Výběr songu do školy - do měsíce :)

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr songu do školy - do měsíce :)

Příspěvek od tele.kom »

http://www.box.net/shared/toszlfqi32

Nehrál sem to minimálně půl roku a nahrával sem to na poprvý... Chtělo by to víc takhle složitejch písniček. Prostě Highway byla jedna z prvních věcí, který sem se na kytaru učil a nepřišlo mi to nijak extra složitý tehdy a nepříjde mi to ani teď...
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Možná to bude tim, že sem se ráno namazal kafravou mastí, takže mi to nedá a zakafrám si... Ta rytmika není bůhvíjak přesná, sice to neni katastrofický, ale k dokonalosti ještě pár plus mínus milisekund chybí. Tím nechci říct, že bych to zahrál líp, jen to, že ta písnička není až tak jednoduchá. A rozhodně ne pro člověka, kterej si právě zahrál poprvý Jasnou zprávu, což bylo jedno z kritérií pro návrhy písniček v tomhle topicu.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Tak to ani nemohlo bejt dokonalý. Spíš mi šlo o to, že málokterou písničku můžu po půl roce bez přípravy zahrát celou nějakym "obstojným" způsobem. AC/DC a Nirvana to jsou prostě věci, který se každej učí na začátku, tak nevim co je to tu zas za novoty, že je to strašně těžký...
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Atkins píše:Další tatranka, co se před týdnem ptala na tři akordy v písničce, fascinují mne ty opičky, co si přečtou kus fóra a už dávají "odborné" rady a že jich tady není málo.
Jo ptal sem se na akordy ke Kukuřičnejm plackám, protože na kytaru hraju chvíli a nejsem takovej velkej mástr abych tady machroval jako ty a poznal akord během půlsekundovýho střihu na kytaru.

Zrovna Highway to Hell sem se naučil opravdu za týden s youtube návodem, myslim že od Martyho Schwartze a částečně sólo s tabulaturou v Guitar Pro. A White Stripes se učim teď, takže to je akorát shoda náhod, žádný řitolezectví, mluvim ze svý skušenosti, že tyhle písničky sou lehký pro začátečníka.
panedge

Příspěvek od panedge »

umaxer-chtěl bych to slyšet jak to máš zmáknutý po tejdnu,hlavně co se týče feelingu,zvuku,rytmu.Podle mě to máš naučený,že to zahraješ,ale určitě ne tak,že to je super :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

panedge píše:umaxer-chtěl bych to slyšet jak to máš zmáknutý po tejdnu,hlavně co se týče feelingu,zvuku,rytmu.Podle mě to máš naučený,že to zahraješ,ale určitě ne tak,že to je super :wink:
To sem nenapsal že to zahraju na 100% , ale zahraju to a určitě to zní dobře. Je to prostě lehká písnička.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

tele.kom píše:Tak to ani nemohlo bejt dokonalý. Spíš mi šlo o to, že málokterou písničku můžu po půl roce bez přípravy zahrát celou nějakym "obstojným" způsobem. AC/DC a Nirvana to jsou prostě věci, který se každej učí na začátku, tak nevim co je to tu zas za novoty, že je to strašně těžký...
nikdo netvrdi, ze to je "strasne tezky"...jen rikam, ze 95% lidi, co to tvrdi, to jeste poradne nikdy nedalo...v tvym pripade to ale tak neni, je videt, ze ten rytmus tam mas...a detaily jsou detaily...ale ten gryf tam je a to je to podstatny...ale ty jsi tech 5%. Akordove je dalnice v klidu...rytmicky to zacatecnik neda (a zacatecnik-metalak uz vubec ne:-)

umaxer píše:
panedge píše:umaxer-chtěl bych to slyšet jak to máš zmáknutý po tejdnu,hlavně co se týče feelingu,zvuku,rytmu.Podle mě to máš naučený,že to zahraješ,ale určitě ne tak,že to je super :wink:
To sem nenapsal že to zahraju na 100% , ale zahraju to a určitě to zní dobře. Je to prostě lehká písnička.
tak ji nahrej, zhodnotime...:-) tele.kom muze rikat "ze je lehka"...ale to je tim, ze to citi...coz je u tehlech songu to nejdulezitejsi...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Lidi, mějte rozum - tyhle věci se dají zvládat, pokud dotyčný už dřív na něco hrál nebo už má dost odehráno na kytaře, ale vždyť se ještě nenaučil pracovat s rytmem! Spousta lidí na to potřebuje hodně času, dokladem toho je ze zdejších lidí třeba Kamahl, který hraje v hospodě pionýrák d-ud-udu a diví se, že mu to ujíždí, a přitom mu to jinak docela hraje, jen si nezvykl používat k udržení rytmu rovnoměrný pohyb pravačky. AC/DC jsou v tomto naprosto nevhodná kapela. White Stripes jsou na tom o trochu lépe, ale stejně to není nic, co se dá z fleku naučit tak, aby se to dalo předvádět. Já bych to vystoupení prostě odvolal a hotovo. A když už vystoupení, tak v batikovaných hadrech, bubeník na cajónu nebo s djembe pod rukama, místo elektriky akustiku a dát nějakou hippie odrovačku, třeba San Francisco nebo něco od Lennona.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
helge

Příspěvek od helge »

nemáte někdo akordy či taby pro elektriku v písničce lady in black? :-)
/,,/
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Zahrej a zazpívej Buty, Nad stádem koní - rozpláčeš fanynky i sebe :) Nebo Krtka, pokud zvládneš tu pravačku se zpěvem :) A když dáš "Je jaká je" od Gotta se "šva šva šva hů" v druhém hlasu, nebudou tě chtít pustit z podia :) Nebo od Faith No More Easy, či Take this bottle, oboje se dobře hraje i zpívá :)
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
helge

Příspěvek od helge »

nemáte někdo ty taby :( :?:
/,,/
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Zkoušel jsi proboha hledat?
helge

Příspěvek od helge »

už je mám, jinak sem je hledal asi 3 dny :-/ a vždycky sem našel akordy
/,,/
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Doporučuju hledat na 911tabs.com ;)
A pokud bys chtěl trochu vychytanější taby, stáhni si TuxGuitar a používej Guitar Pro/Power taby (ale pozor, má to neblahej vliv na ochotu poslouchat :( )
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“