Line6 M5 / M9 / M13
Pravidla fóra
Re: Line6 M9
Kupoval sem v Muzikantovi,na kytarách to neměli skladem,no nic zejtra tam napíšu,nebo cinknu ať mě ho dodaj
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kdyby te odpalkovali, tak zkus napsat do toho K-Audia.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jo jasný,docela se divím,že i anglickej návod je nějakej malinkej oproti pod xt.Je to jen taková knížečka ve 4 jazycích a je tam v podstatě jen popis a jak to máš připojit.
Edit:Wohmo prosím tě připadám si trochu jako pako,ale koukám,že těch připojení je nakreslenejch víc,ale to moje klasický ne.Čili když chci jet klasika-Kytara-M13-Vox-tak kytaru prdnu do M13-Input L(mono) a z M13 kabel Output L(mono) do Inoutu komba že jo?
Edit:Wohmo prosím tě připadám si trochu jako pako,ale koukám,že těch připojení je nakreslenejch víc,ale to moje klasický ne.Čili když chci jet klasika-Kytara-M13-Vox-tak kytaru prdnu do M13-Input L(mono) a z M13 kabel Output L(mono) do Inoutu komba že jo?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
jo 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Na svoji omluvu musím říct,že sem po noční,skoro sem nespal a sem nachcípanej jako prase,ale i tak je to na pováženou já vímWohma píše:jo
Do zitrejsiho poledne prijimam pripadne requesty na nahrani jeste nejakych zvuku, odpoledne mame zkousku a M9ku necham ve zkusebne 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ale stejně se divím - teda ono to tam bylo napsaný, že to bylo kvůli penězům i tak na krev - žes nevydržel bez jídla až do M13. K tomu Englovi by to asi bylo super, protože mohl být preamp Engla ve smyčce M13, to by se mi hodně líbilo... M9 tohle ještě neumí a je to IMHO pro mne hodně podstatná a super vlastnost M13.
Wohma-co kdyby si tenhle topic přejmenoval na M9/M13,myslím,že to je skoro stejný a budu sem moc psát i já svoje zkušenosti,popř. někdo další
Presne to me dneska napadlopanedge píše:Wohma-co kdyby si tenhle topic přejmenoval na M9/M13,myslím,že to je skoro stejný a budu sem moc psát i já svoje zkušenosti,popř. někdo další
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Re: Line6 M9 / M13
Tak moje první zkušenost s M13-musím říct,že mě kvalita efektů přijde lepší než třeba u pod xt,kterej sem měl předtím,možná je to placebo z novýho výrobku,nebo si to líp rozumí s mým kombem,nebo je to fakt lepší.Každopádně mi moc vyhovuje to,že to je pedalboard a ne multiefekt.Dál mi vyhovuje to,že si můžu dát dva delaye za sebe(popř. kolikrát chci).Z bloku distortion se mi hodně líbí boost/comp,ve spojení se stratem fakt paráda,tubescreamer je od Line6 už klasika.Hodně příjemná záležitost je octoreveŕb.No a looper to je kapitola sama pro sbe.Dneska sem s ním blbnul asi 2 hodiny.Chvíli mi trvalo,než sem přišel na to jak to lupovat,aby to hrálo souvisle tak jak potřebuju,ale ca po 20 minutách už to jelo tak jak má.Takže sem z toho úplně nadšenej,spíš vydřenej
Jediný mínus ,který se mi nelíbí je-že třeba při nastavení přesnejch časů delayů nejde nastavit přesnej čas,kterej chci-teoreticky to de,ale když chci třeba 418 ms tak ty kolečka sou moc citlivý,kterejma se to nastavuje a já se motám v rozpětí 400-430 ms.Ale samozřejmě se to dá natapovat a taky každej tak přesnej čas nepotřebuje.
Využil bych to, kdyby to bylo v rackový verzi... nevíte, jestli něco takovýho nechystaj? On je celkem vopruz chodit z rackový vysílačky dopředu analogem a zase zpátky, potenciálně pak do druhý části ještě jednou... Takže kdyby byla M9/M13 v racku, tak o tom hoooodně uvažuju...
Jo a ještě jeden dotaz... Na fóru Line 6 jsou nějaký zmínky o tom, že je to nepoužitelný jako MIDI kontrolér, protože to vysílá příkazy se zpožděním - skoro to vypadá, že nejprve si to nastaví sebe a až je vše OK, pošle signál Program Change dalším, to asi bude v budoucnu řešeno firmwarem, ale nezkoušeli jste to?
S MIDI bohuzel neporadim.
Co se tyce nastavovani presnych casu - tohle me HODNE stve u nastavovani Pitch Shiftu, furt jezdim sem a tam nez nastavim presne 12.0 apod.
Pritom na 12 a 24 by podle me mel fungovat snap. Snad to vyresi v dalsim FW.
Co se tyce nastavovani presnych casu - tohle me HODNE stve u nastavovani Pitch Shiftu, furt jezdim sem a tam nez nastavim presne 12.0 apod.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Cybermuf-já taky s midi neporadím,nevím o tom noc..
Wohma-no mě to přišlo úplně divný,sem si říkal,jestli na to není nějakej grif,jakože se točí jemně nebo tak,ale nic no,smůla.Ale jinak sem z toho úplně odvařenej,dneska po hodně letech sem hrál v kuse snad 4 hodiny,ani cigáro sem si nedal
Wohma-no mě to přišlo úplně divný,sem si říkal,jestli na to není nějakej grif,jakože se točí jemně nebo tak,ale nic no,smůla.Ale jinak sem z toho úplně odvařenej,dneska po hodně letech sem hrál v kuse snad 4 hodiny,ani cigáro sem si nedal
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Hm... Hodně lakavá věcička. M13 i M9 se mi moc moc líbí. Hlavně koncepčně, že to není blbej mulťák, takže žádný save and deep diving jak řikaj kluci z Line6...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
aby taky nefachcil, kdyz "original" EX-1 je Bespeco s logem Lejno6, a samozrejme 3x drazsiWohma píše:V zasade by mel fungovat jakykoli volume nebo expression pedal s impedanci 10-25kOhm. Ja pouzivam Bespeco VM10L za 400Kc a fachci to dobre
vcera sem to nahodou objevil pri studiu obrazku
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
To Wohma, jak Bespeco zapojuješ, prosím?
Kratkou propojkou, do toho EXP1 vstupu nebo co to je. Uprimne vubec nechapu, na co se ptas 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ahoj,
na vysvětlenou - doteď jsem nepoužíval efekty ani volume pedál. Jednou z inspirací k nákupu M13 bylo mimochodem i Tvoje zdejší vlákno. Koupil jsem i stejný pedál a nepochopil jsem jak ovládat jiný parametr než volume. Měl jsem za to, že expression pedál se přípojí přímo k M13 do jednoho ze dvou vstupů EXP a hotovo. Zmátlo mě že z Bespeca vede kabel s jackem, tak jsem ho zapojil do kytary a z outputu Bespeca jsem šel do EXP 1 na M13. V set upu jsem přiřadil EXP vstup k patřičným Fx. Pak jsem zkusil i efektovou smyčku M13. V obou případech jsem dokázal (bez dalšího nastavení) ovládat jen hlasitost. Mohl bys, prosím,
popsat přesně správné zapojení a případné nutné nastavení? Omlouvám se za efektovou negramotnost. Nějak začít musím.....
Dík.
na vysvětlenou - doteď jsem nepoužíval efekty ani volume pedál. Jednou z inspirací k nákupu M13 bylo mimochodem i Tvoje zdejší vlákno. Koupil jsem i stejný pedál a nepochopil jsem jak ovládat jiný parametr než volume. Měl jsem za to, že expression pedál se přípojí přímo k M13 do jednoho ze dvou vstupů EXP a hotovo. Zmátlo mě že z Bespeca vede kabel s jackem, tak jsem ho zapojil do kytary a z outputu Bespeca jsem šel do EXP 1 na M13. V set upu jsem přiřadil EXP vstup k patřičným Fx. Pak jsem zkusil i efektovou smyčku M13. V obou případech jsem dokázal (bez dalšího nastavení) ovládat jen hlasitost. Mohl bys, prosím,
popsat přesně správné zapojení a případné nutné nastavení? Omlouvám se za efektovou negramotnost. Nějak začít musím.....
Dík.