyz znecim experimentujesNik 555 píše:Jo to není špatnej nápad.. Takže skusim udělat ten poťák hlasitosti k výstupu a poťák na gain.. Ale jinak mam radost.. Sice to není bůh ví jaký zkreslení ale stejně mam z toho dobrej pocit![]()

No to rozhodně
kolik to tak může stát?
Jo a k tý svíticí diodě.. Mam tady jednu je to z přijímače pro bezdrátovou myš.. Tak co kdybych jí dal vedle týhle co tam je?
Jo a k tý svíticí diodě.. Mam tady jednu je to z přijímače pro bezdrátovou myš.. Tak co kdybych jí dal vedle týhle co tam je?
http://www.ges.cz/pajeni-plosne-spoje/n ... e/XMX.htmlNik 555 píše:No to rozhodněkolik to tak může stát?
ty si tam dal jen jednu diodu ? tak proto to ma mali zkdesleni . jo tu ledku tak zkus dát (tema diodama hodně ovlivníš ten výslednej zvuk)ale musis ju tam dal opacne nez je tam ta prvni diodaNik 555 píše:No to rozhodněkolik to tak může stát?
aby to serezavalo celou sinusovku a ne jen pulku tady je jeste popis k tý ledce http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ED.svg.png

mam tam jen jednu no.. Tim černym proužkem jsem jí dal nahoru (opačně proti zemy)
Teď nevim jestli tu svíticí diodu zapojim správně.. Když blbě tak se nic nestane?
Abych to mohl případně otočit víš...
Teď nevim jestli tu svíticí diodu zapojim správně.. Když blbě tak se nic nestane?
ten cernej prouzek oznacuje katodu tak jesli katodu tý první diody mas pridelanou k zemi tak katodu ledky das k anode ty prvni diody aby byla opacne pochopil siNik 555 píše:mam tam jen jednu no.. Tim černym proužkem jsem jí dal nahoru (opačně proti zemy)

JJ pochopil.. Mam tu dvě diody (červenou a zelenou) a nemůžu to 9V odpálit nějak..
Protože když jsem tu zelenou přiložil k tý baterce tak teď už nesvítí..
no jestli uz nesvítí tak se spálenáNik 555 píše:JJ pochopil.. Mam tu dvě diody (červenou a zelenou) a nemůžu to 9V odpálit nějak..

Ok.. Teď jsem zkusil připájet tu červenou k tomu drátku co a druhej konec k plechovce ale zvuk je stejný.. Asi je už taky odpálená.. Možná ještě zkusim vyndat nějakou ze starýho komba..
Hlavně si nevodpal všechny diody v bytě.Nik 555 píše:Ok.. Teď jsem zkusil připájet tu červenou k tomu drátku co a druhej konec k plechovce ale zvuk je stejný.. Asi je už taky odpálená.. Možná ještě zkusim vyndat nějakou ze starýho komba..
z comba raci ne jestli nanej chces jeste hratNik 555 píše:Ok.. Teď jsem zkusil připájet tu červenou k tomu drátku co a druhej konec k plechovce ale zvuk je stejný.. Asi je už taky odpálená.. Možná ještě zkusim vyndat nějakou ze starýho komba..

No už k tomu nemam dalekoOtis píše:Hlavně si nevodpal všechny diody v bytě.Nik 555 píše:Ok.. Teď jsem zkusil připájet tu červenou k tomu drátku co a druhej konec k plechovce ale zvuk je stejný.. Asi je už taky odpálená.. Možná ještě zkusim vyndat nějakou ze starýho komba..
Myslím že to combo už nebudu používat.. Je to nějaký starý Dimavery 10w..
To core88: Tak jsem tam přiletoval ten poťák jak jsi psal.. A funguje
Akorád že jako volume ale nevadí i tak je to fajn..
Edit: Jinak jsem přiletoval tu druhou diodu (uplně tu samou 1IN4148) a zkreslení je pořád stejný.. Divný
Akorád že jako volume ale nevadí i tak je to fajn..
Edit: Jinak jsem přiletoval tu druhou diodu (uplně tu samou 1IN4148) a zkreslení je pořád stejný.. Divný
když ste tu řešili ty diody,dá se nějak učit hodnoty,když mám doma hromadu diod???? všechny černý se zeleným proužkem,jen se lidí průměrem.....