oprava krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
cosotrax

oprava krku

Příspěvek od cosotrax »

zdravím. mam tady krk ze stratu, nektere prazce jsou ale trosku vic sjete a chtely by vymenit.. u slovenskeho soller guitars jsem si sehnal prazcovy drat. ale zajimalo by me jak ho vymenit ? dale bych chtel upravit hlavu (ta cast kde jsou mechaniky, doufam ze jsem to nazval dobre : hlava) chtel bych neco ve stylu kytar jackson. da se to nejak upravit ? popr. jak? :) diky zatim jsem lamicka tak se me nesmejte :oops:
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: oprava krku

Příspěvek od Hegrik »

ahoj....neměl by jsi lepší zajít ke kytaráři a nechat si to přepražcovat pořádně? Obávám se že z hlavy na stratocastra Jackson neuděláš :D
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

ne nebylo by lepsi .. u nas si uctuje 100 kc za jeden prazec a nikam to posilat nebudu.. mam jich 22... za 2500 muzu mit novy krk ktery bude rucne delany.. jak to z toho mam vytahnout ?

jinak asi to predelam na styl ibanezu tu hlavu .. to bude lehci
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no já taky nejsem vůbec velkej profík ale podle mě když si to uděláš doma tak to nikdy nebude hrát tak pěkně...jenže kilo za pražec je strašná pálka :?
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

a proc by ne ? spousta lidi si delala doma kytary ... i na yt to je
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já jsem pražece vytahoval tak, že jsem použil dvě ostrá dlátka a na kraji prazce jsem je opatrně zasunul mezi hmatník a hranu pražce. .A poté jsem oběma dlátky páčil mírně a jemně nahoru. Je nutné to dělat pomalu a postupně. Možná se ti stane, že se ti odštípne i kousek hmatníku. to se dá potom opravit zakitováním tmelem z dřevěných pilin. Není to nic co by se nedalo zvládnout, ale není to taky úplně snadný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

cosotras - kolikrát jsi přepražcovával krk, hrdino? A ručně dělaný krk za dva a půl mi ukaž. :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

aivn86 píše:Já jsem pražece vytahoval tak, že jsem použil dvě ostrá dlátka a na kraji prazce jsem je opatrně zasunul mezi hmatník a hranu pražce. .A poté jsem oběma dlátky páčil mírně a jemně nahoru. Je nutné to dělat pomalu a postupně. Možná se ti stane, že se ti odštípne i kousek hmatníku. to se dá potom opravit zakitováním tmelem z dřevěných pilin. Není to nic co by se nedalo zvládnout, ale není to taky úplně snadný.
diky moc. chapu ze to neni snadny ale nejak to zvladnu
Atkins píše:cosotras - kolikrát jsi přepražcovával krk, hrdino? A ručně dělaný krk za dva a půl mi ukaž. :lol: :lol:
zatim ani jednou.. ptam se tady na to jak se do dela abych to nepo*ral hrdino. a ten krk nekde jsem to tady cetl na foru, ze v bachu nebyli schopni sehnat krk za dlouhou dobu tak si to nechal udelat u nekoho rucne
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Atkins píše:cosotras - kolikrát jsi přepražcovával krk, hrdino? A ručně dělaný krk za dva a půl mi ukaž. :lol: :lol:
Hele trošku brzdi. To že to není úplně jednoduché víme všichni. A to i autor tématu. S tím do toho taky jde. Takže jestli se mu to podaří nebo ne záleží na něm. Pokud nemáš nic kostruktivnějšího co by jsi k tomu řekl, tak nemusíš psát nic.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
woro90

Příspěvek od woro90 »

Úplně nejlepší bude, když pošleš fotku, jestli to vůbec potřebuje přepražcovat. Možná tomu bude stačit přebroušení, což je podstatně levnější než přepražcování.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

nemam tady fotak. ale skoro vsecky prazce jsou vybrousene od vytahovani strun a jsou tam doliky od toho
woro90

Příspěvek od woro90 »

cosotrax píše:nemam tady fotak. ale skoro vsecky prazce jsou vybrousene od vytahovani strun a jsou tam doliky od toho
To jako do úrovně hmatníku? Tu fotku jsem chtěl, aby se z ní dalo vyčíst, jak hluboko jsou vymleté, jestli tam po přebroušení zbyde ještě dost materiálu, ne abych viděl že je to opotřebované tam kde se to používá :roll:
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

asi tak 1/3 toho prazce je vybrousena
woro90

Příspěvek od woro90 »

cosotrax píše:asi tak 1/3 toho prazce je vybrousena
To nech přebrousit.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Asi nejlepší seriál o pepražcování je tu:
http://www.youtube.com/watch?v=tka_BQ_t ... re=related
Je toho asi 22 dílů. Něco dělá moc zdlouhavě, a třeba zaoblování hran hmatníku mezi pražci je taky proti mému gustu.
Pokud tohle nastuduješ, můžeš začít přemýšlet, jestli to zvládneš.
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

diky chlape .. tohle je presne to co hledam.. jeste mam otazku jednu

mam tu humbucker.. jde z neho > cerveny,bily (spojeny s cervenym),zeleny a stineni .. co mam kam zapojit ? chci volume,tonovou clonu a prepinac na rozepinani z humbuckeru na single
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

tak na schémata zapojení snímaču se mi osvědčila tahle stránka..najdeš si tam snad všechny zapojení

http://rmpickups.cz/schema.html
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

jj tam jsem se dival.. ale neni tam na 1x hb + vol + tone + prepinac mezi civkami v HB.. a navic nesedi barvy kdybych dal 1x hb + volume ...
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no tak sem to překreslil a podle mě by to mělo bejt takhle
ggg.GIF
cosotrax

Příspěvek od cosotrax »

obevil jsem dalsi kabel.. takze ted mam spojeny cerveny a bily, zeleny a cerny a stineni.. stineni vim kam.. to ostatni ne
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“