Poradí prosím Vás někdo. Mám Celestion G10"T-75W 8Ohm a chci si na něj postavit bednu.Specifikaci na tento model nemam, v prodeji je již jenom G12-75. Možná mají stejné parametry.Vím, že právě objemem ovlivním spodní přenášený kmitočet.Nechtěl bych moc veliký, aby ale v basech přesl to, co má - u elektrické kytary, což mám info, že by to mělo být okolo 80-100 Hz.
Ještě chci dodat, že bednu chci celou uzavřenou, né zezadu se štěrbinou, jako to mají některá komba.
Děkuji za příspěvky.
Jaký objem kytarové bedny s Celestion G10"T-75W
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký objem kytarové bedny s Celestion G10"T-75W
Vůbec se žádnou ozvučnicí netrap, kytarová bedna není hifi box. A s tímhle reprem se stejně pod 100Hz nedostaneš ani náhodou a i kdyby jsi laboroval jak o život, plnil bednu vatelínem, ladil basreflex, tak nemáš šanci, akorát ten reprák můžeš poškodit, páč Fs tohohle repra bude určitě až někde kolem 110Hz. Případně se Ti podaří jinak možná docela dobrý zvuk zahltit nesrozumitelným hučením.
Pokud chceš mít opravdu hutný zvuk, musíš vsadit na úplně jiný model reproduktoru, ozvučnicí si fakt nepomůžeš.
Pokud chceš mít opravdu hutný zvuk, musíš vsadit na úplně jiný model reproduktoru, ozvučnicí si fakt nepomůžeš.
Mam tohle repro a mam k nemu homemade reprobox, rozmery je to kopie:
http://kytary.cz/blackheart-bh112-littl ... /HN098470/
Puvodne sem mel ten box uzavreny, ale melo to dost malo basu, tak jsem ho dneska predelal na half open a spokojenost.
http://kytary.cz/blackheart-bh112-littl ... /HN098470/
Puvodne sem mel ten box uzavreny, ale melo to dost malo basu, tak jsem ho dneska predelal na half open a spokojenost.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Jezis srry, ted sem si vsiml, ja mam 12". Nicmene obslehnout nejake kombo s 1x10 taky neni spatne.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90