Zdravím všechny kytaristy.
Před rokem jsem si koupil fokusku (LP). Vybíral jsem asi dvě hodiny a myslím že to za to stálo. Vybral jsem krásnej masivní kousek a to dřevo moc pěkně hraje. Teď k problému. Chtěl bych si do ní hodit nové snímače. Znovu kryté HB, pasivní (cena nerozhoduje). Ale vůbec nevím, z čeho vybírat. Asi nějaké alcino... opravdu nevím a tak jsem zvědav na vaše nápady:)
Snímače na fokusku
Pravidla fóra
Re: Snímače na fokusku
Řeším podobný problém na mém customu, přemýšlím o Burstbuckerech, 490+498 a nebo nějaké silnější zebry od DiMarzio. Na youtube máš spousty ukázek snímačů na různých ampech, tak se podívej hlavně tam. Jinak je o tom už několik topiců a hlavně je těžký poradit, když nevíš co a na co dotyčný hraje:-)Querian píše:Zdravím všechny kytaristy.
Před rokem jsem si koupil fokusku (LP). Vybíral jsem asi dvě hodiny a myslím že to za to stálo. Vybral jsem krásnej masivní kousek a to dřevo moc pěkně hraje. Teď k problému. Chtěl bych si do ní hodit nové snímače. Znovu kryté HB, pasivní (cena nerozhoduje). Ale vůbec nevím, z čeho vybírat. Asi nějaké alcino... opravdu nevím a tak jsem zvědav na vaše nápady:)
guitars: Epiphone Les paul custom plus, Epiphone Les paul studio special 01, old school Sheffield stratocaster mid 90´s, Parker acoustic, Fender stratocaster WANTED!
amp: VOX AD50 VT, Peavey envoy 110, stará Tesla150W tranz+homemade bedna 200W
pedals: Big muff with tone wicker, Digitech HH distortion, Dunlop Cry baby classic + plně dostačující efekty na VOXu:-)
amp: VOX AD50 VT, Peavey envoy 110, stará Tesla150W tranz+homemade bedna 200W
pedals: Big muff with tone wicker, Digitech HH distortion, Dunlop Cry baby classic + plně dostačující efekty na VOXu:-)
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Tak to určitě. Hraju hardrock. Ta moje kytara má krásný basy a středy.... Na čisto i zkresleně lahoda... Ale chce to tej novej snímačej:-p. A co ty Seymor Duncan 1/11 atd?Sedlo píše:Řeším podobný problém na mém customu, přemýšlím o Burstbuckerech, 490+498 a nebo nějaké silnější zebry od DiMarzio. Na youtube máš spousty ukázek snímačů na různých ampech, tak se podívej hlavně tam. Jinak je o tom už několik topiců a hlavně je těžký poradit, když nevíš co a na co dotyčný hraje:-)Querian píše:Zdravím všechny kytaristy.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Queriane, existují desítky možností, co na tu kytaru hodit. Gibsony, Duncany, DiMarzia, kopa alternativnějších značek, to ti dává stovky snímačů, které by ti mohly vyhovovat. Jak ti s tímhle má člověk radit?
Například
Gibson: Burstbuckery 2 nebo AlNiCo II
SD: SH4 či AlNiCo II Pro ke kobylce, SH-1 nebo SH-2 ke krku
DM: PAFy, Nortony, Tone Zone, Air Zone...
A to jsou jen ty nejklasičtější možnosti...
Například
Gibson: Burstbuckery 2 nebo AlNiCo II
SD: SH4 či AlNiCo II Pro ke kobylce, SH-1 nebo SH-2 ke krku
DM: PAFy, Nortony, Tone Zone, Air Zone...
A to jsou jen ty nejklasičtější možnosti...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj.
Nebudu ti radit co máš koupit, to nechám na tobě. Napíšu jen, jak jsem se rozhodnul já. Zvolil jsem český snímače R.M.pickups. Psal jsem mail jejímu majiteli panu Machovy, tak ti ho přeposílám, aby jsi měl představu.
"Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit o radu a názor.
Mám kytaru typu Les Paul Standard od firmy Fokus-H a přemýšlím o výměně
snímačů. Ke kobylce jsem si vybral snímač R.M.bridge+ , ale nejsem
rozhodnutý co dát ke krku.
Přemýšlím nad snímači Classic Neck nebo R.M.neck. Hraji rockovou muziku kdy
využívám jak zkreslený, tak čistý zvuk. Chci aby ta kytara po zvukové
stránce hrála co nejpodobněji originálnímu Gibson Les Pul. To znamená hezky
kulatý tón.
Zapojovat je chci klasicky, takže bez rozepínání cívek.
Jakou by jste mě poradili co nejlepší kombinaci ke snímači R.M.bridge+ ?
Dobrý den,
v tomto případě jednoznačně doporučuji Classic Neck, hraje přesně tak, jak
popisujete, kulatý, hřejivý tón.
S pozdravem
Radovan Macho - R.M.pickups "
Takže já mám už jasno. Ke kobyle R.M.bridge+, ke krku Classic Neck
Jeden snímač v chromovéch krytu stojí 1400 Kč.
Nebudu ti radit co máš koupit, to nechám na tobě. Napíšu jen, jak jsem se rozhodnul já. Zvolil jsem český snímače R.M.pickups. Psal jsem mail jejímu majiteli panu Machovy, tak ti ho přeposílám, aby jsi měl představu.
"Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit o radu a názor.
Mám kytaru typu Les Paul Standard od firmy Fokus-H a přemýšlím o výměně
snímačů. Ke kobylce jsem si vybral snímač R.M.bridge+ , ale nejsem
rozhodnutý co dát ke krku.
Přemýšlím nad snímači Classic Neck nebo R.M.neck. Hraji rockovou muziku kdy
využívám jak zkreslený, tak čistý zvuk. Chci aby ta kytara po zvukové
stránce hrála co nejpodobněji originálnímu Gibson Les Pul. To znamená hezky
kulatý tón.
Zapojovat je chci klasicky, takže bez rozepínání cívek.
Jakou by jste mě poradili co nejlepší kombinaci ke snímači R.M.bridge+ ?
Dobrý den,
v tomto případě jednoznačně doporučuji Classic Neck, hraje přesně tak, jak
popisujete, kulatý, hřejivý tón.
S pozdravem
Radovan Macho - R.M.pickups "
Takže já mám už jasno. Ke kobyle R.M.bridge+, ke krku Classic Neck
Jeden snímač v chromovéch krytu stojí 1400 Kč.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo