Kvakadla (jak hrát a co vybrat)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kvakadla (jak hrát a co vybrat)

Příspěvek od Nero »

Morley Classic i Power Wah se aktivují tím spínačem vedle. Trochu nezvyklé řešení, ale není problém se s tím skamarádit. Rozdíl je ale v tom, že PW má oproti Classicu nastavitelný boost (myslím až +20dB), který se automaticky sepne při zapnutí kvákadla. Co se týče samotného zvuku, s vypnutým boostem je totožný u Classicu i u PW.

Pokud bys měl další dotazy, ptej se, nějakou dobu jsem používal Power Wah / Volume, který se od PW odlišuje jen tím, že ve vypnutém stavu funguje jako volume pedál.

(Jinak osobně bych na tvém místě šel do obchodu vše vyzkoušet a zjistit, jaký to má zvukový projev. Jinak bych vybíral z tvých 4 kandidátů asi mezi Morley PW a CM 2wah.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Jestli se Morley lisi jenom v tom boostu tak PowerWah bych vyloucil, protoze to bych nevyuzil. Takze se zamerim na Classic. Jinak na Zakk signature sem hral a prislo me fakt v pohode. A co ty voxy? Ted sem si poustel jedon compare test na classic cry baby a vox 847 a vox celkem zaujal. Takze ted aj kvuli cene se rozdelil vyber na takto :D
Cenova kategorie nizzi: Vox 847(A?) X Morley Classic
Cenova kategorie vyzsi: Carl Martin 2wah X CB Zakk wylde
Co vy na to?

Btw. kdyz v Brne v Musiccentru danej efetk nemaji a je na prodejne v Praze, muzu jim bez problemu napsat at to prevezou do Brna, abych si to vyzkousel a pak kdyz se me to nebude libit jim to tam nechat?
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Neměl by to být problém, měli by ti ro zařídit. Já ti nevím, ale v nižší kategorii bych bral Morleyho, ve vyšší CM. Tak se rozhodni, kolik peněz do toho chceš strčit a jak moc velkou variabilitu chceš :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych teda do morley nesel. fakt divnej zvuk, sice rovnomernej prubeh a vsechno ale pro me to proste neni kvakadlo. naopak bych spis kouknul na ten vox nebo klasicky CB.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tady je videt, jak je to individualni, ja bych CB nikdy nechtel, uz jsem zkousel 3 ruzne modely a ani jeden me prilis nezaujal. Vox mi ale prijde dobrej, pokud clovek chce trochu vintage zvuk, je to uplne na druhe strane od Morley.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Jasny hosi, uz sem so do toho celkem dostal a vim jaky maji lidi nazory. Pojedu vyzkouset a uvidim co sedne me. Takze vsem DIK :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Tady je videt, jak je to individualni, ja bych CB nikdy nechtel, uz jsem zkousel 3 ruzne modely a ani jeden me prilis nezaujal. Vox mi ale prijde dobrej, pokud clovek chce trochu vintage zvuk, je to uplne na druhe strane od Morley.
Přičemž ale Morley tvrdí, že vychází přesně ze zvuku, který používal na kvákadlech z 60. let :mrgreen: A ted co to ten vintyč vlastně je... :wink:

(Nicméně jsem s Wohmou na stejné lodi, CB mi domů nesmí...)

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Na ebayi se dá občas sehnat třeba takovej vintage King Vox Wah poměrně levně, už jsem viděl že se nějaký prodaly nějak kolem stovky dolarů nebo snad i pod. Je prej fakt dobrej. 8)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

No ja Osobně mam Jim Dunlop Wah, uplně ten nejobyčejnější, klasiku. Jsem s ním opravdu dost spokojenej. Moc nekvákám, jen si tak občas do nějakyho sola kvaknu. Pravě kvuli tomu, abych měl pofobnej sound jako Kirk Hammett (Metallica). je docela citlivý a člověk se musí naučit se s tím sžít. Zezačátku není jednoduchy hrat na kytaru, soustředit se na hmaty rytmus a ještě k tomu všemu hýmat nohou tak, aby to znělo. Ale asi po hodince hraní si na to člověk zvykne a už mu ani nepříjde, že dělá pohyb navíc. Jak řikam, chce to hodně cviku a zkoušet, zkouše, zkoušet. Ucho ti řekne, přidej, uber... každymu se to libi trochu jinak. Uvidiš sam. Ja jsem se svym kvakadlem spokojenej. Na to, že ho použivam opravdu jen občas, tak stačí. Ale slyšel jsem si některý kvákadla od VOXe a taky nejsou špatny... nejlepší je si ho jet vyzkoušet - poslechnout... 8)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zdarec, tak se rozhodnutí investovat do wahu dostavilo i ke mně.
Cena tak kolem 2000,- +- dvě kila
Nechci nutně novou žábu. Za tyhle peníze jsou bazaru teď Steve Vai Bad Horsie 1 nebo třeba Jimi Hendrix Fuzz Wah.
Nicméně, bude to můj první wah, takže představa o zvuku, který chci, je celkem mlhavá.
Na YT se mi víc líbí Morley, ale kvalita YT videí to nuluje.
Hledám žábu pro zvuk G'N'R, Hammetta nebo Hendrixe. Nepotřebuju milion tlačítek a kroutítek.
Takže? :)

PS: jakou životnost má potenciometr oproti optickému snímání?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kdyz ho pravidelne cistis, nedavno jsem dostal tip na nejaky oscilan nebo oszilan nebo jak se to jmenuje, tak je to skoro jedno, ale urcite optika ma temer nekonecnou zivotnost, nez zdechnou ty optocleny,ktery se ale daji snadneji nahradit, resp. nejsou pro vysledny zvuk tak zasadni...

kdybys chtel, mam tu Vox 874 v starsi verzi, cena tak ty 2000, super stav...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DL: Pokud vim, tak tebou jmenovani pouzivali bud Vox nebo CryBaby, takze bych hledal neco v tomto smeru. Morley za sebe muzu s klidem doporucit, ale rozhodne nehraju Hendrixe ani G'n'R a moje pouziti kvakadla neni uplne tradicni, takze to pro tebe nemusi byt prilis smerodatne. Jo a Morley pedaly jsou kravsky velky, pokud to budes mit na pedalboard, tak s tim musis pocitat :)
Somnus Aeternus
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Diky za posty.
Opravdu se nesnažím hledat konkrétní zvuk, jen naznačuji, co hraju. Jde mi o to, abych koupil durable thing, na které začně ono hledání vlastního zvuku. Proto taky nechci nový, abych to mohl poslat event. dál.

takže máme tu:
Morley Steve Vai Bad Horsie 1 2200,-
Jimi Hendrix Fuzz Wah JH-1FW 2300,-
VOX 847 od citizena 2000,-

nebo nový
Morley Classic Wah 2000,-
CryBaby Original GCB 95 2000,-

Co byste vzali?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když tu píšeš, co se ti líbí, tak bych asi bral tu Bad Horsie... Durable je 100%, zvuk to má parádní, poslat dál to taky nebude problém...

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nečetl jsem to tu, ale nemohl jsem nepostřehnout že se bavíte o kvákadlech a já myslím že toto rozhodně stojí za zmínku - http://kytary.cz/michalik-wah-volume-pedal/HN097802/ - jsem jeho velice spokojeným majitelem, škoda, když jsem ho kupoval stál mě jenom 2000...(nový)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vox, pokud je v pohode
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Uncle píše:Nečetl jsem to tu, ale nemohl jsem nepostřehnout že se bavíte o kvákadlech a já myslím že toto rozhodně stojí za zmínku - http://kytary.cz/michalik-wah-volume-pedal/HN097802/ - jsem jeho velice spokojeným majitelem, škoda, když jsem ho kupoval stál mě jenom 2000...(nový)
měl jsem, prodal jsem a rád. připadalo mi, že to nemá ten osobitý charakter jako třeba CB, chyběla tam agresivita - kvákalo to široce, ale zvuk mi nevyhovoval
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše: tak bych asi bral tu Bad Horsie...

Kód: Vybrat vše

Dobry den,
bohuzel ten pedal je jiz prodany.
DAMN ! :evil:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ne eBayi litaji za zajimavy penize, jestli muzes, ber odtam ;) Nevim uz, na kolik to prislo me, ale urcite ne pres 100 dolcku (vc. posty).
Somnus Aeternus
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zdar, co je zač Dunlop Jimi Hendrix JH-1 ?

ted se to válí na bazaru za slušný peníze
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“