Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampová komba na doma

Příspěvek od Bummer »

Fade píše:
Bummer píše:Tak to mám asi zázračný přístroj. Sice to tavím, ale alespoň jsou na tom slyšet všechny chyby (vždycky odcházím se špatnou náladou, jak mi to zas nešlo :D) a ten zvuk je pak také silně neokoukaný. A proti bicím i druhé kytaře je to i s 1x12" v pohodě.

Až budu při penězích, tak se poptám třeba pana Hockeho, jestli by mi k tomu nepostavil silnější konec a bude i čistý zvuk. :)
To mate spise zazracneho bubenika :)
Bubeník do toho docela řeže. To spíš ta zkušebna je krásně vytlumená. Na všech stěnách a v oknech je 10 cm takového zvláštního (nehomogenního) molitanu, strop je snížený (jsou tam takové ty volně ležící sádrokartonové desky) a bubeník má za sebou pyramidky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak to bude spis pretlumena, hlucha :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robo.n.x12 »

Zdravím...snad nevadí, že to píšu sem.
Přemýšlím o tom, že bych si o prázdninách pořídil nové kombo, důvodů je víc-hlavně kapela = s 15W trandem Crate to ve zkušebně nebude moc good , další důvod je taky zvuk, chtěl bych od toho už trochu víc...
Co si myslíte o tomhle kombu, vlastníte ho někdo ?? http://kytary.cz/vox-vt30/HN101811/ Jak je na tom pololampa se zvukem oproti celolampovému kombu? Bude 30 W polol. ve zkušebně stačit?
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

u pololampy bych bral stejnou wataz jako u trandaku, 30W je docela malo, pokud nejste hlucna kapela a jsi sam kytarista tak by to mozna s bidou stacilo ale radsi bych mrknul po necem od 50W
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

A jaký je u pololampy zvuk oproti trandu, nebo lampě?? Já jsem na lampu hrál jednou v životě (a na original japonský ESP- nádhera :) ) a s trandem se to nedalo srovnat...
U lampy je prý taky s vzrustající hlasitostí lepší zvuk, jak to je u pololampy?
EDIT: Bude to stejně až tak v červenci, rád ale vybírám a vůbec se nebránim bazaru, ted jsem tam viděl Peavey Valveking 112 za 5000...bývají tam tak dobré nabídky často?
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jde o to, ze kdyz ohulis celolampu, zacnou koncove lampy pekne kreslit a cely zvuk se jaksi otevre, zni to lepe nez kdyz sni hrajes na 1/10..kdezto kdyz takhle prehulis trandak tak je to hnus..pololampa ma v predzesilovaci jednu lampu, ale konec ma porad tranzistorovy..pololampa muze byt o trosku vice dynamictejsi nez trandak ale podle me zadny velky skok to neni..vk kolem 6k tam byvaji
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Tak si asi počkám na nějakou výhodnou VK :) ...50 W lampa už do zkušebny a do menšího klubíku stačí že?
Tenhle zesilovač se hodí spíš na tvrdší hudbu mám pravdu?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

urcite staci..gainu to neco ma, ale myslim ze zahrat se na to da secko. co hrajes ty?
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Hard rock až metal , max něco jako Any means necesary od Hamerfall, žádnej ultra hustej metal :D
Ale taky si rád zahraju něco pomalýho - třeba blues, nebo starší věci od Hendrixe :)
xaero

Příspěvek od xaero »

robo.n.x12 píše:U lampy je prý taky s vzrustající hlasitostí lepší zvuk, jak to je u pololampy?
Jak u pololampy tak u tranďáku je taky lepší když se malinko vytaví.
Při pokojové hlasitosti to prostě nehraje tak dobře jako při zkušebnové.....
U pololampy mi to ale přijde malinko znatelnější.
Oproti lampě jsou tam ale stejně ty rozdíly mezi vybuzeným a nevybuzeným zesilovačem o dost menší.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

sak si toho vk zkus v obchode a uvidis
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Až bude možnost, rozhodně to udělám :)
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

Jen přidám takovej malej tip k tématu. Ve výběru ani není... peavey nanovalve.
Měl jsem možnost ho porovnat s ibanez valbee a co se samotnýho zvuku a reakce na hru a "živosti" týče, na plný čáře to vyhrálo. Zas na druhou stranu, je to jen na čistej, takže pokud chce i zkreslenej je potřeba před to píchnout preamp nebo to něčím nakrmit.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to nanic :D zatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...

vše je popsano v tomhle Threadu na upravu crate V5ky
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

rudie píše:Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to nanic :D zatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...

Já myslím, že je lepší použít uši než oči.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

bubucci píše:
rudie píše:Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to nanic :D zatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...

Já myslím, že je lepší použít uši než oči.
Takže to hraje v poho? doufam že jo :) pozitři ho budu mit doma....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Co teď mezi malými lampáči frčí? Od založení tohoto tématu už uběhla dlouhá doba, když si vezmu, že tehdy toho moc dostupného nebylo. Trh byl docela jiný. :)
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

wikxzen píše:Co teď mezi malými lampáči frčí? Od založení tohoto tématu už uběhla dlouhá doba, když si vezmu, že tehdy toho moc dostupného nebylo. Trh byl docela jiný. :)
To jo :D před par lety takový prcek nebyl skoro ani jeden
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nejvíc asi ty Blackhearty nebo co to tu snad každý doporučuje a myslím, že i ty malé VHT mají docela úspěch. Já používám lampové kombo na cvičení asi měsíc a je to hodně velký rozdíl, navíc když je to class A s EL84, tak to neodpustí vůbec nic. Ve zkušebně mi pak příjde, že pittbull hraje úplně sám :D
Jednu věc ale pořád nechápu, na co davají to těch komb 12“ repro? To při rozumné domací hlasitosti prostě nevybudíš...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To je pravda. Můj Ampeg J12T s tím jejich 12" reprem je jedno z nejhlasitějších "15tiwatovek". Hlasitostí za 2-3 už mě z toho bolí hlava a teprve za 5kou to začne kreslit tak, jak bych si přál, jenže to mi pak vše okolo drnčí, včetně elektronek v kombu. :D Ale stejně to kombo mám strašně rád. I když je výbavou dost chudé. Zvuk má pořád vynikající.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“