Znáte? Používáte? Doporučujete? Byl mi nabídnut nátrubek Zottola 64B, podle parametrů by to pro mě měla být vhodná velikost na vyšší polohy, a pár američanů o nich tvrdí že jsou pohodlné, ale to je asi tak jediné co o tom vím.
Doufám že některý z mála zdejších trumpetistů alespoň tuší, dost by mě to zajímalo, zahraju si na to nejdřív za týden... Předem děkuji za jakýkoli příspěvek, je nás tu málo...
Nátrubky Zottola
Pravidla fóra
Nátrubky Zottola
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Re: Nátrubky Zottola
Zdravím!Nátrubek Zottola,já osobně,nepovažuji za dobré řešení.Pocházím z Bystřice nad Pernštejnem a musím podoknout,že celé generace trumpetistů u nás byly "odkojeny " na kopiích nátrubku Zottola 62B.Tyto nátrubky mají velmi pohodlný rantlík a malé hrdélko,které ústí do stopky.Zvukově jsou tyto nátrubky již překonány.Já sám vlastním 3 kopie Zottola 62B.Co mi na tom nátrubku nejvíce nevyhovuje,je velmi malý průměr kotlíku.Nejeden trumpetista se do tohoto nátrubku zdravě nevešel jen proto,že měl silnější rty.U nás na hudebce jsme byli léta vychováváni v tom,že Zottola je nejlepší řešení.Bohužel...Díky němu jsem na konzervatoři krutě přesazoval...Já sám hraji na nátrubek Yamaha 17B4.Brněnskou konzervatoří jsem prošel s nátrubkem Bach 1 1/4 C.Dle mého mínění se Zottola hodí pro někoho s úzkými rty.Avšak není nad vlastní zkušenosti,zdravím a přeji hodně úspěchů.
No pokud máš široké rty, je pochopitelné, že je to malé - ale ne proto, že je to Zottola, ale proto, že je to jen dvaašedesátka, jejich nejmenšístepulika píše:Zdravím!Nátrubek Zottola,já osobně,nepovažuji za dobré řešení.Pocházím z Bystřice nad Pernštejnem a musím podoknout,že celé generace trumpetistů u nás byly "odkojeny " na kopiích nátrubku Zottola 62B.Tyto nátrubky mají velmi pohodlný rantlík a malé hrdélko,které ústí do stopky.Zvukově jsou tyto nátrubky již překonány.Já sám vlastním 3 kopie Zottola 62B.Co mi na tom nátrubku nejvíce nevyhovuje,je velmi malý průměr kotlíku.Nejeden trumpetista se do tohoto nátrubku zdravě nevešel jen proto,že měl silnější rty.U nás na hudebce jsme byli léta vychováváni v tom,že Zottola je nejlepší řešení.Bohužel...Díky němu jsem na konzervatoři krutě přesazoval...Já sám hraji na nátrubek Yamaha 17B4.Brněnskou konzervatoří jsem prošel s nátrubkem Bach 1 1/4 C.Dle mého mínění se Zottola hodí pro někoho s úzkými rty.Avšak není nad vlastní zkušenosti,zdravím a přeji hodně úspěchů.
Nicméně díky za info, dvaašedesátce se vyhnu.
Jojo,opravdu je nejmenší.Samozřejmě záleží na anatomii rtů,ale nějak jsem se v tom nátrubku nezhlédl.Také jsem svého času pásl po 66B.Myslím,že nynější nátrubky jsou lepším řešením,než nátrubky Circe,Zottola apod...Záleží na zvyku...Zottola se hodí spíše do jazzu svým bečivějším zvukem.Myslím,že do konce života už budu u Yamahy.Hodně štěstí.
Jojo, to je přesně to, co jsem si o tom pomyslel když jsem na to poprvé zahrálstepulika píše:Zottola se hodí spíše do jazzu svým bečivějším zvukem.