Roland vs. Behringer

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
shimoda

Roland vs. Behringer

Příspěvek od shimoda »

Ahoj,
prosím o radu.Je lepší midi pedál Roland FC-200,nebo Behringer FCB-1010?
Chci to na ovládání G-Majora a přepínání kanálu v zesilovači.

Díkes.
Paul Reed Smith Swamp Ash Special
Ibanez JS1200
ENGL Ritchie Blackmore 100W
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland vs. Behringer

Příspěvek od Cybermuff »

Léta jsem chtěl ke svýmu Rolandovi FC-200, ale nikdy ho nekoupil... On totiž v podstatě nic moc za ty prachy neumí.
Nevysílá na víc MIDI kanálech současně různý změny, nemá standardně phantom napájení po MIDI kabelu...
Behringer FCB-1010 je o poznání chytřejší a je také po zásluze nejrozšířenějším velkým MIDI kontrolérem. Napájení je z 230 V - tedy víc bytelný konektory a vždy dostupný napájecí kabel, než malý kablíky a adaptéry k Rolandovi, není problém ovládat víc zařízení na víc MIDI kanálech (standardně je zapnutý jen jeden, ale snadno se to programuje, je to hračka). Je na netu popsáno pár úprav, aby se dal napájet po MIDI kabelu z racku.
Základní funkce splňují oba, ale FCB má výrazně vyšší IQ.
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jo a přepínání kanálu na zesiku je asi lepší tahat z G-Majora, čím méně kabelů vede mezi forbínou a rackem, tím líp. G-Major to přepínání zvládá taky (mám G-major2).

FCB zvládá taky 2 přepínače, takže mu přepínání zesiku nedělá problém, ale Roland má sice vzadu 7 jacků, ale ani jeden nevede ven - všechny slouží pro připojení pedálů (3), spínačů (taky 3) a pro přepínání režimu přepínání. Čili Roland ani tenhle požadavek nesplňuje.
Obrázek
shimoda

Příspěvek od shimoda »

Díky za radu,takže jdu na 100% do FCB1010.Mám taky nově koupenej G-Major2,jen nechápu přes něj to přepínání kanálu na zesíku.Už jsem se tady na to ptal,ale nikdo neodpověděl.Mám Engl R.Blackmore 100W a ten má midi ovladač Z5 s takovim tim "počítačovim-9pin" kabílkem,tudíž nechápu,jak propojit Majora s Englem,aby to fungovalo a nemusel jsem mít dva pedály.Na Englu je i vstup pro běžnej footswitch,tak to mám dát ten výstup z Majora do něj,nebo do toho midi vstupu a jakym kabelem to propojit:?:
Ibanez JS1200
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Hele, to je fakt děsně jednoduchý...
- pokud budeš chtít přepínat přes MIDI, tj. budeš mít MIDI kabel z FCB do G-majora a druhej z G-majora do Engla, budeš potřebovat nikoliv Z5, ale Z7... Z5 je jenom klasickej nožní ovladač. Z7 je MIDI interface.
- tvůj blackmore ale nemá MIDI, bez koupě MIDI Z7 je to těžší, ale půjde to - pouze s Behringerem FCB, s Rolandem fakt ne.
- tenhle engl má dva jackový vstupy na přepínání. Potřebuješ pro plný využití stereo kabely - na jednom jacku je čistý/zkreslený, ale na stejným jacku ještě gain lo/hi.... na druhým jacku pak master A/B a contour.
- to jsou celkem 4 přepínače, které potřebuješ obsloužit.
- pokud nekoupíš MIDI interface Z7, budeš potřebovat využít jak 2 spínací kontakty na FCB a táhnout kabely (+ MIDI kabel) z FCB k Englovi, ale taky použít stereo jack/jack kabel z G-majora 2, protože ten má taky jen 2 spínače - stejně jako FCB.
- dohromady tedy koupí FCB a využitím G-major přepínacích schopností získáš 4 spínače, tedy přesně tolik co potřebuješ.
- MIDI z FCB bude přepínat G-Majora, pri program change na G-majoru to přepne i nadefinovaný přepínač v Englu.
- ve FCB budeš mít na každý preset nastavený i spínání externích jacků, takže druhé dva kontakty na Englu budeš přepínat z FCB
- obojí je v návodech,G-major2 strana 24, sekce Relays....
- v návodu u FCB je to strana 9, sekce 2.4.2 Programming switches...

Pokud něco není jasný, tak rád pomohu, x-krát jsem lidem pomáhal s MIDI :-)
Obrázek
shimoda

Příspěvek od shimoda »

Koupím FCB a zkusim to zprovoznit,když by něco nešlo,tak se ti ozvu,ještě jednou díky.
Ibanez JS1200
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“