Struny na SG... tvrdost

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Gobak

Struny na SG... tvrdost

Příspěvek od Gobak »

Mám dotaz:
Jsem zvyklý hrát na hybridy Ernie Ball 10 od dob, kdy jsem si koupil LP od Ibaneze).

Koupil jsem si nedávno SG (Gibson Special) a připadá mi, že by tahle kytara snesla ještě tvrdší potah. Jako dlouholetý uživatel strun tvrdosti 12 na akustice myslím, že nebudu mít problém je umačkat, ale četl jsem dost názorů, že tahle tvrdost je už dost řezničina. Hraju standardní E ladění.

Předpokládám, že kytara dostane víc spodků s tvrdším potahem, ale co se stane s výškami? Máte někdo zkušenost?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
...EDGE...

Re: Struny na SG... tvrdost

Příspěvek od ...EDGE... »

Na SGcku (ikdyz jen levne kopii) jsme mel jedenactky, ty mi vyhovovaly, dobre se vytahovaly a i mela kytara vyrovnany zvuk, ted mam desitky a s nimi zni na stejny EQ dost ostre, s dvanactkami se mi zvuk libil dost, hlavne na takovy ten bluesovy ton, kde hodne hraje drevo. Pak jsem mel desitky hybridy a ty mi vyhovovaly asi nejvic, dobre se bendovaly vysky a basu bylo dost.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

He, já mám ted na kytaře s LP/SG menzurou (moje Ibanezka) natažený struny 11 - 54, to je teprve řezničina :mrgreen: (A ano - ladím ve standard E...)

Jestli ti 10 nestačí, tak vyzkoušej třeba hybridy 10/11 nebo rovnou 11 a uvidíš, jak to půjde...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Bacha na bendy. Mně se třeba na mé kytaře líbí zvuk jedenáctek, ale neutáhnu je dostatečně přesvědčivě, tak jsem používal hybridy a nakonec, když jsem je jednou nesehnal, jsem si na regulérní desítky docela zvykl a zůstávám u nich. Pokud chceš hutné spodky a hodně benduješ dráty, určitě kup hybridy.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já mám stratovskou menzuru a přešel jsem teĎ nedávno na Power slinky 011ky :-) hodně tahám, ale nemám s tím velký problém - sice jsem si chvíli musel zvykat, než jsem od boku střílel ty kritické bendy o čtyři půltóny (taky že jsem se trochu obával, že už to neutáhnu :-D ), ale zvykl jsem si a jsem s nimi moc spokojený

ještě doplním, že hraju ve standartu a drop D

012 bych bez podladění minimálně o půltón ale nedal

na LP/SG menzuru bych se toho vůbec nebál, přecejen je to kratší menzura, čili se budou zřejmě zdát měkčí :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Na SG se mi nejvíce osvědčily hybridy 10.-52.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Díky klucí. V podstatě tam mám potah, který jste jmenovali všichni (hybrid 10-52), možná až budu mít chuť ladit oktávy a dohmat, zkusím tvrdší sadu, ale teď se nejdřív naučím hrát :? .
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“