Jaké repro?

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Fuern

Jaké repro?

Příspěvek od Fuern »

Zdarvím, asi před půl rokem jsem si pořídil 5.1 repro Genius SW-HF 6000 a byl jsem na něj natěšený jak malé dítě jenže jsem s postupem času zjišťoval že PC používám prakticky pouze na hudbu a vím že prostorové repro pro reprodukci hudby není zrovna nejvodnější proto jsem se začal poohlížet po nějákých 2.0 bednách. Na netu jsem si našel že existují studiové monitory (pro mě velká neznámá) a po přečtení pár recenzí mi padly do oka M-Audio BX8a Deluxe. Nebojím se do repra investovat dost peněz (jsem student) protože vím že mi vydrží dlouho. Ale taky jsem se dočetl že hudba ze studiových monitorů se nemusí líbit každému protože si na rozdíl od hi-fi zvuk nepřikrášlují :shock: . Opravdu si nevím rady a proto vás prosím o radu co si vybrat, kdyžtak doporučit konkrétní produkt max do 8tis. Bedny poslouchám ze vzdálenosti max 1,5m a všechnu hudbu mám v bezztrátových formátech (flac) pokud je tato informace něják podstatná.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké repro?

Příspěvek od Wohma »

Z popisu podle me plyne, ze pro tebe ty M-Audia budou akorat, pripadne ekvivalent od Behringeru. Pokud mas starost o tu vernost zvuku, tak si zajed do nejakych vetsich hudebnin a vyzkousej to, kazdopadne pokud nejsi zvykly na nejaky brutalni ekvalizovani do smajliku (vytazeni basy a vysky), tak te nejaky diametralne odlisny zvuk neceka - myslim ted obecne. Samozrejme bude vse vyvazenejsi a predevsim uslysis mnohem vice detailu, alespon tak jsem to mel ja pri prechodu z beznych PC bedynek na monitory.

Mimochodem chvalim pripravenost, se kterou dotaz pokladas, jini by se zeptali stylem "chci poslouchat muziku, co si mam koupit?" a nez bychom se dostali do stejne faze, jako po tvym uvodnim prispevku, tak by to bylo na dlouhy povidani. Jen tak dal :)

EDIT: Jeste co me tak napada ohledne alternativ - krome tech Behringeru toho uz moc novyho neporidis, urcite ne s 8" reproduktorem, kterej bych si vytycil jako zaklad. Urcite neber 5" repro, mel jsem KRK RP5 a na basech docela znatelne nestihaly a podobne to z fyzikalnich duvodu bude u vetsiny beden. 6" by uz mohly byt dostacujici (a navic mivaji o fous lepsi podani stredu nez bedny s vetsima wooferama), ale radsi bych shanel primo osmipalcovy. Pokud se zameris i na pouzite bedny, tak se mrkni na Yamaha HS80, KRK RP8, Tapco S8, Event TR8 a pripadne Mackie MR8. Je toho i vic a vsechno je podobne kvalitni, kdybys neco nasel, tak se klidne pochlub.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fuern

Příspěvek od Fuern »

co říkáte na behringer b2030a?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rozhodne bych minimalne zkusil porovnat s vetsimi 2031A... Jinak tohle uz je starsi model, predpokladam, ze u tech novejsich zas Uli pokrocil :)
Somnus Aeternus
Fuern

Příspěvek od Fuern »

Tak ty větší už jsou za docela dost. Co takhle tyto http://www.audiotek.cz/Behringer-B1031A ... y/:3:39752 ? :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Papirove vypadaji dobre, zkusenosti bohuzel nemam. Zkus na netu pohledat nejaky recenze ci zkusenosti. Ale v zasade bych se toho nebal.
Somnus Aeternus
Fuern

Příspěvek od Fuern »

No mají být v prodeji až v červenci, ale to mi nevadí. Dříve jsem koupi ani neplánoval :) Takže jsem asi rozhodnutý, jen mě docela (mile) překvapily rozměry kterých jsem si předtím nevšiml, moje současné geniusy budou vypadat vedle těchto jako drobečkové :D Díky moc za tipy a rady, přeju pěkný zbytek dne :)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Tak už jsi je sehnal?
Pokud je opravdu budeš kupovat, dej pak prosím vědět poznatky...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Fuern

Příspěvek od Fuern »

Nakonec jsem koupil ty M-Audia, slevnili je na 7k a zatím mega spokojenost. Dosud nepoznaný zvuk :)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Hmm, já jsem dočasně připojil ke zvukovce nějaké 2.1 PC bedýnky, abych nemusel mít sluchátka pořád, ale myslím, že to nebude dlouho trvat, a na monitory dojde také... :roll:
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“