Slidování (Layla solo)

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Slidování (Layla solo)

Příspěvek od Rainmaker »

|---------------------------------------------------------------------|
|--/14-14-14--/14-14-14--/14-14-14--/14-14-14-12-10-------------------|
|--/14-14-14--/14-14-14--/14-14-14--/14-14-14------- 12p10-12-12-12~---|

na videu to Eric hraje v čase ccca 3:41 vpodstatě posouvá z cca 12 na 14 pražec prsty ve velke rychlosti a do toho ještě větší rychlostí dává uhozy trsátkem .)
by mě zajímalo ! je to nějak daný z jakýho pražce slidovat ?s timhle tabem jsem se už parkrat setkal a většinou jsem vynechal tu notu/tab nebo ji zahral "čistě" .....
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Slidování (Layla solo)

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak když se na to podíváš tak to hraje od 13. pražce. Klasická bluesová věc. Musí tam být slyšet ten přechod. V tom je ten vtip. :)
A v tom tabu je to podle mě špatně. Hraje tam:

Kód: Vybrat vše

E|-----------
H|--12-s-13--
G|--13-s-14--
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono v podstatě u těchle licků jsou dvě možnosti, jak to zahrát. Buď na daný tón vyjet tak nějak naslepo z libovolného pražce, což odpovídá tomu tvému tabu. Nebo to zahrát "čistěji", tedy ten slide začít na daném pražci a skončit na daném pražci, jak píše Smrťák.

Každý způsob má malinko jiný zvuk a hodí se na jiné věci. Důležité opravdu je, aby ten výjezd byl pořádně slyšet. A teda taky se přikláním k tomu, co píše Smrťák, ten tvůj tab je poněkud zjednodušený.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Když to hraješ rychle, je jedno odkud sliduješ, ale většinou se to stejně ozve až o pražec pod tím tónem, protože tam tím trsátkem tak rychle nehrábneš.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Spíš bych řekl, že když sliduješ rychle, tak to může být někdy jedno, protože se to může ozývat tak, jak píšeš. Ale i u rychlých slidů by člověk měl umět hrát tak, aby bylo poznat (pokud to je žádáno), z jakého tónu se vyjíždí a na jakém tónu se končí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“