Přestříkání

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Enzom
Kontaktovat uživatele:

Přestříkání

Příspěvek od Enzom »

Co myslíte??? jak by dopadlo kdybych obyčejným sprejem přestříkal kytaru? nalakovanou.. dopadlo by to hodně špatně? :D
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestříkání

Příspěvek od McKozias »

urcite bys nedal jednolitou vrstvu sprejem, to jde hoooodne spatne...a pokud bys to nezalakoval nejakym ochranym lakem, tka bys osoupal(olestil) jak bys na to makal..a taky enni dobre kdyz je na kytare xxx vrstev laku..pokud chces prelakovat komplet celou kytaru, tak je ais nejlepsi cesta cely stary lak komplet seskrabat, az na drevko, smirglovat smirglovat a smirglovat, kitovat a zase smirglovat..a pak asi zkusit pozadat nekoho od laku at ti to veme pistoli..udela ti krasnou tenkou jednolitou vrstvu a mas to
Enzom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enzom »

fajn.. asi to tak bdue lepsi :D
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nebo to nemusis davat do te lakovny a zkusit to tim sprejem, ale chce to hodne vrstev a tenkych aby ti to udelalo celistvou zrcadlovou plochu a potom to jesdte nekolikrat prejet bezbarvym lakem aby se ti neseskrabala ta barva...vlastni zkusenost, delal jsem na kytare swirling, mam ho teda pekne prasacky, bezbarvym lakem jsem delal tak 10 vrstev a mam to pekne krabate, ale nechce se mi do prevystavby, mozna az budu mit dalsi kytaru a hodne casu :D
Enzom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enzom »

jo to swirling je pekny.. takovy vzdycky originalni.. :D ale nemam tuseni jak se to dela.. ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

je to hodne jednoduche, myslim zetady an foru je navod, nebo staci dat how to guitar swirl na yt, je tam par dobrych videi
Enzom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enzom »

http://www.youtube.com/watch?v=1cY4LXZqX-w napr.. ty barvy toje naky inkoust ne? ze se to drzi nad vodou... ale vypada to moc pekne
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jsou to olejov barvy(ty co s epouzivaji na "olej na platne" :D ) ale musis je hooodne naredit...jinac ti udelaji takove bubliny a klesnou ke dnu..ale kdyz je dobre naredis tak mas vyhrano, pak uz jen cekas co ti ztoho vyleze
woro90

Příspěvek od woro90 »

Hlavně pak nezapomeň před vytažením kytary z vody sebrat zbytek barvy z hladiny.

Jinak se sprejem mám bohaté zkušenosti, i na kytaře, rozhodně to chce sundat původní lak. Při té příležitosti není od věci vyčistit a zarovnat lože krku, pokud máš šroubovaný. Také stojí za to nechat to dřevo proschnout, pokud je to nějaká levná čína. Mojí kytaře to dost prospělo. Dostala dvě vrstvy žlutého akrylu, je přes to při detailním prozkoumání trochu vidět kresba dřeva, a na to lesklý lak. Bohužel jsem ale dostatečně nezatmelil póry na okrajích, kde je dřevo říznuté přes vlákna, a tam se mi to všechno vsáklo. Takže postup: Obrousit původní lak až na plnič (u rovných ploch možno i pásovou bruskou, ale chce to cvik a přesnost), přes plnič se probrousit ručně až na dřevo, nejlépe smirkovým papírem na desce, pak vybrousit do hladka. Zakrýt lože krku a dutiny maskovací páskou. Nanést nový plnič a jemným smirkem vybrousit až na dřevo. Pro jistotu opakovat. Nanést základovku (pokud je potřeba), tenké matné vrstvy. Na ni po zběžném proschnutí tenké matné vrstvy barvy, poslední vrstvu tlustou, mokrou, aby se slila do hladké plochy. Po zavadnutí stříknout lesklý lak, ve slévajících se vrstvách, poslední opět jednolitou, hladkou. Nechat schnout. Ještě nechat schnout. Nechat to být, i když už je to tvrdé. Nechat schnout. Opakovat předchozí čtyři kroky. Pak opatrně leštit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“