Repráky bych chtěl zapojit paralelně... našel jsem si schéma zapojení, jenom nevím jak to realizovat, někde na foru jsem viděl obrázek správně připájeného repráku, ale nemůžu si vzpomenout kde
Výměna reproduktoru - jak postupovat
Pravidla fóra
Výměna reproduktoru - jak postupovat
Ahoj, objednal jsem si nové repráky (celestion g12T-75 někdy z 80 roku:)) a ted řeším jak něco nepodělat při jejich výměně. Předem se omlouvám jestli už tu takové vlákno je, hledal jsem, bratříčkoval se s googlem, ale nic jsem nenašel. S těmahle věcma nemám vůbec žádné zkušenosti tak na mě raději pomalu:)
Repráky bych chtěl zapojit paralelně... našel jsem si schéma zapojení, jenom nevím jak to realizovat, někde na foru jsem viděl obrázek správně připájeného repráku, ale nemůžu si vzpomenout kde
Potřebuju vědět hlavně jak to připojit na jack, nejlíp pomocí obrázků, co použít za dráty(stávající nebudou nejspíš stačit protože ted jsou tam dva zapojené seriově) a celkově všechno na co si dát pozor. Díky za každou radu
A proc je nenechas seriove??:)
nic na tom neni, pekny zapajeni preju;)
http://srforums.prosoundweb.com/index.php/fa/17571/0/
pokud mas svorky, nic pajet nemusis;)
http://media.photobucket.com/image/wiri ... eakers.jpg
nic na tom neni, pekny zapajeni preju;)
http://srforums.prosoundweb.com/index.php/fa/17571/0/
pokud mas svorky, nic pajet nemusis;)
http://media.photobucket.com/image/wiri ... eakers.jpg
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Protože se potřebuju dostat ze dvou 16ohm repráku na 8:) a zajímalo mě taky jak udělám to "rozbočení"drátů k reprákům... a ještě nejstupidnější dotaz ze všech, kdybych pájel tak asi normálně cínem že?
aha takže zapojím + na jednom repru na + k zesiku a z toho jednoho repra to vedu k druhemu z + na + na druhém repru a s mínus to samé? Určitě si vemu někoho na pomoc, protože co se týče těhle věcí su fakt neschopný, aspon že vás tu mám:) dík za rady
aha takže zapojím + na jednom repru na + k zesiku a z toho jednoho repra to vedu k druhemu z + na + na druhém repru a s mínus to samé? Určitě si vemu někoho na pomoc, protože co se týče těhle věcí su fakt neschopný, aspon že vás tu mám:) dík za rady
Naposledy upravil(a) Latam dne 6.05.2009 14:26, celkem upraveno 1 x.
- 60'Rock_N'_Roll
klasiku. jak máš řeba u sluchtek, jen trošku silnější. vem něco třeba s průměrem milimetr. kup si na to ty pacičky, konektory a ty jen zasuň na ty jazýčky reproduktoru.Latam píše:A můžete mi teda ještě někdo poradit co za kabely dovnitř boxu použít?
třeba ten: http://internetovy-obchod.msbox.cz/kabe ... -dp-48718/
Naposledy upravil(a) 60'Rock_N'_Roll dne 6.05.2009 21:07, celkem upraveno 1 x.
Nestíněné žeano... stačí mi ty pacičky ne? box je vykabelovaný, potřebuju jenom jeden kabel na spojení repráků, jestli správně chápu na paralelní zapojení potřebuju 4 kabely a ted tam mám 3 (seriové zapojení). Dva jdou z jednoho repráku ven z boxu a dva pudou mezi reprákama.
Naposledy upravil(a) Latam dne 6.05.2009 21:09, celkem upraveno 1 x.
- 60'Rock_N'_Roll
Tá "pacička" sa volá faston .. a je hodne používaná nielen pri reprákoch, ale aj pri automobilových elektroinštaláciách a podobne. Jej výhodou je to, že tento spoj znesie aj veľké otrasy bez toho, aby sa časom rozviklal. A samozrejme sa dá pomerne rýchlo vymeniť takto pripojená súčiastka bez zdĺhavého pájkovania.
- 60'Rock_N'_Roll
Díky moc pánové, nakonec jsem to na poprvé napůl páje a napůl požil konektory(to co jsem měl v boxu) a z výsledku jsem byl hodně zklamaný, požil jsem dráty co mi přišli od původního majitele ještě připájené na reproduktorech. Dneska jsem to předrátoval na konektory, dokoupil ještě šrouby na uchecí reproduktoru(jeden mi držel jenom na 3) a taky 2,5mm žílu. A zvuk? Naprosto dokonalé, můžu všem doporučit... Ti co říkají že rozdíl mezi Čínou a Anglií 80. let není tak se sakra pletou, hraje to jako z praku. Za mě - už nikdy nový, nevyhraný reprák
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
pájenej spoj je lepší
Zapoj následovně od země z jacku dva dráty na každej reprák (na mínus) a od signálu z jacku dva drýty na každej reprák na plus. samozřejmě tím dva dráty myslím ejdn drát na ejden reprák, druhý na druhý...
Zapoj následovně od země z jacku dva dráty na každej reprák (na mínus) a od signálu z jacku dva drýty na každej reprák na plus. samozřejmě tím dva dráty myslím ejdn drát na ejden reprák, druhý na druhý...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- blind boy of Alabama
Re: Výměna reproduktoru - jak postupovat
co by jste nacpali do crate v18-212?(pro čistý zvuk)....je výměna opravdu tak znát?
zkusil bych nějaké Jenseny nebo Ted Weber, možná ještě něco od Eminence...blind boy of Alabama píše:co by jste nacpali do crate v18-212?(pro čistý zvuk)....je výměna opravdu tak znát?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
já bych zkusil G12H Anniversary, je teď na kytary.cz za 1400 nebo 1500 Kč podle toho, jakou chceš ohmáž, obyčejně stávají kolem 2500 Kč. Na čistý zvuk je to velmi povedené repro a na zkreslení co leze tady z těch vintage aparátů EL84 v konci je to tak nějak "klasika". Když jsou dobré pro osazování do Devided 13, Matchless apod. aparátů za tisíce dolarů, tak budou určo dostatečné i pro Crateblind boy of Alabama píše:co by jste nacpali do crate v18-212?(pro čistý zvuk)....je výměna opravdu tak znát?
To je brutálna zlava na tie G12H30 
- blind boy of Alabama
vidíš to, ani by mě nenapadlo že každej reprák hraje jinak nahlas...tím pádem nemusim vytáčet tak LEVEL a nebude to tolik šumět....dedukuju správně? zní to skvěle 
- blind boy of Alabama
To není výkon, jakým by se dalo určit, jak nahlas to bude ve výsledku hrát. To je jen číslo, které říká, kolik do toho můžeš pustit wattů než to shoří. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.