Zdarec,
pozná někdo z Vás, co je to za model?
Chtěl jsem původně koupit Ibanez JS100, ale prodávající to vyřešil nějak jinak, takže potřebuju kytaru. Mám nabídku na Ibanez RG Prestige, ale nejsem si jistý, co je to za model, a prodávající je z Plzně /pro mě přes celou republiku/ tak bych si o tom něco zjistil.
EDIT: Tak už jsem to našel. Měla by to být Ibanez RG570.
Nějaké zkušenosti ? Teď mi v hledáčku zůstaly modely RG570, RG550 a RG470. Babo raď...
to je nejaky cudny, neni mozny ze je jen ibanez krk a zbytek delanej? ani ten tvar tela nevypada na rg + ty hnusny ramecky a hw. nepamatuju si ze bych videl 550 se zlatym hw
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Tak, kytara už je doma, tak napíšu pár postřehů.
1) Jde o limitovanou edici Ibanez RG 570 HMSOL, 24-pražců, mahagonové tělo, palisandrový hmatník, snímače QM1 + QMS + QM2, Lo Pro Edge
2) První překvapení po rozbalení byla váha. Čekal jsem ji o malinko těžší
3) Uchopení a přejetí krku bylo největší překvapení, pěkně široký a neuvěřitelně placatý krček, ten si o sólové běhy přímo říká
4) Po zapojení jsem byl naprosto překvapen snímači QM, je to asi to nejlepší, co Ibanez do kytar dával, samozřejmě z vlastní produkce. Plný zvuk kobylkového snímače jsem opravdu nečekal, silný výstup, trošku míň basů, více středů, akorát výšek. krkový už taková pecka není, ale hrát se na něj v pohodě dá. Singl nějak hodnoti nemůžu, protože jsem ho moc nezkoumal.
5) O tremolu Lo Pro Edge se říká, že je to to nejlepší, co Ibanez dával a nemůžu než souhlasit. Naprosto přirozený odpor a ladění se ani nepohne i při dost divokých kouscích.
6) Dojem z kytary je naprosto uchvatný a řadu 570 doporučuji každému.
Nevím jestli už ty ceny tak spadly nebo původní majitel neměl moc přehled o cenách, ale 11.000 Kč za kytaru i s pevným pouzdrem, která je ještě k tomu limitka, je myslím víc než parádní cena.