Line6 M5 / M9 / M13
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Line6 M9
Wohmo: když už u toho budeš zkusil bys pls mrknout, co to je za efekty, které začínají v 1:00 a 1:30?
Teorge: Kolem 1:30 to bude skoro urcite Octoverb, kolem 1:00 to je nejaky divny tremolo, kazdopadne na to mrknu.
Kinx: Doufej, ze si pedalboard nezapomenu vzit ze zkousky domu
Kinx: Doufej, ze si pedalboard nezapomenu vzit ze zkousky domu
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
wohma-jak to dostáváš z M9 do kompu,když to nemá USB,něco sem četl,že to komunikuje přes midi.A co aktualizace to je taky nějak přes midi nebo jak?díky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Ja mam zvukovku Focusrite Saffire LE, takze pres ni. MIDI slouzi jen pro aktualizace a spravu presetu
Pripadne pro ovladani na dalku.
Eventualne bych to mohl pichnout do PODa, ale to mi prijde zbytecne
Eventualne bych to mohl pichnout do PODa, ale to mi prijde zbytecne
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No jo vlastně přes zvukovku,no to budu muset taky pořešit,dnes sem objednal M13 a pod xt live de do prodeje a tím pádem přijdu o zvukovku,ale to se vyřeší nákupem nějaký zvukárny,stejně sem chtěl,ještě ten USB kondezátorovej mikrák,kterej funguje i jako zvukovka,to mě asi bude stačit
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Re: wohma
nezapomen na me s tim growlerem pls 
Tak pedalboard mam doma, ale jsem dost utahanej, tak to mozna bude az zitra
Co chces konkretne slyset? Delsi tony nebo nejaky stupnice? Vyssi nebo nizsi polohy?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
urcite delsi tony, idealne od vseho neco. zajima me jak to zni aspon na drop D, vysky me ale zajimaji taky
pocitam ze rychle veci to bude zvladat v pohode kdyz to je digital, artikulace v nizsich polohach by me taky ale zajimala. treba delsi tony apak kousek nejakeho riffu s PM (jednotlive tony a kvintove powerchordy)
predem diky moc
predem diky moc
Tak na akordy a PM jsem sam zvedav 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak co?Wohma píše:Tak na akordy a PM jsem sam zvedav
Uz jdu na to, navsteva IKEA se protahla 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak jo, tady to je
http://gp.zahrobi.net/growler.mp3
Akorat mam pocit, ze to je uplne jinej efekt, nez jsi chtel, protoze je to ocividne urceny spis pro hru jednotlivych tonu, PM na vetsinu nastaveni nedela nic nebo spis zvuk dokurvi a cely je to takovy dost.. funky
Pochopil jsem to tak, ze M9 dekoduje frekvenci, na ktere hraju, a podle toho hraje veci ze svyho syntaku, protoze napriklad nebyl temer zadny rozdil mezi cistou a zkreslenou kytarou.
Nekde kolem pulky jsem zacal pracovat s pedalem, je to tam slyset, vetsinou jeden tahlej ton, u kteryho se relativne nahle meni charakter zvuku. V prubehu jsem se snazil menit nastaveni, aby bylo videt, co vsechno to dokaze, ale nejsem z toho moc chytrej.
Kdybys potreboval jeste neco, nevahej se zeptat
je to cely impro, takze vetsinou nejaky totalni nesmysl. Skoda, ze tam neni slyset, jak nadavam na potkany, kteri byli zrovna pusteni 
EDIT: Jeste me napada, ze kdyz mi posles nejakou nahranou linku, tak to tim muzu prohnat, abys mel porovnani vstupniho a vystupniho signalu.
http://gp.zahrobi.net/growler.mp3
Akorat mam pocit, ze to je uplne jinej efekt, nez jsi chtel, protoze je to ocividne urceny spis pro hru jednotlivych tonu, PM na vetsinu nastaveni nedela nic nebo spis zvuk dokurvi a cely je to takovy dost.. funky
Pochopil jsem to tak, ze M9 dekoduje frekvenci, na ktere hraju, a podle toho hraje veci ze svyho syntaku, protoze napriklad nebyl temer zadny rozdil mezi cistou a zkreslenou kytarou.
Nekde kolem pulky jsem zacal pracovat s pedalem, je to tam slyset, vetsinou jeden tahlej ton, u kteryho se relativne nahle meni charakter zvuku. V prubehu jsem se snazil menit nastaveni, aby bylo videt, co vsechno to dokaze, ale nejsem z toho moc chytrej.
Kdybys potreboval jeste neco, nevahej se zeptat
EDIT: Jeste me napada, ze kdyz mi posles nejakou nahranou linku, tak to tim muzu prohnat, abys mel porovnani vstupniho a vystupniho signalu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
naopak, to je presne to co se mi libi
jeste si to pak reampuju do zkreslenyho zesilovace, diky moc
predpokladam ze rychly useky not to zvlada v pohode? planuju hrat s kapelou treba prazaky od vyberu kde hraju ty klavesovy party a tam by se mi tenhle zvuk hodil, hned do toho intra
akorat teda davam 4 litry za jeden zvuk
)
btw jestli to funguje na tom principu co pises tak tam musi bejt vnimatelna latence ne?
akorat teda davam 4 litry za jeden zvuk
btw jestli to funguje na tom principu co pises tak tam musi bejt vnimatelna latence ne?
Latence tam ani prilis neni, spis to zni jako nabeh attacku toho syntaku. A alespon v mym pripade je to na hranici postrehnutelnosti, ale nejsem zadnej shredder 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Kinx, a neskusal si Synth-wah od Digitechu?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
zatim ne, ten umi taky takovehle zvuky?
Vcelku podobne, ukazky na stranke digitechu su verne:
http://www.digitech.com/flash/SynthWahDemo.php
a este tu su nejake ukazky:
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=150823
http://www.digitech.com/flash/SynthWahDemo.php
a este tu su nejake ukazky:
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=150823
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Tak dnes dorazila M13,neměl sem čas to vyzkoušet,první dojem ale je,že to vypadá ještě líp než na obrázku,jinak mě naštvalo,že k tomu nebyl českej manuál.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A kde jsi to kupoval? Na kytarách? Jestli jo tak jim zavolej a zbuzeruj je.panedge píše:Tak dnes dorazila M13,neměl sem čas to vyzkoušet,první dojem ale je,že to vypadá ještě líp než na obrázku,jinak mě naštvalo,že k tomu nebyl českej manuál.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja v Musiccenteru dostal ceskej navod, od K-Audia.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus