Cort Earth 200
Pravidla fóra
Cort Earth 200
Takže přímo na tuto kytaru jsem tu ještě vlákno nenašel, takže to snad nebude vadit. Chystám se pořídit Cort Earth 200 - http://www.musiccenter.cz/Cort-Earth200 ... e/:3:16572 tak bych se chtěl zeptat jak ji hodnotíte? Bude to zas o něco lepší než Earth 70. Případně jakou alternativ byste k ní doporučili?
Re: Cort Earth 200
Cort je jedna z nejlepších značek, kterou můžeš v této cenové kategorii mít - slušný materiál, dobré zpracování. Konkrétně tuto jsem v ruce neměl, ale Earth 70 je za tu cenu dobrá kytara a předpokládám, že toto bude zase o chlup lepší.
O jednom z těch levnějších cortů earth jsem napsal recenzi sem na fórum.
Jinak doporučuji předem vyzkoušet, navíc do nějakých 6000kč se blbě shání celomasiv a zde je napsáno, že to celomasiv je. Sice to nebude hrát jako mistrovský nástroj za desítky tisíc, ale rozdíl tam určitě bude cítit od polomasivů nebo celodýhových nástrojů.
Jinak doporučuji předem vyzkoušet, navíc do nějakých 6000kč se blbě shání celomasiv a zde je napsáno, že to celomasiv je. Sice to nebude hrát jako mistrovský nástroj za desítky tisíc, ale rozdíl tam určitě bude cítit od polomasivů nebo celodýhových nástrojů.
- ...EDGE...
Neni to celomasiv, masivni je predni a zadni deska, luby jsou dyhovane.
aha, ale na webu je tohle: "zadní deska a boky: mahagon masiv"...EDGE... píše:Neni to celomasiv, masivni je predni a zadni deska, luby jsou dyhovane.
Takže je v pohodě? Říkal jsem si právě zda vzít tuto nebo Earth 70?
Vyzkoušej a uvidíš... lepší by měla být ta 200...
navíc, pokud ti nevadí esteticka kytary, zkusil bych se optat na tohle: http://www.musiccenter.cz/SALE-Cort-Ear ... e/:3:40126
Pokud to je jen chyba laku a nejde to až do dřeva, tak to nebude moc vadit...
Mimochodem, moje cortka á taky vadu laku, má ho asi ze čtvrtiny těla lesklej, ale jinak má být [a dokonce je] matnej.
navíc, pokud ti nevadí esteticka kytary, zkusil bych se optat na tohle: http://www.musiccenter.cz/SALE-Cort-Ear ... e/:3:40126
Pokud to je jen chyba laku a nejde to až do dřeva, tak to nebude moc vadit...
Mimochodem, moje cortka á taky vadu laku, má ho asi ze čtvrtiny těla lesklej, ale jinak má být [a dokonce je] matnej.
- ...EDGE...
Na ofic. strance a kytarach.cz je to tak jak jsem psal ja, tomu bych asi veril vicPikus píše:aha, ale na webu je tohle: "zadní deska a boky: mahagon masiv"...EDGE... píše:Neni to celomasiv, masivni je predni a zadni deska, luby jsou dyhovane.
Jak praví Edge.Přední a zadní deska masiv.Luby dýha.To už byste toho chtěli moc za ty prachy 
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Já mu věřím... jenom nevím, proč to tam pak píšou...macantini píše:Jak praví Edge.Přední a zadní deska masiv.Luby dýha.To už byste toho chtěli moc za ty prachy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Protože to dobře vypadá, když to je celomasiv a je to tak levné... Nicméně luby jsou opravdu laminované.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no, ale to pak jsou nekalý obchodní praktiky... nicméně, dost OT...Nero píše:Protože to dobře vypadá, když to je celomasiv a je to tak levné... Nicméně luby jsou opravdu laminované.
- Nero
- Rádce
No to samozřejmě jsou. Ale pak na to taky můžeš nahlížet z druhé strany, že to vzniklo jen jako nedopatření a chyba při psaní popisků. Nicméně, jak se sám můžeš přesvědčit, na kytarách.cz to je správně, takže já mám klidné svědomí 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
A Nerousku, neporadime mu jeste Washburna jako alternativu kdyz ho mame tak radi? 
To srovnání s Washburnem by mě taky celkem zajímalo. třeba s Washburnem D10. Srovnával to tu někdo?...EDGE... píše:A Nerousku, neporadime mu jeste Washburna jako alternativu kdyz ho mame tak radi?
- ...EDGE...
Myslim ze Nero, a myslim ze u nej Washburn vyhral. U me jen vim, ze vyhral oproti te levnejsi Cortce (70)
Tak to jsem zvědav, která u něj vyhrála, třeba sem napíše.
- Nero
- Rádce
No, což o to, Nero sem napíše, ale nevím, jestli pomůže...
Jde zhruba o to - můžu nějak tak porovnat D10 a Earth 200, na oboje jsem hrál, ale nikdy jsem neměl možnost je porovnat face to face. Co se týče zpracování, tak si ty nástroje v ničem nezadají, oboje to jsou velmi slušně postavený kytary, dle mého spolehlivý.
Rozdíly bych viděl ve zvuku, a to je podle mě subjektivní věc. Washburn mě bavil o něco víc. Nedokážu říct proč a v čem, ale bavil mě o něco víc než ta Cortka. Ten zvuk mi přišel o něco komplexnější, bohatší. Ty corty nezní špatně, ten zvuk sám o sobě zní dobře, ale přijde mi lehce vykuchanej. V konkurenci dalších 2 kytar, které budou mít plnější zvuk, se ty Earthy podle mě tolik neprosadí.
Shodou náhod jsem dnes byl na kytarách.cz a mj. jsem si vzal do ruky elektrifikovanou Earth 70 a i tu nižší verzi AD850 nebo jak to jmenuje. Ty kytary samo o sobě hrají moc hezky, ale něco jim chybí. A to něco je pro mě jako pro člověka, který se poměrně často dostane do skupiny 4 zároveň hrajících kytaristů docela zásadní. Bez plného zvuku se prostě ten nástroj neprosadí.
Jde zhruba o to - můžu nějak tak porovnat D10 a Earth 200, na oboje jsem hrál, ale nikdy jsem neměl možnost je porovnat face to face. Co se týče zpracování, tak si ty nástroje v ničem nezadají, oboje to jsou velmi slušně postavený kytary, dle mého spolehlivý.
Rozdíly bych viděl ve zvuku, a to je podle mě subjektivní věc. Washburn mě bavil o něco víc. Nedokážu říct proč a v čem, ale bavil mě o něco víc než ta Cortka. Ten zvuk mi přišel o něco komplexnější, bohatší. Ty corty nezní špatně, ten zvuk sám o sobě zní dobře, ale přijde mi lehce vykuchanej. V konkurenci dalších 2 kytar, které budou mít plnější zvuk, se ty Earthy podle mě tolik neprosadí.
Shodou náhod jsem dnes byl na kytarách.cz a mj. jsem si vzal do ruky elektrifikovanou Earth 70 a i tu nižší verzi AD850 nebo jak to jmenuje. Ty kytary samo o sobě hrají moc hezky, ale něco jim chybí. A to něco je pro mě jako pro člověka, který se poměrně často dostane do skupiny 4 zároveň hrajících kytaristů docela zásadní. Bez plného zvuku se prostě ten nástroj neprosadí.
PetrPeter 1975 - 2008
Přece jenom mi to nedá, vím, že už asi moc otravuju, ale ještě bych se chtěl zeptat, jak je na tom ta elektrifikovaná séríe MR od Cortu.
- Nero
- Rádce
Jaký model? Mezi takovou MR100 a MR710 je docela rozdíl... Tak či onak, musím říct že tahle série mě moc nezaujala.
Jak je pro tebe důležitá elektrifikace? Já bych se jí spíše vyhábal, pokud to není vyloženě nutnost. Buď ušetříš, nebo za daný peníz koupíš lepší nástroj. A piezo snímání nebo el.mag. snímač do ozvučného otvoru se dá dodělat vždy.
Jak je pro tebe důležitá elektrifikace? Já bych se jí spíše vyhábal, pokud to není vyloženě nutnost. Buď ušetříš, nebo za daný peníz koupíš lepší nástroj. A piezo snímání nebo el.mag. snímač do ozvučného otvoru se dá dodělat vždy.
PetrPeter 1975 - 2008