Zdravím,
kdysi jsem hrál na klarinet, a ted jsem dostal takový šílený nápad že bych stím znova začal... né že bych už všechno nezapoměl... tudíž se ptám jaký je rozdíl mezi plnoklapkovým a poloklapkovým klarinetem?
Poloklapkový/plnoklapkový klarinet?
Pravidla fóra
Re: Poloklapkový/plnoklapkový klarinet?
Tak plnoklapkový klarinet má dole navíc tu jednu klapku, myslim. Určitě začni, nacvičíš nátisk a bude.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
no dobře ale k čemu ta klapka je?CZEchito píše:Tak plnoklapkový klarinet má dole navíc tu jednu klapku, myslim. Určitě začni, nacvičíš nátisk a bude.
Hlubší ton, ale myslim že je to pulton. Ted se mi ho nechce vytahovat abych si to overil. Já mám plnoklapkový amati, ale znám hodně lidí kteří mají jen poloklapkový, třeba moje učitelka, a hodně kamarádů.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Na plnoklapkovém bys měl zahrát o jeden půltón níže. Celkově je trošku delší, ael to záleží na výrobcích, modelech... Já mám poloklapkový a dokonce mi chybí Es klapka na levý malíček, takže hmaty musím hrát vždycky jenom jednou kombinací. V pohodě si na to šlo zvyknout a myslím, že je to možná i lepší - protože se naučíš jeden druh kombinací a nemůžeš se do toho zamotat
Ale to je jenom můj názor, někdo to může mít jinak.
Jinak co jsem pozoroval, tak jsem míval větší problémy s laděním než kámoši s plnoklapkovým nástrojem, ale nevím jestli to není nátiskem
Jinak co jsem pozoroval, tak jsem míval větší problémy s laděním než kámoši s plnoklapkovým nástrojem, ale nevím jestli to není nátiskem
to Tom350:
To ladění je nátiskem. Plnoklapkové bývají delší. A s tou es klapkou je to na zvyku, ale bez es klapky jsem zatím zažil jen jeden.
To ladění je nátiskem. Plnoklapkové bývají delší. A s tou es klapkou je to na zvyku, ale bez es klapky jsem zatím zažil jen jeden.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
CZEchito: to je docela odvážné tvrzení
musel jsem experimentovat se soudkama, oproti tomu, co tam byl originál a hraju teďka s delším soudkem.
musel jsem experimentovat se soudkama, oproti tomu, co tam byl originál a hraju teďka s delším soudkem.