Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Můžeš si sestavit stroj času, vrátit se o několik let zpět, koupit nového, vrátit se do budoucnosti a tím pádem budeš mít starého. Jen nesmíš porušit časoprostorovou kontinuitu, to by mělo za následek rozpad celého vesmíru :!:
Andreee

Příspěvek od Andreee »

navrat do budoucnosti?
franta46

Re: Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard

Příspěvek od franta46 »

Co říkáte na ty Epiphone Les PAul Standad z Hořovic jsou lepší než ty dnešní co se prodávají v Číně či Indonesii nebo kde?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jojo... prej to sou výborný kousky. Minimálně každá zahraná kytara má vyspělejší zvuk.... asi se to těžko popisuje, ale třeba na jolanách to je poznat... Dosychání dřeva a vlivy rezonance dolíhaj. Sám zkušenosti s epi made in CR nemám. ALe zaslech sem, že to sou hooodně povedený kousky... Možná lepší třefa, než dnešní gibson...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
franta46

Příspěvek od franta46 »

Je tu někdo kdo přímo tohoto Les Paul z Hořovic vlastní a má s ním nějaké subjektivní zkušenosti?
Holajs

Příspěvek od Holajs »

ted je jeden na bazaru
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
franta46

Příspěvek od franta46 »

OK a nějaká zkušenost?
pmasek

Příspěvek od pmasek »

Ahoj, pozdě, ale přece. Mám půl roku Epiphone LP Standard z Hořovic, sehnal jsem úplně nový (nehraný), vyrobený v roce 2004. S dosycháním dřeva nevím jak to bylo, ale mě musel kytarář trochu porovnat krk. I před tím to nebylo nic hrozného, dohmat jsem bez drnčení seřídil docela slušně, ale jsem na tyhle věci punťa. Teď mám dohmat úplně perfektní, velmi nízký. Měl jsem tu čest se seznámit i s Epi LP Custom z Číny, vyrobeným před rokem. Měl jsem doma kytary obě současně, tak jsem porovnával co to šlo a dokonce jsem obě zanesl i ke známému, co dělá do muziky. Poznatky jsou asi takové: Zpracování, ikdyž číňan není špatný, s Hořovickým to nelze srovnávat. Hořovický LP je zpracován mnohem pečlivěji. I taková (zdánlivě) blbost, jako jsou otvory na šroubky, jsou udělány s velikou pečlivostí. U číňana stačilo šroubek (jakýkoliv) jedenkrát povolit a při dotažení se už protáčel. Když se podíváte pod plastové kryty a pod snímače, vyfrézování je u českého LP takřka dokonalé. U čínana docela prasárna. Co oči nevidí....
Kvalita dřeva: Těžko říct, pod černým lakem není nic vidět, ale hmatník je o 100 % kvalitnější než u číňana. Perleťové vykládání krku je mnohem kvalitnější u českého Epi, není vidět tmelení a imitace perleti je také mnohem přesvědčivější (skoro bych věřil, že je pravá). Když hrábnu do prázdných strun, český LP rezonuje a zní i nasucho mnohem přesvědčivěji. Kvalita použitých dílů se také nedá srovnat. Problémy jako šustění potenciometrů nebo problém s přepínačem u českého LP neexistují. Pražce se po roce u číňana na basových strunách pěkně prodřely a u českého po půl roce stejně intenzivního hraní není ani poznat, že jsem nějaké struny vytahoval, nebo hrál vibráto. Pražcový drát je širší a není tak vysoký a je určitě tvrdší. Když si přejedu rukou po hraně hmatníku, tak u číňana jsem drhnul o pražce (dost nepříjemné), takže s broušením si moc hlavu nedělají. U českého je to naopak. Mechaniky byly odlišné, nebudu stovnávat. Číňan měl grovery, český Epi má takové ty hranaté s plastovými motýlky. Šroub v krku je u číňana na imbus, u českého je to matka na trubkový klíč a je vidět - takže obrácený systém. Tuším, že tak to mají i origo Gibsony. Snímače byly docela v pohodě i ty originální (u českého) a měly konkrétnější tón. Nicméně měnil jsem za zakrytované R.M. pickups Alnico II - alternativa k SD Alnico II Pro. Zvukově to kytaru zvedlo o třídu. Věřím, že i číňan s těmito snímači by byl dobrý. Zvuk měl s origo snímači takový zahuhlaný a nedivím se, že je každý mění za lepší. Odzkoušeny byly obě kytary na kombu Crate V18 s efektem BOSS OS2 a na Fenderu Blues Junior. Doma hraju na Fender SuperChamp XD s vyměněným repro na Eminence RaginCajun, to kombo má efektů a simulací celou řadu. Jsem nadmíru spokojený a to je kytara, kterou si chci nějaký čas nechat. Možná si ji nechám už napořád. Ještě bych chtěl slyšet Gibsona, aby srovnání bylo kompletní.
Epiphone LesPaul Standard made by Delicia Hořovice
Vintage VP6, Elektroakustika Cort
Laney VC30 + 2x Celestion Greenback, Roland Cube 40X
Marshall BluesBraker II
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

OT
To pmasek:
Škoda, že se tady na fóru nehodnotí příspěvek týdne/měsíce. Podle mě bys ho za ten svůj první post dostal. Jen tak dál.
panedge

Příspěvek od panedge »

pmasek-opravdu pěkněj příspěvek,nechtěl by si sem hodit foto toho LP?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Talman

Příspěvek od Talman »

http://www.jolana.cz/diamant-2/#ai_gallery

Cena nástroje včetně výběru snímačů a ostrojení: Kč 20.900,00.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
pmasek

Příspěvek od pmasek »

Ahoj, děkuju za pochvalu, už dlouho jsem nebyl pochválen :-). Fotky určitě nafotím co nejdříve a dám je sem. Ten odkaz na Jolany už jsem procházel. V podstatě je to to samé, akorát to má jinou hlavu a potenciometry. Vlastně už ty diamantky dneska nedělá firma Delicia (ta skončila v roce 2004), to vím. Jak se jmenuje firma, co je vyrábí dneska? Ten osud Hořovické fabriky je trohu složitější.
Trochu jsem toho mého LP předělal do černé barvy kompletně. Když už jsem měnil snímače, tak jsem sehnal i černé rámečky, pickguard, označení u přepínače a dal jsem rovnou (spíš ze zvědavosti) i grafitový ořech. Rozdíl ve zvuku jsem nepozoroval žádný ani nasucho (možná blbě slyšim). Tak nějak se mi moc nelíbily ty ivory plastové doplňky, ikdyž to je originál. Není problém to kdykoliv přeházet zpět.
Zapoměl jsem napsat, že obě kytary měly shodně přesně 4 kg.
Ještě bych doplnil ohledně kvality zpracování, že prý když se vyráběly Epiny v Hořovicích, tak se ta kvalita hlídala (prý přímo Gibsonem). Tak mi to řekl člověk, co v Hořovicích dělal. Jestli to byl marketingový tah na zákazníka, nevím :-) . Není těžké tomu uvěřit, ale moc se mi tomu věřit nechce. Je to spíš souhra toho, že byly použité materiály z jiných zdrojů a že v našich končinách se přecijen na preciznost hledí víc než v Asii. Přijde mi, že v případě čínské produkce je všechno úplně jedno a řekl bych, že existují (byť nelicencované) kopie lepší, než Epiphone. Tím nechci odrazovat majitele čínských epin, Pokud se natrefí na dobrý kus, je to v pohodě, jen jsem měl možnost srovnání a rozdíl je hodně patrný. A ohledně ceny, sehnal jsem ji (a nevím jak je to možné) za necelou polovinu co stojí dnešní diamantka. Přišel jsem k ní, jako slepej k houslím a takový kauf se povede fakt jednou za čas.
Epiphone LesPaul Standard made by Delicia Hořovice
Vintage VP6, Elektroakustika Cort
Laney VC30 + 2x Celestion Greenback, Roland Cube 40X
Marshall BluesBraker II
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone z Horovic

Příspěvek od Skipper »

spidershit píše:
Cheebers píše:Ahoj,
nevite nekdo nake stranky ci cloveka co by mel informace.
Vlastnim Epiphona z Horovic a vyroba prej byla zastavena v roce
2004. Rad bych zjistil podle sveho v. cisla na kytare, jak je nastroj
stary, ale zatim se nedari.
Honza
Mrkni sem, na pravo máš panel výrobců - Gibson, Epiphone, Fender atd...vybereš značku a pak už jen sériové číslo a zjistíš místo a datum výroby...
:twisted: :)
http://www.guitardaterproject.org/
Já to asi nezjistím, moje číslo je B4446, ale nikde neuvádějí, jak to luštit nejlépe. Měla by být z roku 1994 tudíž asi -> B-(Hořovice)-4-(1994)-4-(duben?)-46
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“