Kytarove simulace (amp modeling) - porovnani

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
RolandFriedrich

Kytarove simulace (amp modeling) - porovnani

Příspěvek od RolandFriedrich »

Zdravim, :roll:

Docela mne bavi zkoumat zvuky kytarovych aparatu a tak jsem udelal videjko, kde porovnavam vsechny zname kytarove simulace pouzivane prevazne na cviceni a nahravani (hlavne cenove dostupne). Maji obrovske moznosti a tak jsem udelal i ukazky jak mam nastavene presety. Nahravky jsou bez dalsich uprav, nepouzivam zadne dalsi pluginy ani EQ, aby jste to schvalne slyseli nespracovane. Ukazky jsou v doprovodu bicich, tim padem si udelate usudek, jak se ve vysledne nahravce kytara prosadi. Nevyhodou je komprese videjka, takze trosku to znizuje a zkresluje kvalitu zvuku, ale pro predstavivost, co by se Vam mohlo hodit, to urcite staci.

http://www.youtube.com/user/RolandFried ... 1DAWDhqHdg
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarove simulace (amp modeling) - porovnani

Příspěvek od Wohma »

Mne vsechny ty zvuky prijdou hrozne zahuhlane, vzhledem k absenci basy by to melo byt spis naopak :wink: V druhe pulce uz lepsi, kazdopadne kytarovej zvuk bez basy je celkem k nicemu, chtelo by to s basou (kterou se snazis podvedome suplovat prehnanyma basama).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Presne to jsem psal ve vedlejsim topicu. Ty basy zbytecne zabiji jinak dobry zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
RolandFriedrich

Příspěvek od RolandFriedrich »

Dekuji za Vas nazor. Neco na tom urcite bude. Ta basa tam asi opravdu chybi. Mam rad hutne, tluste zvuky, tak je to mozna uz u mne v podvedomi, tlacit tam vic basu, ale urcite to zkusim i jinak. Ktera z kytarovych simulacii Vam pride nejblize k realu?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“